DrequanN
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 170
Ayrıca ios 26.4 ile birlikte dışarıda hassas konum tespiti olacağı söyleniyordu. ios 27 ile birlikte muhtemelen bu biraz daha ileri seviyeye taşınacaktır. Bunu destekleyen airpods cihaz listesinde artışı olacaktır. yakınlık göstergesi daha net çalışacaktır. Belki kapalı mekanlarda daha iyi çalışabilir. Bağlantı optimizasyonları ve hata düzeltmeleri gibi güncellemeler zaten kesin gelecektir. Canlı çeviri için Türkçe dil desteği ios 27 de birlikte gelip gelmeyeceği hâlâ belirsizliğini koruyor. Umarım gelir.
Bloomberg'e göre apple mühendisleri sistemdeki gereksiz kodları temizleyecek ios 27 Güncellemesinde blod'u azaltıyor, performansı arttırmak için ios boyunca kapsamlı bir temizlik yapacak. Bu güncelleme gerçekten bir reset niteliği olacak. Blod kelimesini ilk defa duyuyorsanız. Onu bir açıklayayım, gereksiz yere şişmiş yazılım demek yani sisteme heran gereksiz özellikler artık kullanılmayan eski kodlar arka planda çalışan fazla servisler bende iyi oranı işlevler iyi optimize edilmemiş animasyonlar ve süreçler. Bunların her biri aslında blod olarak adlandırılıyor. ios, 26.4 ile yeni kişiselleştirilmiş tiri geleceğini. ios 27 sinyali güncellemesiyle bu yapının üzerine çok daha fazlası eklenecek. yeni siri tasarımı daha animasyonlu ve daha konuşkan bir yapıda olacak. Sirinin geçmiş konuşmaları, hatırlaması bekleniyor. Word north denilen daha kapsamlı bilgi tabanı, yani spotlight ve siri birleşime gibi bir şey ortaya çıkacak. Daha doğal sohbet imkanı olacak. Uygulamalardaki içeriklere göre akıllı öneriler e destekte yeni bir takvim uygulaması da geleceği söyleniyor.
Salatalık, kelebek, deniz feneri gibi birkaç tane yeni emoji öğesi ios 27 güncellemesinde gelecek ios 27 nin en büyük yenilikleri de aslında uydu bağlantısı desteğinde var.
Apple maps internet bağlantısı olmadan uydu üzerinden navigasyon başlatabilecek. Ayrıca mesajlar uygulaması üzerinden uydu üzerinden fotoğraf gönderme imkanı da olacak.
Telefonun gökyüzüne doğru tutmanızın zorunluluğu ortadan kalkacak. Kapalı alanlarda bile uydu bağlantısı mümkün olabilecek, aynı zamanda uydu bağlantısı AP yi üçüncü parti uygulamalarla da paylaşılabilecek 5 g uydu bağlantısı olacağı söyleniyor ama bunun ben türkiye'de çalışıp çalışmayacağını. Bilemiyorum çünkü operatör desteği ve uydu ortakları gibi anlaşmalar aslında bunu belirleyecek. Şu anda ülkemizde operatörler p henüz desteklemiyor. Bu destek olmamasına rağmen muhtemelen ülkemizde uydu üzerinden de 5 g çalışmayacaktır.
Bir de iPhone fold geliyor. iPhone fold için yani katlanan iPhone için ios 27 de özel arayüzler çoklu pencere özelliği. Ve ekran boyutuna göre dinamik ui planlamaları olacaktır. Bunlar bizim günlük iPhone kullanıcısının fold kullanmayan kullanıcıları ne kadar etkileyecek göreceğiz. Görünen o ki ios 27 güncellemesi çok büyük tasarım değişikliğiyle gelmeyecek. Sistemin hızını ve stabil liğini arttıracak. Apple integrasyon değişiklikler getirecek uydu bağlantısı üzerinden yeni eklendi, yerimiz olacak ve katlanır iPhone tabanlı bir işletim sistemi yenileri göreceğiz. Yani sade ama gerçekten çok kritik bir güncelleme olacağını düşünüyorum.