Aşşağı da belirmiş olduğum markalar 5000 veya 4000 fark etmiyor ekran kartların da parça kalitesi fan sayısı vb farklılıklar etkili oluyor mu ayrıca EKRAN KARTI PARÇA KALİTESİN DE ASUS MU DAHA İYİ SİZCE YOKSA MSI mı ?
her markanin bile kendi icinde 3-4 tane modeli oluyor, f/p dengesi onemli eger msi en giris model gainward en tepe modelse gainward al daha iyi.
4060 gibi bi kartta model ornegin cok onemli degil, 115wtdp oldugundan istesen de kiritik denecek sicaklikta calisan bi modeli yok, hepsi gayet iyi.
Dostum düşük bütçede kolay kolay hissetmezsin. Asus ve MSI gibi markalar en iyi kartları üretse de kötü kartları da olabiliyor. Mesela MSI ventus kötü bir kart, MSI Suprim en iyi kartlardan biri, belki de en iyisi. Ben 5090 alırken bu ikilemde kaldım 104k'ya INNO3D varken 130k'ya Suprim vardı. Innoyu aldım, suprimden 10 derece daha sıcak, 5 desibel daha sesli calısıyor ama performansları aynı. Senin durumunda da mesela kartın 5 derece sıcak çalışması ekstra %20-25 ödemene değecek mi ? Bana sorarsan hayır. Kronik problemli kart alma yeter (bknz 4060 windforce).