Sizin ccd ile iod fazla düşük gibi. Y cruncher testinden geçiyor mu? Ccd ve iod voltajının doğru olup olmadığı bir tek y cruncher testinde belli olur
Trasın etkisi var. 34 denediğimde daha kötü benchmark puanı alıyordum 28 e çekince benchmark puanı arttı
TFAW gereksiz fazla ben olsam 24 denerdim kesinlikle. Gdm disabled 1t yapabildiyseniz trrds 6 ve trrdl neden 9?
tRC ye 37 deneyipte başarısız olsanız anlayacağım 39 verilebilir fakat trcyi 57 ye çıkarmak verdiğiniz diğer bütün değerlerin hızını baltalamış olabilir. 43 bile çalıştıracağını düşünüyorum ama 57 “fazla” gevşek
Voltaj cimrisisiniz anlaşılan böyle timinge 1.40 vermekten çekinceniz neden var?

Biraz daha güzel sıkın değerleri ama 1.40 verin?
İyi çalıştırmışsınız ama bazı değerlerde gereksiz bol kese görüyorum. Bence sizin timinglerde sıkılabilir
Ben gdm disabled 1t çalıştıramadım aida64 de direkt bsod verdi. Uğraşırdım ama gdm disabled 1t olunca “vaovvv uçuşa geçtim” diyebilecek bir durum oluşacağını zannetmedim. Bende gdm disabled 2t yaptım
Bu arada gdm enabled 1t kullanıyordum ama tphyrdlde iki çubuk arasında fark oluşuyordu ve latency yüksekti. Çok enteresan A2 çubuğu 28 iken b2 26 ydı

yani işlemciye uzak olan çubuk daha hızlı çalışıyordu
Gdm disabled 2t ile ikisinide eşitledim. Voltaj veya herhangi bir değişiklikle değişmiyolar artık. 250 MB/s kaybettim readde ama latency düşsün. Napalım artık
SCLler neden 2-4? Rdsclyi 2 yemişse wrsclyide 2 yiyebilir yav
Denediniz ve boot mu etmedi yoksa?
O anakarta göre değerler baya iyi bu arada yalan yok ama bazı değerler çok bol keseden gitmiş. Daha sıkılabilir
Trcdwr nin trcdrd den daha az olmasının asıl performansı uçurduğu hiçbir şey yok. Ben gözlemlemedim. Trcdwr ve trcdrd yi eşit tutmak daha çok işime geldi.
Trcdwr ve trcdrd ile oynarsa twrrd yi ve trdrd yi tekrar halletmesi gerekir o baya zaman alır…
Yurtdışında tanıdığım arkadaşımda trcdwr nin trcdrd den daha düşük deneğinde önemli bir performans artışı gözlemlemediğini söylemişti
Sizin verdiğiniz ayarlarla çalıştıramaz çünkü sizin mclk 1600. işlemcinin fabric ve bellek kontrolcüsü fersah fersah bulut gibi huzurlu. Arkadaş 3600 de çalıştırıyor. Bu sebeple Ryzen 5000 için en yüksek tatlı nokta ama diğer timinglerle oynamak zor olabilir. 3200 güvenli sınırın tam ortasında duruyor o yüzden diğer timingleri rahat sıkabilmişsiniz
Edit: rdrdsd ve rdrddd 1-1??? Böyle çalıştıran bir Allahın kuluna bile denk gelmedim. Enteresan. Tcke 8 de garip. 3800 veya çalıştırmıyorsunuz ki 3200 de çalıştırıyorsunuz
Bazı garipliklerinizi anlamadım. Ama böyle mutluysanız mesele yok