Maksimum 45.000 TL'ye en F/P sistem ÖNERİSİ

Reaksiyon skoru
23
Bütçe
45000
Sistem arkadaşım için kendisi Valorant CS gibi FPS oyunları oynayacakmış Valorant'ta da 600 FPS gibi yüksek bir değer istiyor. SSD falan 1 TB olursa daha iyi olur.

Olduğu haliyle alabilir.

İleride bellek ve ekran kartını değiştirebilir. Valorant için gayet yeterli.
Ben açıkcası 8 GB VRAM'li sistem alınacaksa Nvidia tercih etmenizi öneririm.
Post automatically merged:

baktımda bence bu sistem daha iyi 1 tb ssdi yapınca lexarın ssdyi çokda iyi olmasada idare eder
https://www.incehesap.com/shadow-so...28936,2628939,2628942,2851381,2628951,2628954
Veya o sisteme şu anakart yükseltmesini yapıp alın. O sistem daha iyi oluyor.

2026-01-31_23-39.webp

Son olarak içinde kalmasın.

Şu sistemi de bağlantıyı açtıktan sonra özelleştirmeler yapılacaktır, eğer 5-6K daha esnetebilirse alabilir. Bu AAA oyun falan oynayacaksa bayağı ileriye yönelik olacaktır. Ama kesinlikle anakart yükseltmesini öneririm. Belki belleği sistemle gelene düşürebilir.

Olduğu haliyle alabilir.

Alıntıyı görüntüle
ben çok anlamıyorum sizce hangisi daha iyi olur benim düş+ndüğüm shadow olanın sizin dediğniz gibi anakartı yükseltip almak

Olduğu haliyle alabilir.

Alıntıyı görüntüle

Son olarak içinde kalmasın.

Şu sistemi de bağlantıyı açtıktan sonra özelleştirmeler yapılacaktır, eğer 5-6K daha esnetebilirse alabilir. Bu AAA oyun falan oynayacaksa bayağı ileriye yönelik olacaktır. Ama kesinlikle anakart yükseltmesini öneririm. Belki belleği sistemle gelene düşürebilir.
yok fps oynu oynıyacakmış hikayeli sevmiyor

bide bu sistem var ekran kartı belki geri gelebilirse falan dediler

bunun ekran kartı vramı 16gb daha avantaljlı olur diye düşünüyorum

ben çok anlamıyorum sizce hangisi daha iyi olur benim düş+ndüğüm shadow olanın sizin dediğniz gibi anakartı yükseltip almak

yok fps oynu oynıyacakmış hikayeli sevmiyor

bide bu sistem var ekran kartı belki geri gelebilirse falan dediler

bunun ekran kartı vramı 16gb daha avantaljlı olur diye düşünüyorum
Ekstra bir sistem daha ekledim önceki mesaja, onun dışında bence de anakartı yükseltip sizin attığınızı alsın.
Son attığınız sisteme baktım da 16 GB kart galiba bitmiş ve ekleme yaptığınız 8 GB, anakartı da değiştirmek isterdim açıkcası 49K çıkıyor yani o sistemin avantajı bitmiş.

Ekstra bir sistem daha ekledim önceki mesaja, onun dışında bence de anakartı yükseltip sizin attığınızı alsın.
Son attığınız sisteme baktım da 16 GB kart galiba bitmiş ve ekleme yaptığınız 8 GB, anakartı da değiştirmek isterdim açıkcası 49K çıkıyor yani o sistemin avantajı bitmiş.
birine sordum hata oluyor sürekli düzelirse yazarım demiş ama olabilirmi

Bu arada benim attığım Gamegaraj'da sadece bellek CL46 ile biraz ofsayatta kalıyor. Yani 5060 ile DLSS, MFG ve Reflex gibi şeyleri de kullanıyor. Şimdi düşünce bellek için de ondan vazgeçmeyebilir. Anakart Biostar, mosfet soğutucusu var. B650M-R hem mosfet soğutucusu hem iki m2 slotu var. Tamamen arkadaşa kalmış. Bence ikisini atın o karar versin.

birine sordum hata oluyor sürekli düzelirse yazarım demiş ama olabilirmi
Sanmıyorum bence stok bitmiş orada.

Bu arada benim attığım Gamegaraj'da sadece bellek CL46 ile biraz ofsayatta kalıyor. Yani 5060 ile DLSS, MFG ve Reflex gibi şeyleri de kullanıyor. Şimdi düşünce bellek için de ondan vazgeçmeyebilir. Anakart Biostar, mosfet soğutucusu var. B650M-R hem mosfet soğutucusu hem iki m2 slotu var. Tamamen arkadaşa kalmış. Bence ikisini atın o karar versin.

anakart olarak biostar pek tercih edilmiyor diye biliyorum bi sıkıntısı var mı biostarın

gelmiş ekran kartı

anakart olarak biostar pek tercih edilmiyor diye biliyorum bi sıkıntısı var mı biostarın
Hayır bir sıkıntısı yok. Aşırı eski bir firmadır. Buradaki tek sıkıntı yedek bir m2 slotu yok.
Ben de kararsız kaldım. Ama arkadaş bence İncehesap'daki sistemi alsın, ileride de VRAM yetmezse 9070 XT falan yükseltir.

gelmiş ekran kartı
Anakartı en kötü sağdakine yükseltip ₺44K alsın. Sağdaki anakartın hem mosfet soğutucusu var hem iki m2 slotu. Bunlar önemli.

Yapabiliyorsa aşağıdaki Asrock'a da yükseltebilir.

Onun dışında SSD yükseltebilir, bu haliyle alsın bunu.

2026-01-31_23-52.webp

Geri