Overheated hatasını düzeltmeye çalışırken ekran gitti

Yunus00

80+
Reaksiyon skoru
1
Oyun oynarken bir anda ekran gitti ve CPU overheat alert uyarısı aldım, ardından PC kendiliğinden restartlandı. Oysa oynadığım oyun oldukça hafif bir oyundu ve arkada başka bir şey çalışmıyordu.
Bunun üzerine PC kasasını açtım ve tozları temizlemeye karar verdim. Saç kurutma makinesinin soğuk modunu kullanarak fanların ve kasanın içini hafifçe temizledim.
Daha sonra CPU fanını söküp kontrol ettim, termal macun normal durumdaydı ve fan sağlam görünüyordu. Fanı geri takmaya çalışırken epey uğraştım; vidaları çapraz sıkmaya çalıştım ve fan yerine oturdu.
PC’yi açtığımda, kasa çalışıyor gibiydi ama monitöre hiçbir görüntü gelmiyordu. Sanki PC monitöre bağlanamıyor, hiçbir ses çıkarmıyor ve güç tuşuna basılı tutmadan kapanmıyordu. Monitor kablosunu çıkartıp tekrar taktım, GPU’yu slotundan çıkartıp tekrar taktım, PSU ve güç kablolarını kontrol ettim. RAM ile hiç oynamadım; tek değişiklik CPU ve fan üzerinde oldu.
CPU fanı takılı, vidalar çapraz sıkıldı, termal macun normal. Fanın altında CPU’ya zarar geldiğini düşünmüyorum. Hâlâ görüntü yok, fan dönüyor, anakart ışıkları yanıyor ve monitör GPU’ya bağlı.
Kısaca özetle: CPU sağlam gibi görünüyor, GPU tam yerinde ve güç kabloları takılı, RAM ile oynamadım ama ekran hâlâ gelmiyor.
Bu durumda ne yapmam lazım? CPU’ya zarar gelmiş olabilir mi? BIOS reset falan mı denemeliyim? Başka neyi kontrol etmem gerekir?

Anakartta arıza bildirimi var mı ? Buzzer ile olur geneldr. ueniletde Vram cpu gpu gibi ışıklar yanar

Anakartta arıza bildirimi var mı ? Buzzer ile olur geneldr. ueniletde Vram cpu gpu gibi ışıklar yanar
Anakartta CPU yazıyor ve beyaz ışık yanıyor. Muhtemelen işlemciyi çıkartıp taktığımda bios işlemciyi tam olarak algılayamadı.

Anakartta CPU yazıyor ve beyaz ışık yanıyor. Muhtemelen işlemciyi çıkartıp taktığımda bios işlemciyi tam olarak algılayamadı.
Daha önceki açılan konulara bakabilirsiniz. Kısaca okuduklarımı özetleyeyim.
1- işlemciyi tekrar kontrol edin.
2-Soğıtucunu vidalarını fazla sıkmayın.
3-Bios u sıfırlayın.
4- Bios güncelleme ile düzeltenler var.

Ramleri çıkarıp takıp tekrar çalıştırmayı dene olmazsa cpu fan ve güç kablolarını kontrol et

Geri