- Konu Sahibi Konu Sahibi
- #391
Görüntüde fark oluşturuyor yanlış bilgi vermeyin. Telefondaki jelatini bile çıkartsan netlik, siyah derinliği ve renk canlılığı artıyor.mat kaplama ve glossy kaplama kullanıcı tercihine bağlı bir şey görüntüde bir fark oluşturmuyor, kimisi yansıma olmasını sevmez kimisi de o glossy kaplamaya bayılır olay bundan ibaret bunu görerek tercih etmeniz gerekiyor
hep verdiğim örnektir.
LG'nin 3. nesil Woled panel monitörünü teknosa da deneyimleme şansım olmuştu glossy paneldi ve yansıma olayını hiç beğenmedim monitör güzel hoş ama ışığı sağlam yansıtıyordu aynı dönem samsung g60sd'ni vatan'da gördüm yansıma olayı bu modelde yok denecek kadar azdı bunu tercih ettim.
Woled panellerde yansıma qd oled e göre çok fazla, glossy qd oled bu kadar kötü değil.
Buradan görülebilir:
Mağaza da bakmak ile evde bakmak arasında fark var. Evde ışığı kontrol edebilirsin, qd oled de yansıma da az olduğundan sorun olmaktan çıkar. Ha sen edemiyorsundur mat alırsın bu tercih meselesi ancak fark yok demek yanıltıcı bir cevap.