🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL (fiyat değişti 30k)

mat kaplama ve glossy kaplama kullanıcı tercihine bağlı bir şey görüntüde bir fark oluşturmuyor, kimisi yansıma olmasını sevmez kimisi de o glossy kaplamaya bayılır olay bundan ibaret bunu görerek tercih etmeniz gerekiyor

hep verdiğim örnektir.
LG'nin 3. nesil Woled panel monitörünü teknosa da deneyimleme şansım olmuştu glossy paneldi ve yansıma olayını hiç beğenmedim monitör güzel hoş ama ışığı sağlam yansıtıyordu aynı dönem samsung g60sd'ni vatan'da gördüm yansıma olayı bu modelde yok denecek kadar azdı bunu tercih ettim.
Görüntüde fark oluşturuyor yanlış bilgi vermeyin. Telefondaki jelatini bile çıkartsan netlik, siyah derinliği ve renk canlılığı artıyor.

Woled panellerde yansıma qd oled e göre çok fazla, glossy qd oled bu kadar kötü değil.

Buradan görülebilir:

Mağaza da bakmak ile evde bakmak arasında fark var. Evde ışığı kontrol edebilirsin, qd oled de yansıma da az olduğundan sorun olmaktan çıkar. Ha sen edemiyorsundur mat alırsın bu tercih meselesi ancak fark yok demek yanıltıcı bir cevap.

Görüntüde fark oluşturuyor yanlış bilgi vermeyin. Telefondaki jelatini bile çıkartsan netlik, siyah derinliği ve renk canlılığı artıyor.

Woled panellerde yansıma qd oled e göre çok fazla, glossy qd oled bu kadar kötü değil.

Buradan görülebilir:

Mağaza da bakmak ile evde bakmak arasında fark var. Evde ışığı kontrol edebilirsin, qd oled de yansıma da az olduğundan sorun olmaktan çıkar. Ha sen edemiyorsundur mat alırsın bu tercih meselesi ancak fark yok demek yanıltıcı bir cevap.
Semi glossy diye geçen modeller de var. Mat kaplamalar gibi kumlanma yapmayıp yansımayı da iyi şekilde engelleyebiliyorlar.

Semi glossy diye geçen modeller de var. Mat kaplamalar gibi kumlanma yapmayıp yansımayı da iyi şekilde engelleyebiliyorlar.
Qd oled panel glossy modellere semi-glossy deniliyor. Ağız alışkanlığındsn ötürü glossy diyorum. Yoksa semi-glossy qd oled.

Woled de hafif mat, orta mat, glossy ve TrueBlack glossy seçenekleri var

Qd oled de orta mat, agresif mat, semi-glossy ve dark armor (markaya göre isimlendirme değişebilir) seçenekler var.

TrueBlack Woled için en yeni kaplama
Dark armor da qd oled için en yeni kaplama

Qd oled panel glossy modellere semi-glossy deniliyor. Ağız alışkanlığındsn ötürü glossy diyorum. Yoksa semi-glossy qd oled.

Woled de hafif mat, orta mat, glossy ve TrueBlack glossy seçenekleri var

Qd oled de orta mat, agresif mat, semi-glossy ve dark armor (markaya göre isimlendirme değişebilir) seçenekler var.

TrueBlack Woled için en yeni kaplama
Dark armor da qd oled için en yeni kaplama
Ben geçmişte G80SD, G61SD gibi mat kaplamalı QD-Oled modeller kullandım ve pek memnun kalmadım. Özellikle QD-Oled'lerde ışık kaynağı ekrana yansıdığında meydana gelen morlaşma durumları mat kaplamada iyice ekrana yayıldığı için rahatsız edici olabiliyordu.

Geçtiğimiz gün Gigabyte MO32U modelini satın aldım. Semi-glossy olarak geçen kaplama var ve ciddi bir deneyim farkı var. Ekran parlak olsa da yansıyan ışık kaynaklarını dağıtmadan küçük şekilde yansıttığı için rahatsızlık vermiyor.

Şu an asus pg27aqwp-w kullanıyorum zamanında g60sd vs g81sf de kullandım onlar qd-oled mat kaplamaydı. Parlak panel monitörleri zaten tercih ederim ancak asusun bu Trueblack paneli 4. nesil W-oled ile birleşince çok güzel bir şey çıkmış ortaya. Hem kendi yansımamı çok görmüyorum panel ışığı cok güzel emiyor, hem 335 nit parlaklığı var fulleyince kendinizi hiç görmüyorsunuz zaten hem de renkleri baya geliştirmişler. LG C3 televizyonumla yan yana bakınca LG'nin renkleri çok kötü geliyor.

Şu an asus pg27aqwp-w kullanıyorum zamanında g60sd vs g81sf de kullandım onlar qd-oled mat kaplamaydı. Parlak panel monitörleri zaten tercih ederim ancak asusun bu Trueblack paneli 4. nesil W-oled ile birleşince çok güzel bir şey çıkmış ortaya. Hem kendi yansımamı çok görmüyorum panel ışığı cok güzel emiyor, hem 335 nit parlaklığı var fulleyince kendinizi hiç görmüyorsunuz zaten hem de renkleri baya geliştirmişler. LG C3 televizyonumla yan yana bakınca LG'nin renkleri çok kötü geliyor.
Benim kullanımımda tam tersi. Ben o kadar yüksek parlaklık da kullanamıyorum, ihtiyacı olanlar için harika gelişmeler. QD-Oled monitörden LG C5'e geçtim, büyüklük cidden çok fark ediyor. Uzanıp oynamanın verdiği keyif çok başka. 41.4k ya aldım, fiyatı da 39k ya düştü benden sonra. Bu fiyata TV varken monitör almak mantıksız geliyor.

6874.webp

LG C3 gen 27'' ekrana geçmenizin sebebi neydi? Merak ettim doğrusu. Fps oyunları için mi?

Bu arada oled panellerin parlaklığı lcd den çok daha farklı, sonsuz kontrast oranı sayesinde görüntü çok parlak gözüküyor. Muadil bir 335nit IPS koyun yanına PG çok daha parlak gözükecektir.

Benim kullanımımda tam tersi. Ben o kadar yüksek parlaklık da kullanamıyorum, ihtiyacı olanlar için harika gelişmeler. QD-Oled monitörden LG C5'e geçtim, büyüklük cidden çok fark ediyor. Uzanıp oynamanın verdiği keyif çok başka. 41.4k ya aldım, fiyatı da 39k ya düştü benden sonra. Bu fiyata TV varken monitör almak mantıksız geliyor.

Alıntıyı görüntüle

LG C3 gen 27'' ekrana geçmenizin sebebi neydi? Merak ettim doğrusu. Fps oyunları için mi?

Bu arada oled panellerin parlaklığı lcd den çok daha farklı, sonsuz kontrast oranı sayesinde görüntü çok parlak gözüküyor. Muadil bir 335nit IPS koyun yanına PG çok daha parlak gözükecektir.
Dostum bende ikisi de var. LG C3 televizyon duvara asılı ve kasaya bağlı. Single player oyunları 4k 120hz tv'den xbox koluyla oynuyorum. Günlük kullanımım ve online oyunlar için 2k 540hz 4th gen w-oled ekranı kullanıyorum.
Televizyon da ayrıca hayırlı olsun 39'a ben de gördüm bedava resmen ancak zaten c3 kullandığım için almadım. Oled tv'si olmayanlar için harika bir fırsattı.

Dostum bende ikisi de var. LG C3 televizyon duvara asılı ve kasaya bağlı. Single player oyunları 4k 120hz tv'den xbox koluyla oynuyorum. Günlük kullanımım ve online oyunlar için 2k 540hz 4th gen w-oled ekranı kullanıyorum.
Mantıklı, ben de 360hz qd oled ile fps oyunlarını, c5 ile hikayeli oyunları oynuyorum. TV ile monitör renk gamutları arasında panelden ötürü canlılık açısından çok fark var. Hem qd oled hem de gen 4 Woled çok canlı renklere sahip.

Benim ki daha iyi koymuşum :kekw:
280 Hz ve Tandem Oled olması güzel, 30K'da gayet Ok bir fiyat, alınır.

Mantıklı, ben de 360hz qd oled ile fps oyunlarını, c5 ile hikayeli oyunları oynuyorum. TV ile monitör renk gamutları arasında panelden ötürü canlılık açısından çok fark var. Hem qd oled hem de gen 4 Woled çok canlı renklere sahip.
QD-Oledin renkleri gerçekten çok iyi bu 4. nesil w-oledde de yakalamışlar.

Mat kaplama nasıl bir dezavantaj oluşturuyor? Bu panelden ötürü neden vazgeçiyorsunuz?

Telefon ekranlarına takılan mat koruyucu gibi mi oluyor ?
en yüksek parayı verip yüksek kontrast ve keskinlik istiyorum oled glossy olmalı bence.
Samsung için evet hayalet ekran koruyucu gibi oluyor. Çok kötü.

QD-Oledin renkleri gerçekten çok iyi bu 4. nesil w-oledde de yakalamışlar.
Qd oled hala biraz daha iyi renk hacmine ve renk parlaklığına sahip. Ama Woled de ışık altında çok daha iyi siyahlara sahip. Yansıma ise yine qd oled tarafında daha iyi. Parlaklık da Woled daha iyi. Tercihler burada öne çıkıyor. Gen 4 tanıtıldığında qd oled seviyesinde olacağını sanmıştım ama biraz pazarlamaya geldim. 🙂
7020.webp

7021.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,502
Üyeler
188,432
Son üye
hizliarsiv
Geri