Çözüldü✓ Yeni sistem oyundan atıyor.

GrrBzl

80+
Reaksiyon skoru
116
Beyler selam, DDR 4 am4 sistemim vardı ve ben bu sisteme Rtx 5060ti 16gb msi shadow 2x modelini aldım. Ekran kartıyla bu sistemde siyah ekran, donma, kasma, oyundan atma gibi sorunlar yaşıyordum. Çözemeyince yenu psu aldım ama sorun devam etti. Ekran kartı ve m2 hariç her şeyi satıp yeni sistem topladım ama donma ve oyundan atma sorunu çözülmedi ama daha az olmaya başlamıştı. İşlemci, ram, ekran kartı her şeye test yaptım bulamayınca ekran kartını garantiye gönderdim ancak sorun yok diyip gönderdiler. Geçen gün de usb 2.0 lardan kulaklığı çıkarınca oyun dondu sonrasında iki üç kere daha denedim hepsinde oyun dondu. Yeni sisteme geçerken ddu ile her şeyi sildim format atıp sıfırdan kurdum her şeyi. Sizce neden olabilir kafayı yemek üzereyim.

Beyler selam, DDR 4 am4 sistemim vardı ve ben bu sisteme Rtx 5060ti 16gb msi shadow 2x modelini aldım. Ekran kartıyla bu sistemde siyah ekran, donma, kasma, oyundan atma gibi sorunlar yaşıyordum. Çözemeyince yenu psu aldım ama sorun devam etti. Ekran kartı ve m2 hariç her şeyi satıp yeni sistem topladım ama donma ve oyundan atma sorunu çözülmedi ama daha az olmaya başlamıştı. İşlemci, ram, ekran kartı her şeye test yaptım bulamayınca ekran kartını garantiye gönderdim ancak sorun yok diyip gönderdiler. Geçen gün de usb 2.0 lardan kulaklığı çıkarınca oyun dondu sonrasında iki üç kere daha denedim hepsinde oyun dondu. Yeni sisteme geçerken ddu ile her şeyi sildim format atıp sıfırdan kurdum her şeyi. Sizce neden olabilir kafayı yemek üzereyim.
mavi ekranda hata kodu olması lazım yada olay görüntüleyicisinde ayrıca evin elektrik hattında sorun olabilir başka bir evde denedin mi?

mavi ekranda hata kodu olması lazım yada olay görüntüleyicisinde ayrıca evin elektrik hattında sorun olabilir başka bir evde denedin mi?
Tam hakim değilim hocam kaldırırım şimdi mavi ekran kısmını. Başka bir evde denemedim ama elektrikçi çağırmıştım ve odamda topraklama olmadığını söylemişti. Salondan uzatma çekmeyi düşünüyorum o sebeple.

Hocam ram testi yaptınız mı? ramlerinizde sorun var mı? Eğer 2 slot ram kullanıyorsanız; Bir tanesini çıkartıp o şekilde biraz pc yi kullanın. Eğer yine aynı sorunu yaşarsanız diğer rami deneyin. Sorun devam ediyorsa, bi ram testi yapmanızı öneririm(memtest86). Test uzun sürüyor bilginiz olsun(hata olup olmamasına göre 4-5 saat kadar sürebilir). PC'yi kullanmadığınız bir zaman yapabilirsiniz. Eğer ramlarinizde hata var ise; bahsettiğiniz sorunları yaşamanız normaldir.

Bizim evde de topraklama yok Onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Yine Amd mi topladın? Genelde İntel Smooth oluyor böyle işlerde.

Forumlarda teknik destek bölümlerine dikkat ettin mi bilemiyorum ama bu gibi sorunları yaşayanların sistemi 95% genelinde AMD oluyor.

Hocam ram testi yaptınız mı? ramlerinizde sorun var mı? Eğer 2 slot ram kullanıyorsanız; Bir tanesini çıkartıp o şekilde biraz pc yi kullanın. Eğer yine aynı sorunu yaşarsanız diğer rami deneyin. Sorun devam ediyorsa, bi ram testi yapmanızı öneririm(memtest86). Test uzun sürüyor bilginiz olsun(hata olup olmamasına göre 4-5 saat kadar sürebilir). PC'yi kullanmadığınız bir zaman yapabilirsiniz. Eğer ramlarinizde hata var ise; bahsettiğiniz sorunları yaşamanız normaldir.

Bizim evde de topraklama yok Onunla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Testmem 5 ile 1.5 saat ram testi yaptım hocam sıfır sıkıntı. Expo kapatıp denedim yine oldu kapanma işi. Tek slot 16 gb kullanıyorum Corsair vengance 6000 mhz cl36
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yine Amd mi topladın? Genelde İntel Smooth oluyor böyle işlerde.

Forumlarda teknik destek bölümlerine dikkat ettin mi bilemiyorum ama bu gibi sorunları yaşayanların sistemi 95% genelinde AMD oluyor.
Hocam elimden geldiğince her yeri gezdim. Bir şey bulamadım. Sadece 5000 serisi siyah ekran problemi yapabiliyor gibi şeyler çıkıyor karşıma, çözümü için her şeyi yaptım ama olmuyor yani bulamadım. Arkadaşta rtx 4060ti vardı onu aldım dün test etmeye başladım. Bunda da sorun olursa anakartı garantiye göndereceğim. Yapmazsa beni ekran kartı sıkıntılı diye düşünüyorum.

Sistem bileşenlerim;
Rtx 5060ti 16gb msi shadow 2x
Ryzen 5 7500f
Corsair vengance 6000 mhz cl36 tek slot 16gb
Gigabyte b650m s2h

İkinci elden mi aldın ekran kartını?
Yok vatanın mobil uygulamasından sıfır aldım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Garantiye gönderip test ettirdim hatta. Oyun esnasında kapanıyor demiştim. 4k da 1 saate kadar oynayıp furmark ıvır zıvır test yapıp sorun diye geri gönderiler. Ama bazen üç beş gün sorun olmuyor sonra yapmaya başlıyor falan.

Eski sürücüleri denedin mi? Çoğu zaman en güncel sürücü sorunlu olabiliyor.

Geforce experience şıkkını iptal et

Nvidianın kendi yazılımı yani.
sadece sürücü kurulsun.
Denedim hocam onu da hatta kaldırıp komple sürücü güncelleme üstünden kendim kurdum falan. Değişen bir şey yok. Bugün farklı bir ekran kartıyla test edicem sistemi. Sıkıntı olmazsa vatana ekran kartını tekrar götürcem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,221
Üyeler
189,048
Son üye
Serhat Sarıkaya
Geri