Bu psu masaüstü pc için kullanılır mı

SORU BAŞLIKTA anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
SAHİBİNDEN
Kesinlikle alinmaz patlar catlarsa sistem elinizde kalirsiniz ustundeki sertifikalar muhtemeln sahte 92plus gold diye bi sertifika yok hocam sahte etiketi bile yanlis tasarlamislar. Yuksek wattli diye ucuza aldiginiz psu genelde vadettigi gücü vermez veremez.

Kesinlikle alinmaz patlar catlarsa sistem elinizde kalirsiniz ustundeki sertifikalar muhtemeln sahte 92plus gold diye bi sertifika yok hocam sahte etiketi bile yanlis tasarlamislar. Yuksek wattli diye ucuza aldiginiz psu genelde vadettigi gücü vermez veremez.
fsp olanı düşünüyordum ama o sertifika verimliliği gösteriyor ve %92 imkansız bi verimlilik değil ve mining için olduğu için normal gibi geldi

Psu için riske değmez bence .

alınmaz bütçe söyle önerelim

Mining güç kaynakları zaten yapıları gereği 12V hattını sağlam yapmak zorunda. Millet bu PSU’lara acımadan yük bindiriyor. O yüzden kağıt üstünde vaat ettiği değeri tam veremese bile, çoğu model 1500W civarını bir şekilde verebiliyor.

Konuda geçen BitFenix modeli de gücü gerçekten verebiliyor, orası doğru. Ama ripple değerleri rezalet. İkincil hatlar (5V, 3.3V) sürekli ATX dışına taşıyor. Bu da uzun vadede anakarttaki VRM’leri gereksiz yere yorur. Eskimeyi hiç katmıyorum bile; katınca tablo daha da kötüleşiyor. 12V hattıda ATX dışına çıkarsa GPU, CPU üzerinde güç devresi bulunan tüm bileşenleri yormaya başlar.

İç bileşen kalitesi zaten yerlerde. Kapasitörlerin patlamış olması muhtemel. Alınmamalı bir sistem için. Ki fan sürekli 2200 RPM'de çalışıyor. Kafa ütüler.

Ha şunu da söyleyeyim, PSU %30–%40 yükteyken gerçekten %90 civarı verimlilik görüyor. Ama bu artı, yukarıdaki eksileri telafi etmiyor tabii ki.

1770311669768.webp

Mining güç kaynakları zaten yapıları gereği 12V hattını sağlam yapmak zorunda. Millet bu PSU’lara acımadan yük bindiriyor. O yüzden kağıt üstünde vaat ettiği değeri tam veremese bile, çoğu model 1500W civarını bir şekilde verebiliyor.

Konuda geçen BitFenix modeli de gücü gerçekten verebiliyor, orası doğru. Ama ripple değerleri rezalet. İkincil hatlar (5V, 3.3V) sürekli ATX dışına taşıyor. Bu da uzun vadede anakarttaki VRM’leri gereksiz yere yorur. Eskimeyi hiç katmıyorum bile; katınca tablo daha da kötüleşiyor.

İç bileşen kalitesi zaten yerlerde. İkincil hatlardaki kapasitörlerin patlamış olması muhtemel. Alınmamalı bir sistem için. Ki fan sürekli 2200 RPM'de çalışıyor. Kafa ütüler.

Ha şunu da söyleyeyim, PSU %30–%40 yükteyken gerçekten %90 civarı verimlilik görüyor. Ama bu artı, yukarıdaki eksileri telafi etmiyor tabii ki.

Alıntıyı görüntüle
link şöyle bir şey almak daha mantıklı o zaman

Anakart ram işlemci kasa fan 2. El rahatlıkla alınır.
Ssd ekran kartı nasıl kullanıldıgına baglı alınabılır
Ama psu ben şahsen almam 2. El
Giderim garantisi olan 0 psu alırım.
Zaten ddr4 kuruyorsunuz. 750w falan olmaz herhalde sistem.

Aman... ilandaki "poversapliler" kelimesinden anlasilmasi lazim diye düşünüyorum.

Geri