HDD içerisindeki oyunlarda uzun süreli donma ve gecikme

Kojin

80+
Reaksiyon skoru
0
Ekran kartı : Asus AMD Radeon RX580
İşlemci: Ryzen 5 5500
16 GB Ram

Arkadaşlar SSD depolama alanım 256 GB bana yetmiyor bundan dolayı sonraki oyunlarımı hiçbir zaman kullanmamış olduğum harddiskime indirmek istedim, Dying Light ve Warframe indirdim ve ikisinde de uzun süreli donma ve ses gecikmesi sorunu yaşadım. Bu oyunları SSD'ye yüklediğimde sorun ortadan kalktı. Yardımcı olur musunuz lütfen

SSD alman gerek HDD'lerin yapısı gereği erişim süreleri uzun.
Erişim süresi derken ne demek istediğinizi anlamadım ama harddiskteki oyunlara girerken sorun olmuyor, oyunun içindeyken dakikada en az bir kez donuyor ve ses gecikmesi yapıyor, sürekli yapıyor anlayacağınız.

Erişim süresi derken ne demek istediğinizi anlamadım ama harddiskteki oyunlara girerken sorun olmuyor, oyunun içindeyken dakikada en az bir kez donuyor ve ses gecikmesi yapıyor, sürekli yapıyor anlayacağınız.
Veriyi diskten bulup okuma süresi uzun sürüyor bu yüzden oyundaki dosyalar yüklenirken gecikirler.

16 GB Ram

Arkadaşlar SSD depolama alanım 256 GB bana yetmiyor bundan dolayı sonraki oyunlarımı hiçbir zaman kullanmamış olduğum harddiskime indirmek istedim, Dying Light ve Warframe indirdim ve ikisinde de uzun süreli donma ve ses gecikmesi sorunu yaşadım. Bu oyunları SSD'ye yüklediğimde sorun ortadan kalktı. Yardımcı olur musunuz lütfen
Buna kimse yardımcı olamaz ssd hdd m2lerin tepki süresi belirli hddde oyun oynanmaz eskidendi o durum o zamanın oyunlarıda o kadar sık veriye ihtiyaç duymuyordu şimdi ise hız her şey ya ssdyi değiştireceksin yada m2 alacaksın (ssd sata ise)

Zaten sorduğun soruda cevabın kendisi var. HDD günümüzde artık sadece depolama amaçlı kullanılıyor. Maalesef oyun deneyimi bu şekilde. Bu bir arıza ya da sorun değil. HDD ler buraya kadar..

16 GB Ram

HDD ile oyun oynamak özellikle warframe oynamak artık ızdırap maalesef 2. el iyi bir fiyata sata ssd bulmaya çalışın.

Geri