RTX 5070 Ti ve i5-14600KF Sistemde nvlddmkm.sys Hatası ve GPU Testinde Kapanma

MUKAN

80+
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
106
Sistem Bileşenlerim:
GPU: ZOTAC RTX 5070 Ti Gaming Solid Core OC
CPU: Intel Core i5-14600KF (360mm soğutucu)
Anakart: MSI PRO Z790-P WIFI (BIOS Güncel)
PSU: MSI 750W 80 Plus Bronze
RAM: 32GB DDR5 5600MHz
İşletim Sistemi: Windows 11 (Güncel)
Yaşadığım Sorunlar:
Rastgele Çökmeler: Oyunlarda (Örn: Test Drive Unlimited Solar Crown) belirsiz zamanlarda oyun çöküyor. Minidump incelemesinde hata kodu hep 0x141 (nvlddmkm.sys) olarak görünüyor.

GPU Stres Testi Hatası: OCCT ile GPU testi yaptığımda sistem yarım saat sonunda reset attı fakat hata kodu yok ama minidump dosyasında yine aynı hata gözüküyor.

İlginç Durum: Hem işlemciyi hem ekran kartını %100 yük altına sokan OCCT Power Testi'ni 20 dakikadan fazla sorunsuz geçiyorum. Sorun sadece tek başına GPU yüklendiğinde veya dinamik oyun sahnelerinde tetikleniyor.

Güç Girişi: Kart üzerindeki güç konnektörü (yeni model maks 300w veriyor) tam oturmuş durumda ve üzerindeki yeşil LED yanıyor.

Denediğim Çözümler:
-BIOS en son sürüme güncellendi.
-DDU ile temiz sürücü kurulumu yapıldı.
-Sıcaklıklar normal (stres testinde maks GPU 70°C civarı).
-Ekran kartı desteği mevcut sarkma yok.
-Nvidia yüksek performans modu açık.

Donanımsal bir arıza tespiti için yapılan VRAM ve GPU testlerinde hata kodu alınmadı.

Şüphelendiğim Noktalar:
750W Bronze PSU'nun RTX 5070 Ti'ın anlık voltaj sıçramalarını karşılayamaması.

Bu sorunu daha yüksek wattlı bir PSU ile çözebilir miyim yoksa kartın kendisinde mi bir sorun var?

Bugün benimde başıma benzer bir şey geldi. Oyun sırasında ve r23 testi yaparken ekran gidiyordu ardından 2-3 dakika bekleyip reset atıyordu. Sadece yük altında yapıyordu bunu normal kullanımda sorun yoktu.
Chipset sürücüsünü silip tekrar kurdum sonra windows sistem onarımı yaptım sorun çözüldü.

Özellikle Rtx 5000 serisini kullananlar hwinfondan NAKs Sent Count ve Recovery Count'a bakabilir mi?

Ekler

• 1000036461.webp
    1000036461.webp
    2.2 MB · Hit: 19
Özellikle Rtx 5000 serisini kullananlar hwinfondan NAKs Sent Count ve Recovery Count'a bakabilir mi?

Bunlar normal hocam. Yük durumuna göre her PCI-e hızı değiştiğinde oraya +1 yazar. Auto yerine sürekli PCI-e 5x16'da kullanırsanız hata yazmaz mesela ama gereksiz bir işlem olur. Son durum nedir işlemci ve anakartı değiştirince crash sorunu çözüldü mü?

Bunlar normal hocam. Yük durumuna göre her PCI-e hızı değiştiğinde oraya +1 yazar. Auto yerine sürekli PCI-e 5x16'da kullanırsanız hata yazmaz mesela ama gereksiz bir işlem olur. Son durum nedir işlemci ve anakartı değiştirince crash sorunu çözüldü mü?
Dün biraz test ettim hocam bir sorun gözükmüyordu fakat sorun rastgele ortaya çıktığı için birkaç gün daha test etmem gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dün biraz test ettim hocam bir sorun gözükmüyordu fakat sorun rastgele ortaya çıktığı için birkaç gün daha test etmem gerekiyor.

CPU (Tctl/Tdie) Sıcaklığı: 82.4°C

CPU Çekirdek Voltajı (Core VIDs Max): 1.135V

CPU SoC Voltajı (SVI3 TFN): 1.104V

CPU VRM (MOS) Sıcaklığı: 41.5°C

GPU Çekirdek Sıcaklığı: 62.5°C

GPU Bellek (VRAM) Sıcaklığı: 60.0°C

GPU Çekirdek Voltajı: 1.100V

GPU 12VHPWR Giriş Voltajı: 12.24V

DDR5 SPD Hub Sıcaklığı: 46.0°C

DDR5 VDD (SWA) Voltajı: 1.110V

Anakart Yonga Seti (Chipset) Sıcaklığı: 58.5°C

NVMe SSD Sıcaklığı: 39.0°C

Sistem +12V Kanalları: 12.216V

Sistem +5V Kanalları: 5.050V

Sistem +3.3V Kanalları: 3.324V

2 saatlik hwinfo logu. Oyun esnasında kayıt aldım. İşlemci genelde 60-65 derece arasında çalışıyor. Xmp kapalı. Şimdilik bir sorun gözükmüyor.

Son düzenleme:
CPU (Tctl/Tdie) Sıcaklığı: 82.4°C

CPU Çekirdek Voltajı (Core VIDs Max): 1.135V

CPU SoC Voltajı (SVI3 TFN): 1.104V

CPU VRM (MOS) Sıcaklığı: 41.5°C

GPU Çekirdek Sıcaklığı: 62.5°C

GPU Bellek (VRAM) Sıcaklığı: 60.0°C

GPU Çekirdek Voltajı: 1.100V

GPU 12VHPWR Giriş Voltajı: 12.24V

DDR5 SPD Hub Sıcaklığı: 46.0°C

DDR5 VDD (SWA) Voltajı: 1.110V

Anakart Yonga Seti (Chipset) Sıcaklığı: 58.5°C

NVMe SSD Sıcaklığı: 39.0°C

Sistem +12V Kanalları: 12.216V

Sistem +5V Kanalları: 5.050V

Sistem +3.3V Kanalları: 3.324V

2 saatlik hwinfo logu. Oyun esnasında kayıt aldım. İşlemci genelde 60-65 derece arasında çalışıyor. Xmp kapalı. Şimdilik bir sorun gözükmüyor.
hocam çözüldü mü tamamen bende aynı sorunla karşı karşıyayım birebir aynısı hatta. ama nvlddmkm nası oluyor da anakart ve cpu ile alakalı oluyor onu anlamadım bende tam psu alacaktım ki vazgeçtim sorunun kaynağı ne tam olarak onu çözmem gerek.

Power Limit Kısıtlaması (En Kritik Test)MSI Afterburner indirin.

• Power Limit: %100'den %70 veya %80'e çekin.
  • Core Clock: -100 veya -200 MHz düşürün.
  • Bu şekilde oyunları ve testleri tekrar deneyin.
  • Sonuç: Eğer sistem bu şekilde çökmüyorsa, PSU'nun anlık güç beslemesinde yetersiz kaldığı kesinleşir. Kart sağlamdır, sadece "beslenemiyordur".

bunu dener misin bi
hocam böyle yaptım occt çökmedi ilk defa sorun kesin psu mu

Son düzenleme:
hocam o kadar garip ki gpu yu eski ayarlara aldıktan sonra bile sorun yaşanmadı mesela occt 3d extreme + vram %100 testinde 15. saniyede kapanma ve gpu %100 ile %70 arasında git gel yapıyodu şimdi full %100 de kalıyor ve çökmüyor anlamadım gerçekten :confused:

rasında git gel yapıyo

hocam o kadar garip ki gpu yu eski ayarlara aldıktan sonra bile sorun yaşanmadı mesela occt 3d extreme + vram %100 testinde 15. saniyede kapanma ve gpu %100 ile %70 arasında git gel yapıyodu şimdi full %100 de kalıyor ve çökmüyor anlamadım gerçekten :confused:
res attıktan sonra çöktü :D ama undervolt işe yarıyor bende çökmüyor

Son düzenleme:

res attıktan sonra çöktü :D ama undervolt işe yarıyor bende çökmüyor
Sistem bileşenleriniz neler? Sizinkinin güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali var gibi duruyor. Bu tür bir sorun birçok parçadan kaynaklanabilir; bu yüzden doğrudan ekran kartından kaynaklandığını söyleyemiyorum. Şu an belirgin çökme sorunu yaşamıyorum, yalnızca oyunlarda birkaç dakikada bir FPS düşüşü oluyor.

Sistem bileşenleriniz neler? Sizinkinin güç kaynağıyla ilgili olma ihtimali var gibi duruyor. Bu tür bir sorun birçok parçadan kaynaklanabilir; bu yüzden doğrudan ekran kartından kaynaklandığını söyleyemiyorum. Şu an belirgin çökme sorunu yaşamıyorum, yalnızca oyunlarda birkaç dakikada bir FPS düşüşü oluyor.
hocam güç kaynağım çöp aslında ikiside 10 yıllık diğer her şeyi değiştirdim onlar kalmıştı zaten değişicek ikiside önce psu sonra gpu değiştiririm gerçekten anlaması zor 20-30 tane test yaptım tam buldum diyorum sonra power test çalıştırıyorum 1. saniyede siyah ekran sonraki test 15dk sıkıntı olmuyor filan bıraktım artık :D

Geri