12 GB VRAM 2K Ultra ayarlarda kaç sene götürür?

qksthere

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
73
Almayı düşündüğüm sistemde RTX 5070 12 GB var. Buradaki 12 GB beni düşündürüyor, 12 GB VRAM 2K monitör oyunlarda Ultra ayarlarda beni kaç sene götürür? Yeni çıkan güncel AAA oyunları kaç sene bu ayarlarda oynatır(Witcher 4, GTA 6 gibi 3-4 sene içerisinde çıkacak AAA oyunlar) Siz ne düşünüyorsunuz alır mıydınız?

Adam akıllı oyun çıkmıyor ki çıksa da grafikler patates çoğunun. 12 GB geçtim 8GB VRAM kullanan bir oyun bile 40 yılda bir çıkıyor. Çok kafaya takılacak bir durum değil VRAM olayı. Zaten NVIDIA yeni teknolojileri VRAM kullanımını falan da düşürüyor. Adamlar buna güvenerekten yeni kartlarda VRAM e abanmadılar AMD gibi. Teknoloji ile düşürürüz kullanımı o yüzden çok VRAM koymayalım çok maliyetli olmasın bize kartlar vesaire diye düşündüler herhalde. AMD her karta 24 GB VRAM vermekten başka bişi yaptığı yok :D

6000 serisi muhtemelen 2028 ilk çeyrekte duyurulacak 2028 şubat mart gibi de çıkacak, 2 yıl beklemek istemediğim için ben 5070 aldım. 5070ti %20%30 performans artışına karşın %70 %80 daha pahalı olduğu için tercih etmedim. Beklemek istemiyorsan 5070 alınır bir kart, frame gen sayesinde ne w4 de ne gta6 da bir problem yaşayacağını sanmıyorum.
Adamlar gücü 3070 ayarında olan ps5 proya ve rtx 2070 den hallice olan ps5'e çıkartacaklar oyunu, 5070 le sorun yaşayacağımıza inanmıyorum. Yine de 2 yıl beklerim acelem yok diyorsan 6000 serisini bekleyebilirsin.

6000 serisi muhtemelen 2028 ilk çeyrekte duyurulacak 2028 şubat mart gibi de çıkacak, 2 yıl beklemek istemediğim için ben 5070 aldım. 5070ti %20%30 performans artışına karşın %70 %80 daha pahalı olduğu için tercih etmedim. Beklemek istemiyorsan 5070 alınır bir kart, frame gen sayesinde ne w4 de ne gta6 da bir problem yaşayacağını sanmıyorum.
Adamlar gücü 3070 ayarında olan ps5 proya ve 2070 den hallice olan ps5'e çıkartacaklar oyunu, 5070 le sorun yaşayacağımıza inanmıyorum. Yine de 2 yıl beklerim acelem yok diyorsan 6000 serisini bekleyebilirsin.
Hocam yani 12gb vram yeter mi 3-4 yıl 4k ultra ayarlarda tercih etmeli miyim 9070xt seçince bütçe daha da artıyor çok yönelmek istemiyorum bilemedim 1-2 sene sonra tıkansın istemiyorum rahat en az +4 sene kullanmak istiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ham gücünde teknolojisinde soru işaretim yok zaten biliyorum sadece 12gb beni korkutuyor.

Hocam yani 12gb vram yeter mi 3-4 yıl 4k ultra ayarlarda tercih etmeli miyim 9070xt seçince bütçe daha da artıyor çok yönelmek istemiyorum bilemedim 1-2 sene sonra tıkansın istemiyorum rahat en az +4 sene kullanmak istiyorum.

Ham gücünde teknolojisinde soru işaretim yok zaten biliyorum sadece 12gb beni korkutuyor.
yeter yeter bir sorun yaşamazsın diğer arkadaşların dediği gibi 8gb wram ve üstü kullanan bile sayılı oyun var piyasada 12gb 3 4 yıl daha götürür.

Almayı düşündüğüm sistemde RTX 5070 12 GB var. Buradaki 12 GB beni düşündürüyor, 12 GB VRAM 2K monitör oyunlarda Ultra ayarlarda beni kaç sene götürür? Yeni çıkan güncel AAA oyunları kaç sene bu ayarlarda oynatır(Witcher 4, GTA 6 gibi 3-4 sene içerisinde çıkacak AAA oyunlar) Siz ne düşünüyorsunuz alır mıydınız?
Dostum her şeyi ultraya alacaksan 5090 bile yetmez, bunu 5090 sahibi birisi olarak söylüyorum bak cyberpunkta aldığı fps'e 30 aldığı ayar da var 60 aldığı da 240 aldığı da. İnternetten optimize ayar videosu izle, oyunlarda lüzumsuz ayar çok fazla oluyor (volumetric cloud gibi) bu ayarları yaparsan çok uzun süre yüksek fps'de oyun oynarsın. 4 senen rahat var.

4kya gerek yok ya, 2k monitör fazlasıyla yeterli. Yaslan arkana oyna oyununu 5 yıl sonra 4k oled monitör fiyatları ciddi miktarda düşecek üretim maliyetleri azalıp rekabet artacağı için, o zaman 4kya geçersin 7000 serisi kart çekip.

Dostum her şeyi ultraya alacaksan 5090 bile yetmez, bunu 5090 sahibi birisi olarak söylüyorum bak cyberpunkta aldığı fps'e 30 aldığı ayar da var 60 aldığı da 240 aldığı da. İnternetten optimize ayar videosu izle, oyunlarda lüzumsuz ayar çok fazla oluyor (volumetric cloud gibi) bu ayarları yaparsan çok uzun süre yüksek fps'de oyun oynarsın. 4 senen rahat var.
Hocam aslında ultra takıntım yok da insan bir karta bu kadar para verince hem performanslı hem de güzel görünen şekilde oynamak istiyor o yüzden güzel görünen medium-high ayarlar da kullanabilirim. High ile ultra ayarlar arasında VRAM olarak o kadar fark var mı?

Hocam aslında ultra takıntım yok da insan bir karta bu kadar para verince hem performanslı hem de güzel görünen şekilde oynamak istiyor o yüzden güzel görünen medium-high ayarlar da kullanabilirim. High ile ultra ayarlar arasında VRAM olarak o kadar fark var mı?
Medium ayar kullan demiyorum istediğin oyunun optimize ayarlarına internetten bak. Görüntüde bir değişiklik olmadan fps'ini düşüren çok fazla ayar var. Kimi ayarın Ultra olması gerekirken kimi ayarın medium olması gerekiyor.
Şuna bak mesela. Sadece 3 tane ayar maksimumda değil fps 37'den 62'ye çıkmış ve görüntüde bir fark yok.

Medium ayar kullan demiyorum istediğin oyunun optimize ayarlarına internetten bak. Görüntüde bir değişiklik olmadan fps'ini düşüren çok fazla ayar var. Kimi ayarın Ultra olması gerekirken kimi ayarın medium olması gerekiyor.
Şuna bak mesela. Sadece 3 tane ayar maksimumda değil fps 37'den 62'ye çıkmış ve görüntüde bir fark yok.
Hocam o zaman alayım en az 4 sene rahat götürsün yeter.

6700xt kullanıyorum merak ettıklerını sorabılırsın

Hocam o zaman alayım en az 4 sene rahat götürsün yeter.
Çok rahat götürür hocam içiniz rahat olsun. 5070 zaten 1440p için çok güçlü bir ekran kartı, her şeyi maxlayıp Vrami zorlamazsanız çok rahat götürür.

Şu anda Forza Horizon 4'te bile yetmiyor, Ultra için yetmemesi çok olası ama fazla VRAM tüketip görsele pek de etki etmeyen ayarları kısarak yine Ultra kalitesinde oyunları çok uzun seneler oynayabilirsiniz, 12 GB VRAM için en optimal grafik ayarlarını kendin düzenleyebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,854
Üyeler
189,171
Son üye
cage*
Geri