XG de DP 1.4, pg de 2.1 varne farkı var hocam bu ikisinin?
PG de Swift tasarımı var (ayaklar)
PG de ayrıca xg de olmayan dolby vision desteği var.
Aradaki farka değmez.
XG de DP 1.4, pg de 2.1 varne farkı var hocam bu ikisinin?
anladım hocam, bu tarz özellikler bana biraz saçma geliyor ben şahsen gysnc bile kullanmıyorum. lolde sorun yaratıyor. elmb,antiflicker cart curt hiç birisini kullanmıyorum. hdr kullanıyor musunuz? ben sinema modunda full parlaklık full kontrast şeklinde kullanıyorum monitörü sabit.Biri DP 1.4 biri DP 2.1
DP 1.4 kağıt üzerinde 4k 240hz desteklemiyor.
DSC denilen bir sıkıştırma teknolojisi kullanıyor.
Kimisi diyor ki DSC fark bile edilmiyor.
Kimisi diyor ki fark bile edilmese bile ben native görüntü istiyorum.
Şahsen ben Samsung'da DSC kullandım şimdi native kullanıyorum ama 5k daha verip için rahat olsun dedim.
Eğer hala anlamadiysan gpt veya geminiye DP 1.4 DSC vs DP 2.1 yaz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Monitörü ben 23'e satmıştım. Geçen sene Mayıs'ta.
anladım hocam, bu tarz özellikler bana biraz saçma geliyor ben şahsen gysnc bile kullanmıyorum. lolde sorun yaratıyor. elmb,antiflicker cart curt hiç birisini kullanmıyorum. hdr kullanıyor musunuz? ben sinema modunda full parlaklık full kontrast şeklinde kullanıyorum monitörü sabit.
HDR kadar saçma bir özellik yok. (Bence)HDR nedir ve neden kullanmalısınız?
HDR, Yüksek Dinamik Aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık bir mağara sahnesinde, HDR TV'ler mağara duvarlarının görünümünü, rengini ve dokusunu gösterir. Okyanusta bir yatın olduğu bir sahnede ise, parlak güneş ışığıyla aydınlanan arka plana rağmen, tek tek güneş ışınları açıkça görülür.
SDR'ın parlaklığı sınırlıdır ve çok parlak bir şeyi...
- Tayfunns
- Cevaplar: 12
- Forum: Kullanıcı İncelemeleri ve Rehberleri
.anladım hocam, bu tarz özellikler bana biraz saçma geliyor ben şahsen gysnc bile kullanmıyorum. lolde sorun yaratıyor. elmb,antiflicker cart curt hiç birisini kullanmıyorum. hdr kullanıyor musunuz? ben sinema modunda full parlaklık full kontrast şeklinde kullanıyorum monitörü sabit.
Oyununa bağlı bence.HDR kadar saçma bir özellik yok. (Bence)
Yüzde 30 parlaklık kâfi. Sonrası gözünüz acımıyor mu?
Benim gözlerim yanar. 30 parlaklık gayet parlak yani.
.
Arc raiders'da metro beklerken oledler çok karanlık oluyor. Belki o zaman.Oyununa bağlı bence.
yok valla, 3lü monitör var hepsinin parlaklıgı fulldeHDR kadar saçma bir özellik yok. (Bence)
Yüzde 30 parlaklık kâfi. Sonrası gözünüz acımıyor mu?
Benim gözlerim yanar. 30 parlaklık gayet parlak yani.
.