50 k ya sadece kasa toplama tavsiye ve tartışma

brutus007

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba 50 k bütçem var sadece güçlü bir kasa istiyorum hem fps oyunları hem hikaye oyunları aynı anda ufak çaplı yayın için bir sistem istiyorum şuan cebimde 30 k param var bir kaç gün sonra tamamlanacak ama toplama bir sistem yapacağım için veya alternatif olarak eğer önerilerinizde şuda iyi bir hazır sistem isteklerini karşılar dediğiniz varsa önerilere açığım (elimde Samsung 980 1tb ssd var hali hazırda birde ramleri ikinci el almayı planlıyorum)

9060XT 16GB = 19500TL
7500F = 6400TL
16GB Ram = 10000TL
B650 anakart = 3500-5500TL

Ortalama böyle bir şey çıkar hocam.
Ram olarak Patriot Viper Venom 6000Mhz CL30 önerebilirim, ikinci el olacaksa da 6000-CL30 almaya bakın. En ucuz B650 anakart Biostar B650MT ama 1 tane M.2 SSD slotu olduğundan dolayı başka bir model bakılmalı (Asus Prime B650m-r olabilir). İşlemciyi de ikinci el düşünürseniz garantisi devam eden ilanı 5000TL civarına bulabilirsiniz muhtemelen.

bu bütçede 9060xt 7500f ikilisi üstüne bir sistem kurmak en mantıklısı gibi

9060XT 16GB = 19500TL
7500F = 6400TL
16GB Ram = 10000TL

Ram olarak Patriot Viper Venom 6000Mhz CL30 önerebilirim, ikinci el olacaksa da 6000-CL30 almaya bakın. En ucuz B650 anakart Biostar B650MT ama 1 tane M.2 SSD slotu olduğundan dolayı başka bir model bakılmalı (Asus Prime B650m-r olabilir). İşlemciyi de ikinci el düşünürseniz garantisi devam eden ilanı 5000TL civarına bulabilirsiniz muhtemelen.
Hocam ikinci ele fazla girmek istemiyorum sadece ram ve sıvı soğutmada ikinci el düşünüyorum hafifte olsa 50 k üstünede çıkabilirim işlemcide sorun olurmu olmazmı bilmiyorum ikinci el mantıklımı sizce
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu bütçede 9060xt 7500f ikilisi üstüne bir sistem kurmak en mantıklısı gib
Kral şöyle diyeyim işlemciden ekran kartından hiç anlamıyorum kafam karışıyor adam ekran kartı gösteriyor 8 gb dip bu hepsinden iyi gibisinden örnek verecek olursam yani bende sıfır

Sıvı soğutma için
Asus prime lc360 argb model
Bunu buldum ikinci el 1 ay kullanılmış ryzen 5 5600 ile kullanılmış

Son düzenleme:
Hocam ikinci ele fazla girmek istemiyorum sadece ram ve sıvı soğutmada ikinci el düşünüyorum hafifte olsa 50 k üstünede çıkabilirim işlemcide sorun olurmu olmazmı bilmiyorum ikinci el mantıklımı sizce

Kral şöyle diyeyim işlemciden ekran kartından hiç anlamıyorum kafam karışıyor adam ekran kartı gösteriyor 8 gb dip bu hepsinden iyi gibisinden örnek verecek olursam yani bende sıfır
o bütçede 8gb kart zaten alınmaz anlamıyorsan ikinci ele hiç girme bütçen de var zaten şöyle 1-2 hafta bekleyip hazır sistem denk getirebilirsin ya da parça parça toplayabilirsin hangisi kolayına gelir

Sıvı soğutma için
Asus prime lc360 argb model
Bunu buldum ikinci el 1 ay kullanılmış ryzen 5 5600 ile kullanılmış
sıvı soğutucu alınmaz hocam bu sisteme 360 hiç alınmaz o işe girme hiç

sana örnek bir sistem atıyım çok iyi bir sistem değilde yine de bakmış olursun

o bütçede 8gb kart zaten alınmaz anlamıyorsan ikinci ele hiç girme bütçen de var zaten şöyle 1-2 hafta bekleyip hazır sistem denk getirebilirsin ya da parça parça toplayabilirsin hangisi kolayına gelir

sıvı soğutucu alınmaz hocam bu sisteme 360 hiç alınmaz o işe girme hiç

sana örnek bir sistem atıyım çok iyi bir sistem değilde yine de bakmış olursun
Güzel bi sisteme benziyor üstüne eklenebilir birşeyler varmı yoksa bu bana yetermi

Sıvı soğutmaya girmek istememin sebebi Antalya’dan yaşıyorum odamda klima yok😂

Son düzenleme:
Güzel bi sisteme benziyor üstüne eklenebilir birşeyler varmı yoksa bu bana yetermi

Sıvı soğutmaya girmek istememin sebebi Antalya’dan yaşıyorum odamda klima yok😂
daha iyi sistemler çıkar bekleyin böyle sistemler için güçlü bir kule tipi daha mantıklı hocam rahatça soğutur

9060XT 16GB = 19500TL
7500F = 6400TL
16GB Ram = 10000TL

Hocam bu sisteme psu hangisi gider

Geri