Yardım Bilgisayar m2 ssd den boot etmiyor

Reaksiyon skoru
53
Bilgisayarımda bir adet m2 ssd var ve Windows kurulu idi yeni olarak 1tb boş hdd ve de 256gb hali hazırda bir sata ssd taktım ama bilgisayar bi anda sadece sata ssd deki Windowsu görmeye başladı biostaki boot menüde m2ssd gözükmemeye başladı yeni taktığım sata ssd ve hdd yi çıkardım şimdi de direkt bios menüsüne atıyor ve boot menüde boot edilebilir cihaz yok yazıyor bunu nasıl çözebilirim
(Önceden 500gb eski bir hdd vardı takılı ama onun içinde sadece steam ve epic dosyaları vardı Windows u m2 ye kurduğumu hatırlıyorum)
Ayrıca bilgisayar bios ekranında m2 yi görüyor ama boot device de gözükmüyor

Windows kurulurken siz M.2 seçseniz bile EFI dosyaları diğer diske yazılabiliyor bazen hocam sebebini bilmiyorum ama başıma gelmişti. O dosyaların olduğu diski kafanıza göre çıkarttığınız zaman sistem M.2'den boot edemiyor.

Başka bir forumda bunun hakkında konu açmıştım, işimi çözmüştü siz de bakabilirsiniz; https://techolay.net/sosyal/konu/eski-ssd-ve-hdd-cikartinca-sistem-boot-etmiyor.160016/
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç uğraşmak istemezseniz eski 500GB diskinizi tekrar taktığınızda sorunsuz açılması lazım, onu da deneyebilirsiniz.

Uefi kapatıp CMS açarak çözmüştüm benzer bir problemi. Anakart modelinizle arayın CMS açmak diye biostan nasıl açıldığını bulursunuz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,312
Üyeler
188,738
Son üye
han1099
Geri