Yardım VATAN BİLGİSAYAR VE ZOTAC FİRMASI TARAFINDAN MAĞDURİYETİM

Cavuskerem

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
7,019
Yaklaşık 6 ay önce zotac 3070 ti adlı ekran kartımı bakım için servise yolladım , 1 ay sonra kartın arızalı olduğu gerekçesiyle talebim olmadan para iadesi sağlanacağı söylendi , firma ile iletişime geçtiğimde muadil ürün sunulmayacağı söylendi ve sadece para iadesi yapılabileceği söylendi ve bende durumu kabul etmedim ve tüketici hakem heyetine başvurdum . 5 ay sonra sonuçlanmasının ardından thh kararıyla kartın misli ile değişimi yapılması gerektiği söylendi ve firmayla görüştüğünde 5060ti (8gb) teklifinde bulunuldu , 3 haftalık beni oyalamalarının ardından kabul etmeme rağmen tarafıma dönüş yapılıp kutusu hasarlı ürün vermeyi teklif ettiler ve harici bir ürün teklifinde bulunulmayacağı söylendi , ilk sorum direkt ilamlı icra takibi mi başlatmalıyım , 2. Sorum 3070ti ekran kartının misli 5060ti (8gb) mıdır yoksa 70 serisi midir , yorumlarınızı bekliyorum

Böyle bir süreç yaşayan arkadaşlar için sorum şu : ilamlı icra başlatıldığında ürün misli ile değişim kararı olduğu için nasıl bir süreç yaşanır , ve uğraştıran konular nelerdir

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Hiç bekleme başlat icrayı ayrıca hukukta misline aynı sınıf olarak bakıldığı için
Aynı ürün grubu
Aynı pazar seviyesi
Benzer performans sınıfı
Benzer satış segmenti
misli sayılıyor yani 3070 ti çıktığında orta üst segment bir karttı.
mislinin 70 serisi olması gerekiyor fakat nadiren “performans eşitse kabul” diyen bilirkişi de çıkabilir
5060 Ti otomatik misli sayılmaz. Hukuken güçlü şekilde 70 serisi muadili gerekir ama bazı bilirkişiler performans denkliği üzerinden 60 serisini savunabilir. Ancak tüketici genelde segment korunarak kazanır

ilamlı icra takibi başlatılır ancak misli ile değişim dilekçesi ile başvurulması lazım diye biliyorum , memurlar bunu pek umursamız baya işin üstüne gitmeniz lazım . Ticaret odasından bilirkişi isteyip öyle fiyat tespiti yapılması lazım. İlamlı olması baya büyük bir avantaj ancak fiyat tespitinde süreç nasıl fikrim yok

adem helvacının bir videosunda denk gelmiştim buyrun görseli

1770886424783.webp

3070Ti 'nin muadili 5060Ti sayılabilir evet. Vatan ile görüşün, sıfır kapalı kutu 5060Ti 'da diretin veya hukuki yollardan devam edeceğinizi de belirtin. Vatanbilgisayar çok karaktersiz bu tarz konularda, şerefli bir şekilde yürütmezler bu süreçleri hiçbir zaman, bu muhabbetlere düşen bilir sadece.

Hiç bekleme başlat icrayı ayrıca hukukta misline aynı sınıf olarak bakıldığı için
Aynı ürün grubu
Aynı pazar seviyesi
Benzer performans sınıfı
Benzer satış segmenti
misli sayılıyor yani 3070 ti çıktığında orta üst segment bir karttı.
mislinin 70 serisi olması gerekiyor fakat nadiren “performans eşitse kabul” diyen bilirkişi de çıkabilir
5060 Ti otomatik misli sayılmaz. Hukuken güçlü şekilde 70 serisi muadili gerekir ama bazı bilirkişiler performans denkliği üzerinden 60 serisini savunabilir. Ancak tüketici genelde segment korunarak kazanır
Yinede arkadaşların dediği gibi vatan bu konularda dürüst bir şirket değil 5060 Ti alın derim

5060ti 16gb verirlerse kabul edin bence kapalı kutu tam muadili sayılmaz ama en azından surec uzamaz hukuk malesef dogru duzgun işlemiyor firma sureci uzatir da uzatir vatan bu tarz konularda bok gibi yasayan bilir

o
Yaklaşık 6 ay önce zotac 3070 ti adlı ekran kartımı bakım için servise yolladım , 1 ay sonra kartın arızalı olduğu gerekçesiyle talebim olmadan para iadesi sağlanacağı söylendi , firma ile iletişime geçtiğimde muadil ürün sunulmayacağı söylendi ve sadece para iadesi yapılabileceği söylendi ve bende durumu kabul etmedim ve tüketici hakem heyetine başvurdum . 5 ay sonra sonuçlanmasının ardından thh kararıyla kartın misli ile değişimi yapılması gerektiği söylendi ve firmayla görüştüğünde 5060ti teklifinde bulunuldu , 3 haftalık beni oyalamalarının ardından kabul etmeme rağmen tarafıma dönüş yapılıp kutusu hasarlı ürün vermeyi teklif ettiler ve harici bir ürün teklifinde bulunulmayacağı söylendi , ilk sorum direkt ilamlı icra takibi mi başlatmalıyım , 2. Sorum 3070ti ekran kartının misli 5060ti mıdır yoksa 70 serisi midir , yorumlarınızı bekliyorum
onlar mı senin kartını bozdu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 6 ay önce zotac 3070 ti adlı ekran kartımı bakım için servise yolladım , 1 ay sonra kartın arızalı olduğu gerekçesiyle talebim olmadan para iadesi sağlanacağı söylendi , firma ile iletişime geçtiğimde muadil ürün sunulmayacağı söylendi ve sadece para iadesi yapılabileceği söylendi ve bende durumu kabul etmedim ve tüketici hakem heyetine başvurdum . 5 ay sonra sonuçlanmasının ardından thh kararıyla kartın misli ile değişimi yapılması gerektiği söylendi ve firmayla görüştüğünde 5060ti teklifinde bulunuldu , 3 haftalık beni oyalamalarının ardından kabul etmeme rağmen tarafıma dönüş yapılıp kutusu hasarlı ürün vermeyi teklif ettiler ve harici bir ürün teklifinde bulunulmayacağı söylendi , ilk sorum direkt ilamlı icra takibi mi başlatmalıyım , 2. Sorum 3070ti ekran kartının misli 5060ti mıdır yoksa 70 serisi midir , yorumlarınızı bekliyorum
valla 5060 ti 16 gb ise bence hiç uğraşma malum mahkemeler uğraşıtıyor gider gelirsin boşa

o

valla 5060 ti 16 gb ise bence hiç uğraşma malum mahkemeler uğraşıtıyor gider gelirsin boşa
insanlara bence yanlış bilgi veriyorsunuz . wraithesports ilamlı icra başlattım . İcra emri tebliğ edildikten 2 gün sonra avukatları gidip paşa paşa parayı yatırmış .
İlamlı icranın olayı şu . 1 hafta içinde ödemezlerse haciz işlemleri başlatıyorlar . Banka hesapları bloke filan oluyor firmanın . Cebri icra olayı da var firmayı baya zora sokar demem o ki , elinizde mahkeme kararı varsa ilamlı icra iyidir :)

3070Ti 'nin muadili 5060Ti sayılabilir evet. Vatan ile görüşün, sıfır kapalı kutu 5060Ti 'da diretin veya hukuki yollardan devam edeceğinizi de belirtin. Vatanbilgisayar çok karaktersiz bu tarz konularda, şerefli bir şekilde yürütmezler bu süreçleri hiçbir zaman, bu muhabbetlere düşen bilir sadece.
o

5060ti 8gb teklifinde bile kutusu hasarlı ürün vermeyi teklif ettiler , hiç uğraşmadan kabul edip geçme gibi bi durum yok şu an
o

Kartım sorunsuz çalışıyodu sadece bakım için yolladım ürün arızalı diye bana sorulmadan para iadesi başlatılmış , tabi kabul etmedim ve süreç thh derken 5 - 6 aydır sürüyor

Soruyu sorduğun ortamı görüyorsun hocam vatan bilgisayara atıyorlar olayı :D öncelikle burda vatan bilgisayarın yukardan aşağıdan bir ilgisi yok zotac distribütörü kimse o ne diyorsa onu yaparlar, 5060 ti 16 fena bir teklif değil ama en kötü şartlarda 5070 teklif etmeleri lazımdı diye düşünüyorum çok uzayacak muhtemelen hemde 3070 ti msrp 599 dolarla satışa çıktığı için denk sayacaklardır ister istemez diye düşünüyorum ilamlı icra tek çözüm gibi duruyor
Edit: 8 GB olduğunu sonra ki mesajlarda gördüm teklif misli değil en kötü 5060 ti 16 vermeleri gerekiyor

5060ti 16 GB kabul edilebilir yok ben köküne kadar hakkımı arayacağım diyorsan devam etmekte fayda var

hakkını aramak iyidir. aldığın paranın değerine reyse en az 5060 ti 16 gb ideal olan ise 5070 vermeleri gerekir.

ben 70 serisi gönderdim 70 serisi isterim de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,190,085
Üyeler
188,873
Son üye
Wesleyxzq
Geri