ouztunga
80+
- Reaksiyon skoru
- 9
Selamlar,
Yeni topladığım sistemde sürücü ve BIOS güncellemesi yaptıktan sonra daha önce hiç rastlamadığım bir grafik hatası yaşamaya başladım. Yaşadığım süreci ve yaptıklarımı aşağıda özetledim:
Olayın Gelişimi:
Sistem Bilgileri:
Yeni topladığım sistemde sürücü ve BIOS güncellemesi yaptıktan sonra daha önce hiç rastlamadığım bir grafik hatası yaşamaya başladım. Yaşadığım süreci ve yaptıklarımı aşağıda özetledim:
Olayın Gelişimi:
- Chipset ve ekran kartı (Intel ARC) sürücülerini güncelledim.
- BIOS güncellemesi için USB'yi hazırlayıp anakartın arkasındaki BIOS portuna taktım.
- Henüz güncellemeyi başlatmadan, sadece açılış hızını görmek için sistemi yeniden başlattım.
- Bilgisayar açılırken 10 saniyelik garip bir geri sayım yaptı ve masaüstü siyah bir şekilde açıldı.
- BIOS Güncellendi: En güncel BIOS sürümüne geçtim. Re-Size BAR: Enabled konumunda ve RAM'ler 6000MHz (EXPO) hızında çalışıyor. Ancak sorunlar düzelmedi.
- Görsel Hata (Masaüstü): Masaüstü tamamen siyah geliyor (ikonlar görünüyor). Mouse ile sağ tık yapıp seçim alanı (kare) çizdiğimde, sadece o seçim karesinin içinde duvar kağıdı görünüyor. Sanki siyah bir katmanı kazıyormuşum gibi bir görüntü var. (Aşağıda videosunu paylaştım).
- Hz Kilidi: Bilgisayar her açılışta yenileme hızını 60Hz'e çekiyor, manuel olarak 180Hz'e alsam da kalıcı olmuyor.
- Oturumlar: BIOS güncellemesi sonrası TPM sıfırlandığı için tüm tarayıcı ve uygulama oturumlarımdan çıkış yapılmış.
- DDU Denemesi: Güvenli modda DDU ile sürücüleri temizleyip hem güncel hem eski sürücüleri denedim ama sonuç değişmedi.
Sistem Bilgileri:
- Ekran Kartı: Intel ARC B580 12GB Limited Edition
- İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
- Anakart: Asus Prime B650M-K
- RAM: Goodram IRDM 32GB (2x16) 6000MHz CL30
- SSD: Kingston NV3 1TB NVMe
- Monitör: Acer Nitro 180Hz (1ms)