K1dot
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,409
biosdan advanced kısmına gelindaha öncedende aramıştım bulamadım spd write ı
orda olması lazım
biosdan advanced kısmına gelindaha öncedende aramıştım bulamadım spd write ı
igamecenter dener misiniz hocam colorful kendi yazılımı büyük ihtimalle çözüm olacaktırmalesef hocam hiç bir yerde bulamadım
yok hocam ekran kartı takılı değilken igamecenter direkt ram olarak algılıyor gösteriyor rgb leri. fakat ekran kartı takınca gidiyor. aslında sorun ekran kartını takınca ramlerin i2c hattında gözükmemesi.igamecenter dener misiniz hocam colorful kendi yazılımı büyük ihtimalle çözüm olacaktır
Bende de sadece ram gözüküyor burdaki ekranı paylaşabilir misinizyok hocam ekran kartı takılı değilken igamecenter direkt ram olarak algılıyor gösteriyor rgb leri. fakat ekran kartı takınca gidiyor. aslında sorun ekran kartını takınca ramlerin i2c hattında gözükmemesi.
Bende de sadece ram gözüküyor burdaki ekranı paylaşabilir misinizAlıntıyı görüntüle
Hocam son sürümde zaten bios ama bir türlü spd write smbus gibi bir ayar bulamadım her yere baktım. Yabancı forumlarda da bulamadım colorful anakart için böyle bir ayarı.Reddit de benzer sorunu kesin çözümü olarak
Kesinlikle güncel bios sürümüne kartınızı güncelleyin ve bios üzerinden bunları yapın demişler.
SPD Write Protection Disabled
SMBus / SPD Hub Enabled
RGB LED Enabled
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Büyük ihtimalle yazılım çakışması veya ekran kartı önceliğe geçiyor bence dene ama donanımsal da olabilir sorunun
Hocam son sürümde zaten bios ama bir türlü spd write smbus gibi bir ayar bulamadım her yere baktım. Yabancı forumlarda da bulamadım colorful anakart için böyle bir ayarı.
Hocam bu ayarlardan sonra ekran kartının rengini kontrol edebilir miyim benim ekran kartım arayüzde görünmüyor ramle sıvı soğutmamı ayarlıyabiliyorumReddit de benzer sorunu kesin çözümü olarak
Kesinlikle güncel bios sürümüne kartınızı güncelleyin ve bios üzerinden bunları yapın demişler.
SPD Write Protection Disabled
SMBus / SPD Hub Enabled
RGB LED Enabled
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Büyük ihtimalle yazılım çakışması veya ekran kartı önceliğe geçiyor bence dene ama donanımsal da olabilir sorunun