Colorful B850M-E anakartta ekran kartı takıldığında RAM RGB kontrolü yok

igamecenter dener misiniz hocam colorful kendi yazılımı büyük ihtimalle çözüm olacaktır
yok hocam ekran kartı takılı değilken igamecenter direkt ram olarak algılıyor gösteriyor rgb leri. fakat ekran kartı takınca gidiyor. aslında sorun ekran kartını takınca ramlerin i2c hattında gözükmemesi.

yok hocam ekran kartı takılı değilken igamecenter direkt ram olarak algılıyor gösteriyor rgb leri. fakat ekran kartı takınca gidiyor. aslında sorun ekran kartını takınca ramlerin i2c hattında gözükmemesi.
Bende de sadece ram gözüküyor burdaki ekranı paylaşabilir misiniz
iigamecenter.webp

Reddit de benzer sorunu kesin çözümü olarak
Kesinlikle güncel bios sürümüne kartınızı güncelleyin ve bios üzerinden bunları yapın demişler.
SPD Write Protection Disabled
SMBus / SPD Hub Enabled
RGB LED Enabled
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Büyük ihtimalle yazılım çakışması veya ekran kartı önceliğe geçiyor bence dene ama donanımsal da olabilir sorunun

Kesinlikle güncel bios sürümüne kartınızı güncelleyin ve bios üzerinden bunları yapın demişler.
SMBus / SPD Hub Enabled
RGB LED Enabled

Büyük ihtimalle yazılım çakışması veya ekran kartı önceliğe geçiyor bence dene ama donanımsal da olabilir sorunun
Hocam son sürümde zaten bios ama bir türlü spd write smbus gibi bir ayar bulamadım her yere baktım. Yabancı forumlarda da bulamadım colorful anakart için böyle bir ayarı.

Hocam son sürümde zaten bios ama bir türlü spd write smbus gibi bir ayar bulamadım her yere baktım. Yabancı forumlarda da bulamadım colorful anakart için böyle bir ayarı.
Valla hocam bir tek bunu buldum colorful anakartlarının biosları kanser edici biraz son güncellemede baya düzeldi ancak güncel bios ile düzelmediyse çok olabilceğini sanmıyorum yabancı forumlarda ekran kartı blockluyor gibi bir muhabbet var.

SMBus / SPD Hub Enabled
RGB LED Enabled

Hocam bu ayarlardan sonra ekran kartının rengini kontrol edebilir miyim benim ekran kartım arayüzde görünmüyor ramle sıvı soğutmamı ayarlıyabiliyorum
1771103954419.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,446
Üyeler
188,937
Son üye
jg g kjhhlhh
Geri