İ9 13900k hayal kırıklığımı, napıcam?

Hocam selamlar öncelikle götürdüğüm her yer hepimizin yaptığı testleri yapıp bench sonuçları normal herhangi bir ekran hatası problem gözükmüyor hepsi stabil çalışıyor dedi hani fiziken “ya aslında ramleri değiştirdik 1 saat oyun testi yaptık yada ssd söktük şöyle oldu yada değiştirsen düzelir” tarzında işin ehli birine rastlamadım herkes test edip normal diyor ama takılmalar ve fps dalgalanmasını çözücek birisine rastlamadım kendim format attım temiz kurulum yaptım herşeyi güncelledim performans moduna çektim dengeliye çektim undervolt yaptım elimden bir ev kullanıcısı ne yaparsa yaptım ama sonuç alamadım hala ve hala fps dropları fps oyunlarında mevcut
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam işlemcim en baba yükte 91 dereceyi gördüm oyun içinde takip ediyorum 5. Çekirdek 81 i görüyor diğer çekirdekler 70-73 derece arasında geziyor maks anlıkta 50-61 derece arası stabilitede geziyor, temiz format denedim herşeyi kurdum tek tek her yolu denedim ama sonucu bulamadım ucuz parçalarda değil anlamlandıramıyorum asla

Buyur reisim
Occt indir cpu+ram testi yap 5 dakika, test anında kaç derece at

Başta normal olup sonradan droplanmaya başlaması sorunu genelde sonradan yükselen sıcaklıklardan kaynaklı throttle'a girmesi kendini kısmasından kaynaklı olur. İlk önce işlemcine bak çünkü kullandığın soğutma bana zayıf geldi böyle bir işlemci için. Eğer bir sorun yoksa da ekran kartına oradan da Ssd sıcaklıklarına bak.

internette gördüğüm kadarıyla undervolt yapmaya calıstım ama anakartım iyi oldugu için,yapamadımmı anlamadım hocam
Başta normal olup sonradan droplanmaya başlaması sorunu genelde sonradan yükselen sıcaklıklardan kaynaklı throttle'a girmesi kendini kısmasından kaynaklı olur. İlk önce işlemcine bak çünkü kullandığın soğutma bana zayıf geldi böyle bir işlemci için. Eğer bir sorun yoksa da ekran kartına oradan da Ssd sıcaklıklarına bak

Bence biostan verimlilik çekirdeklerini kapatıp o şekilde denemen yönünde. Bende dediğin sıkıntı cod ta oluyordu. 4 verimlilik çekirdeğini kapattım ve birdaha karşılaşmadım.

Ups kullan elektrigin stabil olduguna emin ol iyi bir sogutucu ile biraz overclock da yapabilirsin

Yüksek sıcaklıktan dolayı işlemcinin kendini kıstığını düşünüyorum. İmzamdaki sistemi 5 yıldır kullanıyorum. İşlemcimi sadece kasayı kurarken macunladım. Kurduğumdan beri sabit voltaj ve hızda çalıştırıyorum. Valorant'ta 60 65 arası çalışıyor.

Yüksek sıcaklıktan dolayı işlemcinin kendini kıstığını düşünüyorum. İmzamdaki sistemi 5 yıldır kullanıyorum. İşlemcimi sadece kasayı kurarken macunladım. Kurduğumdan beri sabit voltaj ve hızda çalıştırıyorum. Valorant'ta 60 65 arası çalışıyor.
Fotoğraflar gözükür umarım

Ekler

• IMG_85A3269B-6F51-4EE0-A387-7EABE88EE169.webp
    IMG_85A3269B-6F51-4EE0-A387-7EABE88EE169.webp
    1.9 MB · Hit: 13
  • image.webp
    image.webp
    1.9 MB · Hit: 11
  • image.webp
    image.webp
    1.8 MB · Hit: 10
Unreal Engine ve Intel ikisi berbat çalışıyor. Intel'den kendinizi kurtarmanız lazım.

Delta Force multi tarafı UE4 ile yapıldıydı, geçen sene çıktı AMD işlemci olanlar 1-2 sorun yaşadı sonra 3-4 ay oynadılar. Oyunda sonra öldü. Neyse her sezon, her güncelleme sonrası yorumlarda Intel işlemci kullananlar stutterden dolayı oyuncu suçluyordu, hatta biri CPU hızını sabitleyince sorunu daha da azalttığını söylemişti. Intel'in bu arada sadece 1-2 serisi değil, hepsinde bu UE oyun sorunları var. Çözülecek gibi de durmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,853
Üyeler
189,171
Son üye
cage*
Geri