Hocam insan gözü pek seçici değil, g3 gibi ghosting canavarını kullanıp memnun kalanlar hatta önerenler var. Bir de oynadığın oyun, ortam ve ışık koşulları deneyimi etkiliyor. Ben telefonda bırakın koruyucu camı jelatin bile kullanmıyorum rahatsız oluyorum çünkü. O camın hissiyatı, siyah derinliği, kontrastı, renk canlılığı hoşuma gidiyor. Çoğu kişi benimle aynı düşünüyor olsa ki çok talep var. TrueBlack glossy, blackshield gibi glossy kaplamalar geliştiriliyor. Samsung harici qd oled de mat kaplama kullanan yok. Asus, MSI, Dell, Gigabyte vs hep glossy. Ama mat da seven bir kesim var, onlar da samsung tercih ediyor. Opsiyon olarak bulunsun tabii ama oled alacak kisi en iyi görüntüyü istiyordur, o da mat da yok.Hocam mat ve parlak kullanıyorum aktif olarak. Işık faktörü olmayınca yan yana koyunca ben kumlanma var Green var diyemiyorum. Üstelik parlak qd oled olan ekran 4k. Bence ya parlak çok övülüyor ya mat kaplama gereksiz gömülüyor. Ya da dediğiniz gibi çok kişisel bir konu. Ben nötrüm![]()
Gözün seçici ise ve pencere kenarı oturmuyorsan glossy en ideali.