Oled monitör hayal kırıklığı

Yani ne bekliyodunki. Monitör işte. Dediğin gibi siyahlar daha siyah. Rrnkler daha canlı. Ama öyle 3d etkisi filan abartı zaten. Sen fazla beklentiye girmişsin ondan. Yoksa on numara monitörler. Meta quest almıyonki sonuçta. Ben bi daha ips kullanmam ama zorunda kalmadıkça. Bu benim için ueterli bir seviye

kral sana göz muayenesi indirim kodu atıyorum dmden.
Eğer fotoğraftaki gibiyse yanlış kullandığı icin nispeten doğru gibi oluyor. Cidden fotoğraf da aşırı black crush var.

Alttaki fotoğraf da Oled monitörden. Ks nin attıgı fotoğraf da ekranı göremiyorum gama 2.6 ayarlı sanki.
7629.webp

Detay göremiyorum demişsin ve fotoğrafa baktığımda bariz black crush görüyorum. Oled monitör olması her şeyi doğru göstereceği anlamına gelmez. Kalibrasyon raporu çıksa bile ayar yapman gerekir. Öyle bir simsiyahlık yok yani ben kendim de oled kullanıyorum ekran öyle değil. Gama ve parlaklık ayarlarını düzeltmen lazım. Apl stabilize, gama ve parlaklık ayarlarını değiştir.

Parlaklık ayarlarından sonra renk sıcaklığını ayarlaman gerekecek.

Ayrıca monitörü ayarladıktan sonra paylaştıgım linke gidiyorsun, anladıgım kadarıyla stalker 2 oynuyorsun. Renodx mod kurmasını öğreniyorsun oyuna kuruyorsun. Hangi oyunu oynuyorsan renodx kuruyorsun. Apl stabilize düşükte kullan eğer parlaklıktan memnun kalmazsan orta ayarla. Yüksek de siyahlar griye çalıyor gigabyte da monitör kusuru. Eğer apl stabilize yüksek yapmak istersen gama yı 2.4 yapman gerekir. Akşam vakti lagom testine bak. Black crush yaşarsan zaten ekran olması gerekenden fazla siyah gözükür, bu yüzden gölge detayları kaybolur. Sonra konuda yasadıgın durumu yaşarsın.

Öyle tak çalıştır değil maalesef.

Örnek video:
Hocam teşekkür ederim akşam denicem söylediklerini fakat çok fazla angarya değil mi bu işler? akşamdan akşama 1-2 saat oyun oynayan adam her oyun için ayrı ayrı mod dur ayardır vs yapması gerekiyorsa zaten her şeyi düzeltsem bile bu oled monitör olayı yine bana uymuyor. Benim vaktim çok kısıtlı, akşamdan akşama belki 1 en fazla 2 saat vaktim kalıyor onca da her oyuna ayrı ayrı ayar, mod uğraştıracaksa bu oled direkt hiç uğraşmadan iade edeyim.

Hocam teşekkür ederim akşam denicem söylediklerini fakat çok fazla angarya değil mi bu işler? akşamdan akşama 1-2 saat oyun oynayan adam her oyun için ayrı ayrı mod dur ayardır vs yapması gerekiyorsa zaten her şeyi düzeltsem bile bu oled monitör olayı yine bana uymuyor. Benim vaktim çok kısıtlı, akşamdan akşama belki 1 en fazla 2 saat vaktim kalıyor onca da her oyuna ayrı ayrı ayar, mod uğraştıracaksa bu oled direkt hiç uğraşmadan iade edeyim.
Monitör ayarlarını 1 kez yapman yeterli. Mod kurması da 5 dakikalık iş. Oynadığın oyunun modu var mı diye kontrol ediceksşn varsa kurup hdr performansını ayarlayacaksın. Eğer mod bulamazsan hdr kullanmayacaksın. Başka yöntemler de var ancak onlar angarya. Renodx ve luma modu en kolay, hızlı ve en iyi görüntüyü veren modlardır. Videoyu izlersen kurmasının kolay oldugunu görürsün. Ama yine de tatmin etmezse iade edebilirsin oled de en iyi görüntüyü almak istiyorsan uğraş gerektiriyor.

Geçen gün Amazon da taksitli şekilde yakalayınca Aorus FO32U2 modelini satın aldım. Monitör 4K 240hz 3.nesil QD-Oled ve glossy kaplama yani görüntü kalitesi için piyasada ki olup olabilecek en iyi modellerden biri bunun üstü nedir bilmiyorum hatta incelemelerine baktım daha önce oled kullananlar bile öve öve bitiremiyor ama niyeyse bende o beklediğim "ohaa çok iyiymiş" etkisini yaratmadı.

Önceki monitörüm de M28U 4K IPS. Evet siyahlar çok derin, renkler daha canlı ama o kadar ötesi yok. Kullananlar öyle bir anlattı ki yok 3 boyutlu gibi, yok seni içine çekiyor vs. o yüzden bambaşka hayal etmiştim.

Ayrıca ayarını vs yapman gerekiyor diyecekler için monitör zaten kutudan fabrika kalibrasyonlu çıkıyor hatta kalibrasyon belgesi bile var o yüzden ayaklık vs bir durum yok. Ayrıca HDMI 2.1 ile başladım ve Nvidia panelinden 10 bit desteğini de aktif ettim.

Özetle YouTube dan izleyip ağzınızın açık kaldığı kadar bir fark yok hatta şunu söyleyeyim IPS monitörü de yan yana bağladım Stalker 2 girdim gece oled monitör de göz gözü görmüyor. Tamam derin siyahlar falan filan da abi ben oyun oynuyorum ya en ufak bir detay göremiyorum gece bu şimdi derin siyah olsa ne? olmasa ne? iş için kullanana lafım yok ama oyun için bence öyle aman aman bir şey yok hatta gece sahnelerinde hiç beğenmedim diyebilirim.

Not: kalite farkı telefon yada videodan çok fazla gibi geliyor ama çıplak gözle inanın öyle uçurum farklar yok.
Valla bir şey diyim mi sana hem katılıyorum hem katılmıyorum.

Bende MSI MAG 271qrfw IPS monitör vardı. Renkleri vs. IPS panele göre olabilecek en güzellerinden diyebilirim çok memnundum. Neyse arkadaşın ısrarı üzerine oled monitör aldım. Yine MSI MAG 271QP QD-OLED x24 modelini aldım. Abi geldi kurdum murdum, yav dedim buna bu kadar para mı verdim. İlk hafta biraz hayal kırıklığı oldu, acaba bu kadar vermesemiydim falan diye düşündüm. Sizinde dediğiniz gibi oled paneli öve öve bitiremediler ama 30k verip bunu alacağıma IPS'tede devam edebilirdim diye düşünüyordum.

Şimdi önceki monitörümü eşim kullanıyor. Bir süre oled panelde oynadıktan sonra IPS panele geçince keskinlik, siyahlar, canlılık oldukça farkettiriyor. IPS panel ben bunda mı oynuyormuşum diyorsunuz. Ha ama derseniz ki 30k'ya değer mi o kısmından emin değilim hala :D Fakat şuan monitörümden çok memnunum.

Bu arada MSI'da da kalibrasyon, renk doğruluğu gibi belgeler içerisinden çıkıyor. Fakat ben monitörü aldıktan sonra yine de ayar yapmam gerekti. Mesela Lol'e giriyorum diyorumki IPS panel daha iyiydi bunu niye aldım ki. Fakat doğru ayarları bulduğunuzda yavaştan olay değişmeye başlıyor.

Not kısmına cevap verebileceğim tek şey IPS monitörü kaldırın. 1-2 hafta köşede dursun. Sonra tekrar bağlayın aradaki fark çok bariz belli oluyor. Aynısını yaşadım. 😄 Şimdi IPS pek hoşuma gitmiyor. Bu dediklerimin hepsi 2k için. 4k'da ne olur bilemiyorum. :))

Bende MSI MAG 271qrfw IPS monitör vardı. Renkleri vs. IPS panele göre olabilecek en güzellerinden diyebilirim çok memnundum. Neyse arkadaşın ısrarı üzerine oled monitör aldım. Yine MSI MAG 271QP QD-OLED x24 modelini aldım. Abi geldi kurdum murdum, yav dedim buna bu kadar para mı verdim. İlk hafta biraz hayal kırıklığı oldu, acaba bu kadar vermesemiydim falan diye düşündüm. Sizinde dediğiniz gibi oled paneli öve öve bitiremediler ama 30k verip bunu alacağıma IPS'tede devam edebilirdim diye düşünüyordum.

Şimdi önceki monitörümü eşim kullanıyor. Bir süre oled panelde oynadıktan sonra IPS panele geçince keskinlik, siyahlar, canlılık oldukça farkettiriyor. IPS panel ben bunda mı oynuyormuşum diyorsunuz. Ha ama derseniz ki 30k'ya değer mi o kısmından emin değilim hala :D Fakat şuan monitörümden çok memnunum.

Bu arada MSI'da da kalibrasyon, renk doğruluğu gibi belgeler içerisinden çıkıyor. Fakat ben monitörü aldıktan sonra yine de ayar yapmam gerekti. Mesela Lol'e giriyorum diyorumki IPS panel daha iyiydi bunu niye aldım ki. Fakat doğru ayarları bulduğunuzda yavaştan olay değişmeye başlıyor.

Not kısmına cevap verebileceğim tek şey IPS monitörü kaldırın. 1-2 hafta köşede dursun. Sonra tekrar bağlayın aradaki fark çok bariz belli oluyor. Aynısını yaşadım. 😄 Şimdi IPS pek hoşuma gitmiyor. Bu dediklerimin hepsi 2k için. 4k'da ne olur bilemiyorum. :))
Katılıyorum. Dizi, film izlerken sRGB modunu kullan bence yoksa insan teni aşırı kırmızımsı gözüküyor. Bu da IPS daha iyiymiş algısı verebilir.

OLED ilk anda wow dedirtmez ama alıştığın zaman anlıyorsun farkı. Tepki süresi, görüş açısı, homojenlik, siyah derinliği, renkler vs o zaman ortaya çıkıyor. 1 hafta falan vakit geçirmen lazım.

Bende ipsden olede geçmeyi düşünüyorum. Yoğunluktan dolayı bir mağazaya gidip aradaki farkı deneyim etme şansım olmadı. Oled için fazla güzelleme yapan kullanıcılar da var, geçişte ödenen tutarı hak etmediğini düşünende. Uzun dönem oled kullanan ve deneyimini paylaşabilecek arkadaşlar, sizlerin yönlendirmeleri benim için önemli yardımcı olursanız çok sevinirim.

Katılıyorum. Dizi, film izlerken sRGB modunu kullan bence yoksa insan teni aşırı kırmızımsı gözüküyor. Bu da IPS daha iyiymiş algısı verebilir.

OLED ilk anda wow dedirtmez ama alıştığın zaman anlıyorsun farkı. Tepki süresi, görüş açısı, homojenlik, siyah derinliği, renkler vs o zaman ortaya çıkıyor. 1 hafta falan vakit geçirmen lazım.
Yazılanların hepsini yaşadım. Ayar yapmak kesinlikle değiştiriyor olayı. İlk hafta 50kez iade etmiştim yoksa. Ayarsız gerçekten değmediğini düşünüyor insan, verdiği parayı hak eden bir monitörmüş gibi gelmiyor.

Bende ipsden olede geçmeyi düşünüyorum. Yoğunluktan dolayı bir mağazaya gidip aradaki farkı deneyim etme şansım olmadı. Oled için fazla güzelleme yapan kullanıcılar da var, geçişte ödenen tutarı hak etmediğini düşünende. Uzun dönem oled kullanan ve deneyimini paylaşabilecek arkadaşlar, sizlerin yönlendirmeleri benim için önemli yardımcı olursanız çok sevinirim.
1 yıldır kullanıyorum şahsen f/p mantıklı modeller alınabilir. Asus diye 50-60k verenler var ben mantıklı bulmuyorum.

G5 f/p şu an. 10-12k hatta 15k IPS panele para verenler var 20k ya qd oled alınabiliyor.

Detay göremiyorum demişsin ve fotoğrafa baktığımda bariz black crush görüyorum. Oled monitör olması her şeyi doğru göstereceği anlamına gelmez. Kalibrasyon raporu çıksa bile ayar yapman gerekir. Öyle bir simsiyahlık yok yani ben kendim de oled kullanıyorum ekran öyle değil. Gama ve parlaklık ayarlarını düzeltmen lazım. Apl stabilize, gama ve parlaklık ayarlarını değiştir.

Parlaklık ayarlarından sonra renk sıcaklığını ayarlaman gerekecek.

Ayrıca monitörü ayarladıktan sonra paylaştıgım linke gidiyorsun, anladıgım kadarıyla stalker 2 oynuyorsun. Renodx mod kurmasını öğreniyorsun oyuna kuruyorsun. Hangi oyunu oynuyorsan renodx kuruyorsun. Apl stabilize düşükte kullan eğer parlaklıktan memnun kalmazsan orta ayarla. Yüksek de siyahlar griye çalıyor gigabyte da monitör kusuru. Eğer apl stabilize yüksek yapmak istersen gama yı 2.4 yapman gerekir. Akşam vakti lagom testine bak. Black crush yaşarsan zaten ekran olması gerekenden fazla siyah gözükür, bu yüzden gölge detayları kaybolur. Sonra konuda yasadıgın durumu yaşarsın.

Öyle tak çalıştır değil maalesef.

Örnek video:
hocam alienware 2725d için hangi ayarları yapmamız lazım düzgün bi kaynak bulamadım

Kesinlikle, ilk lole girdiğimde sanki gözlerime bıçak saplanıyor gibiydi. Amd den ren ayarı yapınca düzeldi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 yıldır kullanıyorum şahsen f/p mantıklı modeller alınabilir. Asus diye 50-60k verenler var ben mantıklı bulmuyorum.

G5 f/p şu an. 10-12k hatta 15k IPS panele para verenler var 20k ya qd oled alınabiliyor.
Eğitim mağazasında 19.4 k

Yazılanların hepsini yaşadım. Ayar yapmak kesinlikle değiştiriyor olayı. İlk hafta 50kez iade etmiştim yoksa. Ayarsız gerçekten değmediğini düşünüyor insan, verdiği parayı hak eden bir monitörmüş gibi gelmiyor.
Kesinlikle ayarlar önemli.

SRGB içerikler için srgb modu veya türevi bir yöntem kullanman şart. Yoksa oversaturation gözüküyor. Çünkü renk gamutu aşırı yüksek.

DCI-P3 ve Rec 2020 gibi daha geniş renk alanına sahip içerikler içinde hdr modu kurman lazım. Bazı monitörler var ayara bağlı farklı görüntü kalitesi sunuyor. Gigabyte monitörler gibi mesela. Apl stabilize ve gama ayarı önemli.
7630.webp

hocam alienware 2725d için hangi ayarları yapmamız lazım düzgün bi kaynak bulamadım
Bu konuda paylaştığım renodx modunu kullanman lazım. Luma da olur.

Dell de fazla özellik yok zaten yapılabilecek ayarlar kısıtlı. HDR TrueBlack 400 kullan. Görüntü modu custom color olmalı. Parlaklığı kendine göre ayarla. Beyaz tam ekran açıp R-G-B ayarlaman lazım.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eğitim mağazasında 19.4 k
Oldukça iyi fiyat.

Şu an samsung g65b kullanıyorum. Oldukça memnunum. İlk aldığımda birkaç basit ayar yaptım sadece. Zaman zaman oled övgü konuları / görselleri vs görünce acaba değiştirsem mi? Oled'e geçiş yapsam mı falan diye düşünmeye başlamıştım. Konu sahibi arkadaşın da söylediği gibi bende iş güç evlilik hayatı vs den dolayı kısıtlı zamanlarda oyun oynayabiliyorum. Haftada toplasan belki 7-8 saat anca. Bu sürede de oturup monitör/oyun için ayrı mod/ayar vs vs gibi ince işlerle uğraşılmıyor. Ayrıca yanma muhabbetleri, mat - parlak kaplama vs vs. İnsan istiyor ki en stabil ayarlarla çıksın kutudan, takıp devam edeyim :) O sebeple askıya aldım ben de bu oled geçiş arzusunu. Zaten şu an keyfe keder olacaktı. Oled fiyatları da öyle keyfe keder geçilecek seviyede değil zaten. En iyisi sistemin iyice oturmasını ve stabilleşmesini beklemek sanırım.

Geri