Psu dan yanık kokusu geliyor

Scarex

80+
Reaksiyon skoru
0
Sistem kendini tam kullanırken bir yanık kokusu geldi.Geç farkettim evin içini yanık kokusu sarmıştı hemen gücü kestim.İçini açtım ama bir farklılık yok gibi.Dün kendi fanı çok ses yaptığı için farklı fan takmıştım.Şuan psu yu kullanmaya devam edebilir miyim ? sıkıntı çıkarır mı ? Psu marka modeli : Platoon PL-9264 600W

Kablolar erimiş olabilir. Gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsin. Bir şey olursa İtfaiye çağırırsın.

@yusuf7878
hayır kullanma tabi ki fotosu var mı psunun
böyle içi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kablolar erimiş olabilir. Gönül rahatlığı ile kullanmaya devam edebilirsin. Bir şey olursa İtfaiye çağırırsın.
kablolarda erime yok gücü kesmeden önce sistem çalışmaya devam ediyordu.Bilgim olsa zaten buraya konu açmam dostum bu şekil konuşmana gerek yok

Ekler

• Screenshot_2026-02-19-16-05-31-782_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    Screenshot_2026-02-19-16-05-31-782_com.google.android.googlequicksearchbox.webp
    179.3 KB · Hit: 39
Kablolar eriyip de yok olmaz. Gözden geçir tekrar. Isı altında kalan yerler pürüzlü olur.

Sistem kendini tam kullanırken bir yanık kokusu geldi.Geç farkettim evin içini yanık kokusu sarmıştı hemen gücü kestim.İçini açtım ama bir farklılık yok gibi.Dün kendi fanı çok ses yaptığı için farklı fan takmıştım.Şuan psu yu kullanmaya devam edebilir miyim ? sıkıntı çıkarır mı ? Psu marka modeli : Platoon PL-9264 600W
benim 300w psu da aynısını yaşadım sürekli yanık kokuyordu hala da kullanmaya devam ediyom aslanı

1771520695183.webp

sızıntı vs var mı bir de orada slikon mu var ben mi yanlış görüyom toz vs varsada temizle

dikkat et hala elektrik çarpma riski var

böyle içi

kablolarda erime yok gücü kesmeden önce sistem çalışmaya devam ediyordu.Bilgim olsa zaten buraya konu açmam dostum bu şekil konuşmana gerek yok
Fotoğraftan herhangi bir şey belli olmuyor. Tüm kapasitörlerin altına bakıp şu tarz bir siyahlık var mı diye bak:

1771535198144.webp

Bu tarz bir akıntı benzeri bir madde varsa kapasitör paltamış/sızdırmıştır. Onun kokusudur. Eğer yoksa trafolardan birinin aşırı ısınmış olması muhtemel. 5VSB veyahut Supervisor IC'nin ki ısınmayacağına göre de sadece ana trafo kalıyor suçlu olarak. Fanı değiştirdiğinde plastik hava yönlendiriciyide taktın mı?

Bu arada güç kaynağı bayağı eski. APFC bile yok.

1771535225526.webp

Şurada kesilen 2 tane kabloda dikkatimi çekti. PPFC bobini için konulmuş kablolara benziyorlar ama PCB üzerinde de X kapasitörü yazıyor heralde.

Geri