Şuanda en mantıklı satın alınacak 5080 modeli hangisi?

9070 XT’nin 16 GB VRAM’i ve 644 GB/s bant genişliği var; 7900 XTX ise 24 GB VRAM ve 960 GB/s bant genişliğiyle çok daha güçlü. Shader sayısı 6144’e karşı 4096, RT çekirdekleri 96’ya karşı 64. Yani teknik olarak 7900 XTX hâlâ top-tier. ‘Bir tık güçlü’ demek yanlış; testlerde XTX ortalama %10–15 daha yüksek FPS veriyor. Ayrıca sıfır 7900 XTX stokları yok, bu yüzden muadil değerlendirmesinde Nvidia’ya yönelmek zorunlu hale geliyor. Hukuken muadil tanımı segment eşleşmesiyle yapılır, keyfi olarak alt model dayatamazlar.
Dostum neden böyle düşünüyorsun anlamıyorum ama sana son kez anlatacağım. Senin mantığınla bakarsak shader sayısı 5080'de 10k civarı nasıl denk olabilir 7900 xtx ekran kartındaki 6k ile? Ayrıca 7900 xtx nerede stokta yok bir kaç sitede bulunabiliyor. Emin ol o adamlar sana 5080 vermek yerine gider ne yapar eder bir tane 7900 xtx ayarlar, mağduriyetin gider yani.

9070 XT’nin 16 GB VRAM’i ve 644 GB/s bant genişliği var; 7900 XTX ise 24 GB VRAM ve 960 GB/s bant genişliğiyle çok daha güçlü. Shader sayısı 6144’e karşı 4096, RT çekirdekleri 96’ya karşı 64. Yani teknik olarak 7900 XTX hâlâ top-tier. ‘Bir tık güçlü’ demek yanlış; testlerde XTX ortalama %10–15 daha yüksek FPS veriyor. Ayrıca sıfır 7900 XTX stokları yok, bu yüzden muadil değerlendirmesinde Nvidia’ya yönelmek zorunlu hale geliyor. Hukuken muadil tanımı segment eşleşmesiyle yapılır, keyfi olarak alt model dayatamazlar.
boşverin 5080 i avukat olunuz ve paranızla alınız. Sonuç olarak size 5080 i vermeyecekler istediğiniz kadar anlatın.

Evet sayısal olarak daha geride olan ve top tier olmayan garibim 9070 XT , 7900 XTX'e göre bakalım nasıl bir performans veriyor:

fsr4 olsaydı keşke aaaa unuttum 7900xtx fsr 4 yok :D paşam birde 9070 xt'yi beğenmiyor :D

Senin mercedes a180 nin bozuldu mercedese gittin mercedes sana gidip bmw m5 cs mi verecek? Yoo sana en yakın modeli verecek mesela a200 verecek.

Güncel olarak 7900XTX'in muadili ya 9070XT'dir yada 7900 XT'dir nokta.Ayrıca 9070XT 7900XTX'den daha üst bir karttır buda ayrı bir nokta olsun.

Öyle bir dünya yok dostum. 7900XTX i servise gönderip değişim aldığın zaman gezegendeki hiç bir firma yerine RTX5080 vermez, vermeyi bir kenara bırak öyle ''hangisini seçeyim'' tarzı bir seçenek de sundurmaz. Yani hayal dünyasında yaşıyorsun. 7900XTX yerine verecekleri kart 9070XT dir, 4080 yada 4080 Superin arızalı olsaydı o zaman yerine muadil 5080 alabilirdin ki onda bile inanılmaz uğraştırırlar ve önce para iadesi yapmaya çalışırlar.

Sana 7900XTX yerine 5080 alabileceğini kim söylediyse seni güzel yemiş.
Hukuk, muadil falan diyon da dostum ciddi anlamda sıfır bilgi sahibisin.

Eski teknoloji bir kartın VRAM, bellek veri yolu ve bant genişliğini alıp yeni teknoloji kartlarla sadece bu veriler üzerinden kıyaslaman inanılmaz komik.

Ben firmanın yerinde olsam senin gibi şark kurnazlarına sıfır bir 7900 XT bulurdum sonuçta senin ''amiral gemisi'' kartına en yakını o.

20GB VRAM, 320 bit ve 800 GB/s bant genişliği yani her halükarda teknik olarak 9070XT den daha iyi bak bu da bir alternatif nasıl? sonuçta XTX bulamazsa al sana onun alternatifi XT. 5080 den daha yüksek VRAM e ve daha yüksek bit değerine sahip.

Neden 7900 XT varken daha alt özelliklerde 5080 versin firma?

Bir de konu açmış ya hangi 5080 diye kafayı yersin :kekw:

Önce öğrenmen gereken şeyi söyliyim sana bir kart bozulduğu zaman bu satıcı firmayı bağlamıyor. Örneğin vatandan aldıysan o kart da parası da vatandan çıkmıyor. Vatan servise yönlendiriyor, servis değişim onayı verirse vatan bunu tedarikçisine yani distribütöre iletiyor. Distribütör de değişim onayı geldiği için mecbur değişimi yapıyor ama o da direkt ana üretici olan AMD ye iletiyor yani bir kart bozulduğu zaman sıralı şekilde satıcı-servis-distribütör-AMD şeklinde gidiyor yani sana verilen sıfır kart direkt AMD nin cebinden çıkıyor gibi düşün bu süreçte ne satıcı, ne servis ne de distribütör hiç birinin zararı yok.

Velhasıl dünya üzerinde tek bir AMD kart dahi kalmasa sana yine 5080 veremezler bu teknik olarak imkansız zaten ama sen sağlam hayal kurduğun için fazla gaza gelmişsin.
Fan muhabbeti? Cuda bana para kazandırıyor işimi yapmamı sağlıyor neden fan muhabbeti olsun aynı işleve sahip olsa amd kullanırız değil mi? Kullanamıyorum çünkü desteklemiyor ben de isterim hocam en iyisini alın bana ne zararı var hepimizin kartı bozulabilir ben kötülüğüne konuşmuyorum ki Nvidia sadece oyun oynatan kartlar üretmiyor bir çok profesyonel işi de çok rahat yapabiliyor 5080 açıkçası muadil tanımınıza uymuyor
RX 7900 XTX verirler diye düşünüyorum çünkü sizin muadil kavramınıza en iyi bu uyuyor. Ayrıca AMD karta karşılık Nvidia kart niye versinler ki?
Sıfır fiyat olarak baktığımızda rx 7900 xtx en tepe modeli bile rtx 5080'nin en ucuz modelinden 20k daha ucuz. Yani olay para iadesi kısmına vs. gelirse de durum bu şekilde olur
Hayır. Firma arızalı kartı OEM'e iade eder ve kendi stoğundan müşteriye yeni bir kart verir. Eğer stoğunda varsa birebir değişim yapar yoksa misli (muadil) ile değişimi gerçekleşir. Arkadaşta 5080'e konarım diye düşünüyor ama kazın ayağı öyle değil.
9070XT alabilirsen öp elini başına koy.Birde 5080 diyorsun.Okurken patladım ya.
Uyanık bide konu açmışsın satın alacakmış gibi 5080 i. Sana altın tepside verirler 5080 i. :)
Kardeşim chatgpt ye birşeyler sormuş kendini inandırmış, bırakın biraz hayal kurmuş çok görmeyin.
9070 xt 7900 xtx ten oyun performansı olarak bir tık güçlü bir kart zaten hala top tier vs. diyorsun. Sana sıfır 7900 xtx verseler bile yine kabul etmeyecek gibisin. Ayrıca 7900 xtx stoğu nasıl yok? Ne yapar ederler sana "en iyi ihtimalle" 7900 xtx verirler
Şu şekil ümit dolu olacaksın aksi halde çekilmez bu hayat
Dostum neden böyle düşünüyorsun anlamıyorum ama sana son kez anlatacağım. Senin mantığınla bakarsak shader sayısı 5080'de 10k civarı nasıl denk olabilir 7900 xtx ekran kartındaki 6k ile? Ayrıca 7900 xtx nerede stokta yok bir kaç sitede bulunabiliyor. Emin ol o adamlar sana 5080 vermek yerine gider ne yapar eder bir tane 7900 xtx ayarlar, mağduriyetin gider yani.
boşverin 5080 i avukat olunuz ve paranızla alınız. Sonuç olarak size 5080 i vermeyecekler istediğiniz kadar anlatın.
Evet sayısal olarak daha geride olan ve top tier olmayan garibim 9070 XT , 7900 XTX'e göre bakalım nasıl bir performans veriyor:

fsr4 olsaydı keşke aaaa unuttum 7900xtx fsr 4 yok :D paşam birde 9070 xt'yi beğenmiyor :D

Senin mercedes a180 nin bozuldu mercedese gittin mercedes sana gidip bmw m5 cs mi verecek? Yoo sana en yakın modeli verecek mesela a200 verecek.

Güncel olarak 7900XTX'in muadili ya 9070XT'dir yada 7900 XT'dir nokta.Ayrıca 9070XT 7900XTX'den daha üst bir karttır buda ayrı bir nokta olsun.
Departmanımız muadil olarak Gigabyte GeForce RTX 5080 Gaming OC 16GB DLSS 4 256 Bit GDDR7 Ekran Kartı isimli ürünü önerdi.

3090 versinler o zaman :DD
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Departmanımız muadil olarak Gigabyte GeForce RTX 5080 Gaming OC 16GB DLSS 4 256 Bit GDDR7 Ekran Kartı isimli ürünü önerdi.
başka bir model alternatifi var mı diye sor

gaming oc de rtx 50 serisinde dikey kullanımda jel akması sorunu vardı + soğutması en kötü modeller arasında yeni serilerde ben de 9070xt de aynı modeli kullanıyorum

hangi firma bu arada

gaming oc de rtx 50 serisinde dikey kullanımda jel akması sorunu vardı + soğutması en kötü modeller arasında yeni serilerde ben de 9070xt de aynı modeli kullanıyorum

hangi firma bu arada
nasıl soğutması en kötü? 3.5 slot kart
Hepsiburada

@Antonio Montana

Neye gülüyon kafan iyidir??

nasıl soğutması en kötü? 3.5 slot kart
Hepsiburada

@Antonio Montana

Neye gülüyon kafan iyidir??
hotspot sıcaklığı yüksek, daha iyi kartlar var + ellerindeki stok nisandan önceden kalma ise jel akma sorunu olabilir.

bioma bakarsan aynı tasarıma sahip kartı kullanıyorum

hotspot sıcaklığı yüksek, daha iyi kartlar var + ellerindeki stok nisandan önceden kalma ise jel akma sorunu olabilir.

bioma bakarsan aynı tasarıma sahip kartı kullanıyorum
daha iyi kartlar dedigin modelleri atar mısın

daha iyi kartlar dedigin modelleri atar mısın
genel olarak hepsi daha iyi :D

sen bir mesaj yaz, başka model öneriniz var mıdır diye. dikey kullanma olasılığım var. gigabyte modellerde jel kullanıldığından akma durumu oluyor v.s

nisandan itibaren düzeltmişler ama ellerindeki kartın nisandan önce / sonra üretilmiş olduğu da belli değil.

Ekler

• yet-another-rtx-5080-spotted-with-leaking-gel-causes-major-v0-Z162rhJb2if-Wa2C7jnSzwfZpD1DZ9l...webp
    yet-another-rtx-5080-spotted-with-leaking-gel-causes-major-v0-Z162rhJb2if-Wa2C7jnSzwfZpD1DZ9l...webp
    64.9 KB · Hit: 21
genel olarak hepsi daha iyi :D

sen bir mesaj yaz, başka model öneriniz var mıdır diye. dikey kullanma olasılığım var. gigabyte modellerde jel kullanıldığından akma durumu oluyor v.s

nisandan itibaren düzeltmişler ama ellerindeki kartın nisandan önce / sonra üretilmiş olduğu da belli değil.
Bu servis Endeks Bilişim kart stokta yok ne geziyor bunlarda bu model

Geri