Araba almak ne kadar kolay veya zor?

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
596
Maddi zorluğundan bahsetmiyorum. Alım işlemleri resmi işlemler ne kadar ugrastirici veya zor oluyor. Bazı tanıdıklarım kiyafet degisir gibi araba değişiyor. Bu kadar kolay mı ya da gözümde büyüttüğüm kadar bunaltıcı ve zor mu ?

Değil. Aracımı satarken ilana koymak yarım saat sürdü, fotoğraf işi de bir o kadar sürmüştür. Satışı vermek için 10:00 gibi evden çıktım, 16:00 gibi döndüm ama bu çok fazla bile. Biz plaka değişimi için alıcıya yardımcı olduk, noterde sıra bekledik, öğle arasına denk geldik vs.

Sıfır alım çok daha kolay. 5 dakikada noterden vekalet çıkardım, parayı gönderdim, 3 gün sonra teslim aldım ve döndüm.

Alıcı geliyor araca canlı bakıyor sonra ekspere gidiliyor ordan cıkmasıyla yaklaşık 2 saat sürüyor. Her şey denildiği gibiyse notere gidip yarım saat-1 saat satıs gercekleşiyor. toplamda 3 saate rahat biter bu kadar.
2 sene önce aracımı satarken alıcı gelip eksper bile yapmamıştı direk notere gitmiştik 1 saatte bitmişti.

Maddi zorluğundan bahsetmiyorum. Alım işlemleri resmi işlemler ne kadar ugrastirici veya zor oluyor. Bazı tanıdıklarım kiyafet degisir gibi araba değişiyor. Bu kadar kolay mı ya da gözümde büyüttüğüm kadar bunaltıcı ve zor mu ?
Tek uzun süren şey noterde sıranın size gelmesi sonrası çok kolay

Kişiden kişiye değişir bu, ikinci el alım için konuşursak bence basit değil ilan araştırması konuşması eksperi noteri falan ama bu işi hobi olarak yapan çok var onu da biliyorum. Bunu bir uğraş olarak görmüyorlar boş vakit aktiviteleri o oluyor bundan keyif alıyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,609
Üyeler
189,120
Son üye
aydeniz00
Geri