RX6800 Her Oyunda Çöküyor Acaba Y split PSU Yetersiz mi?

Reaksiyon skoru
3
Bütçe
7500
Dostlar ben masaüstü bilgisayarlardan anlamayan biri olarak hazır sistem bir kasa aldım.
Sistemde rx6800 olduğunu görüp araştırdığımda performansını beğendiğim için aldım ama aldıktan sonra oyunlarda sürekli driver crashler, çökmeler vs vs yaşadım.
Oyun bazlı sanıp oyun içi çözümler aradım, bu oyunun optimizasyonu kötü sanırım gibi söylenip sürekli başka oyunlara geçtim ama geçmek bilmedi.
RDR2, God of war, Asetto Corsa Competizon ve HATTA VALORANT... Driver stress teslerinde bile çökmeler olmaya başlayınca ben fıttırdım.
Format, daha eski optimal driver sürümleri gibi herkesin söylediği çözümleri denedim ama çözülmedi.
Yabancı forumlarda kartın çok fazla güç tükettiğini, Y SPLİT pcie kablosunun bu gibi sorunlara neden olabileceğini gördüm. Komşumdan wattmı yetersiz kalıyor diye başka bir psu denedim ama oda Y splitti ve 750W olmasına rağmen çözülmedi. Biraz chat gpt ve biraz yabancı forumları gezdiğimde bunu yaşayan herkes tam modüler bir güç kaynağına geçip 2 ayrı pcie kablosu çekerek sorundan kurtulmuş.
Konu açma sebebimse eğer aranızda bu sıkıntımı yaşayan olduysa yardımcı olabilir mi? Veya bu kart için güçlü fiyat performans bir güç kaynağı öneriniz var mı?
Lütfen sorunlarımı okumadan güç kaynağı önermeyin, bir kez alacak bütçem var...
Teşekkürler.

Soracaklara;
intel i5 13400F işlemci
msi h610-e pro anakart
supercolor RX6800 ekran kartı
XPG 8x2 DD4 ram
msi mag750bn güç kaynağı

ben de rx6800ü tek kablodan kullanıyorum hatta araştırmıştırmıştım tek kablodan yeterli olur mu diye ama sorun olmadı,undervolt yapmayı deneyebilirsin ve aldığın hata wattman hatası mı ?

ben de rx6800ü tek kablodan kullanıyorum hatta araştırmıştırmıştım tek kablodan yeterli olur mu diye ama sorun olmadı,undervolt yapmayı deneyebilirsin ve aldığın hata wattman hatası mı ?
Oyuna göre benzerlik gösteriyor o hatayı yaşayanlara.. Supercolor özelinde bi sorun mu bu diye araştırdım ama pek sonuç bulamadım açıkcası
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ayrıca yazılım üzerinde hiçbir ayar yapmıyorum, undervolt yapıncada değişmiyor sonuç sadece çökme süresi uzuyor.

Oyuna göre benzerlik gösteriyor o hatayı yaşayanlara.. Supercolor özelinde bi sorun mu bu diye araştırdım ama pek sonuç bulamadım açıkcası

ayrıca yazılım üzerinde hiçbir ayar yapmıyorum, undervolt yapıncada değişmiyor sonuç sadece çökme süresi uzuyor.
hocam o zaman psu değişip en azından bir sebebi elemen en iyisi olur

Hocam benimde basıma geliyordu fan bozulmuş meğersem fanın dönüyor mu ona bak istersen onun haricinde bilmiyorum

Hocam benimde basıma geliyordu fan bozulmuş meğersem fanın dönüyor mu ona bak istersen onun haricinde bilmiyorum
Ekran kartının fanı mı? zero rpm muhabbeti olduğu için ısınmadan açmıyor, ondan dolayı mı diye zero rpmi kapatıp denedim ama değişmedi sonuç maalesef :/

Güç limitini 225'e sabitleyip test eder misin bunun için yetmesi gerekiyor y kablonun.

Driver çöküyorsa güç kaynağının suçu yok.
PC Oyun zamanı restart yiyorsa o zaman güç kaynağından şüphelenebilirsin.

Her ne kadar AMD kartları önerseler de ben sorun yaşamadım deseler de böyle yazılım sorunları illa yaşanıyor.

Nvidia Kullanan adam Undervolt'un ne demek olduğunu bilmiyor bile. Bence Kartın garantisi geçmediyse iade et Nvidia al

Her ne kadar AMD kartları önerseler de ben sorun yaşamadım deseler de böyle yazılım sorunları illa yaşanıyor.

Nvidia Kullanan adam Undervolt'un ne demek olduğunu bilmiyor bile. Bence Kartın garantisi geçmediyse iade et Nvidia al
bilgisayar restart yemiyor, oyunlar belirli genel hatalarla kapanıyor ve eş zamanlı yazılım reset geliyor amd'den

ayrıca Nvidia'ya o bütçeleri asla ayıramam

bilgisayar restart yemiyor, oyunlar belirli genel hatalarla kapanıyor ve eş zamanlı yazılım reset geliyor amd'den
Kartı söküp anakartına dikkatlice göz gezdir. İşlem yapılmışmı - yapılmamış mı Lehimlerinden anlaşılır. Anakart siyahlanır lehim kaba olur.

SMD lerin etraflaına dikkatlice bak.

Bizim Baküde işlem görmüş kartlar bulunmaz çünkü usta düzeltmek istemez ve kullanıcı da uğraşmaz yenisini alır.
Ama Türkiyede Lehimle bodoslama dalarak çok müdahele edilir kartlara.

Geri