Yaşadığım sorun anakarttanmı?

Tykg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
74
ASUS Dual RTX 3050 8 GB.
R5 7500F.
ASUS B650mr.
Crucial 6000MHz CL36 RAM.
FSP 650W Bronze PSU.

Anakartta PBO yüksek performans gücüne geçince ilk başta Memory.dmp diye mavi ekran aldım sonrasında full PSU güç kesmeden anakart reseti aldım kasa fanları ışıkları aktif mecburen PBO kapattım o şekilde mesela PUBG de bir anda GPU %99 CPU %30 iken GPU %21 CPU %90 oluyordu CS de bir anda oyun kilitlendi Alt Tab attım geldi OCCT testinde CPU 4500MHz sabit 3D adaptive testine geçtiğimde CPU'ya bakayım dedim 4500 GHz'lerden 3400'e 3400'den 2100 2100'den 3300'e garip spikelar atıyordu ve PBO ayarlarını limitsize alayım dedim CPU %90 ile masaüstünde açıldı her şey 1 FPS şifre bile girilmiyordu mecbur eski haline aldım BIOS'u C0 değerleri %99 önceki PC imde de %99'du ama önce PC'den kalan tek parça GPU sorun sizce %100 anakartmı yorumlarında bazıları voltajına iyi değil demiş youtube dan occt tesylerine bakıyorum mesela adamın r5 3600 3d adaptive testinde %9.9 1600 ghz benim r5 7500f %14 kullanım 3200ghz oynuyorda sürekli

Ekler

• 1000033764.webp
    1000033764.webp
    91.6 KB · Hit: 17
  • 1000033762.webp
    1000033762.webp
    21 KB · Hit: 15
o anakart ile fazla pbo kurcalamak sıkıntı, işlemci throttle yiyor, 0.010 offset vererek - ofset verin, stabilite sağlandıktan sonra 1.25'den başlayarak düşürerek kademeli olarak cpu socv düşürerek test edin sistemi, throttle limit mainboard yapıp 85-90 civarına çıkarın, sıcaklık yüzünden throttle yiyor gibi sistem, ya da fazlar ısınıyor yapılan ayarlardan dolayı

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
o anakart ile fazla pbo kurcalamak sıkıntı, işlemci throttle yiyor, 0.010 offset vererek - ofset verin, stabilite sağlandıktan sonra 1.25'den başlayarak düşürerek kademeli olarak cpu socv düşürerek test edin sistemi, throttle limit mainboard yapıp 85-90 civarına çıkarın, sıcaklık yüzünden throttle yiyor gibi sistem, ya da fazlar ısınıyor yapılan ayarlardan dolayı
Cpu 60 geçmiyo mosfetlerde 45 i geçmiyor throttle da yok bence arızalı gibi

Cpu 60 geçmiyo mosfetlerde 45 i geçmiyor throttle da yok bence arızalı gibi
yeni mi aldınız işlemciyi ? anakart pinlerin de sıkıntı var mıydı takarken fark ettiniz mi ? işlemcinin oyundayken böyle frekans düşürmesi normal değil, chipset driverları kurulu mu ? windows güç planı ne durum da ? yani deneme yanılma ile bir den fazla senaryoyu göz önünde bulundurup, teker teker eleyin hocam

yeni mi aldınız işlemciyi ? anakart pinlerin de sıkıntı var mıydı takarken fark ettiniz mi ? işlemcinin oyundayken böyle frekans düşürmesi normal değil, chipset driverları kurulu mu ? windows güç planı ne durum da ? yani deneme yanılma ile bir den fazla senaryoyu göz önünde bulundurup, teker teker eleyin hocam
İşlemci yeni anakart yeni ram yeni frekansı occt de gpu testinde düşürdü işlemcim oyundayken hatırlamıyorum birazdan bakıcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama bence o pbo açınca anakart resi mavi ekran C6 %100 işlemci uykuda Anakart düşünüyorum

İşlemci yeni anakart yeni ram yeni frekansı occt de gpu testinde düşürdü işlemcim oyundayken hatırlamıyorum birazdan bakıcam

Ama bence o pbo açınca anakart resi mavi ekran C6 %100 işlemci uykuda Anakart düşünüyorum
çok absürt, saçma değerler vermediğiniz taktirde, pbo sıkıntı yaratmaz sanmıyorum, boost clock overdrive artı 100mhz - pbo scalar 10x thermal throttle mainboard 85, curve optimizer kısmını coğu kişi uğraşmamak için -20 verip geçiyor ama en güçlü ve en güçsüz çekirdeği manuel bulup -per core vererek ama zaman istiyor girmek daha iyi oluyor, -20 all core yaptığınızda sistem en düşük çekirdeğiniz -15 yiyorsa tüm çekirdekleri -15 çekiyor. sadece o çekirdeği -15 yapıp en güçlü çekirdeğe biraz daha agresif -per vererek daha iyi performans almak mümkün

çok absürt, saçma değerler vermediğiniz taktirde, pbo sıkıntı yaratmaz sanmıyorum, boost clock overdrive artı 100mhz - pbo scalar 10x thermal throttle mainboard 85, curve optimizer kısmını coğu kişi uğraşmamak için -20 verip geçiyor ama en güçlü ve en güçsüz çekirdeği manuel bulup -per core vererek ama zaman istiyor girmek daha iyi oluyor, -20 all core yaptığınızda sistem en düşük çekirdeğiniz -15 yiyorsa tüm çekirdekleri -15 çekiyor. sadece o çekirdeği -15 yapıp en güçlü çekirdeğe biraz daha agresif -per vererek daha iyi performans almak mümkün
Ben direkt otomatik pbo açtım kendi ayarları. Sonra elle girdim PBO Limitsi 105 85 120 idi sırasıyla sanırım sonrs windows zar zor açıldı %90 cpu sabitti sapıttıydı Anakart iade edebiliyorum başka anakart alsam sorun gidermi sizce?

Ben direkt otomatik pbo açtım kendi ayarları. Sonra elle girdim PBO Limitsi 105 85 120 idi sırasıyla sanırım sonrs windows zar zor açıldı %90 cpu sabitti sapıttıydı Anakart iade edebiliyorum başka anakart alsam sorun gidermi sizce?
hangi ayar 120'ydi ?

eco kısmı olmasın hocam burası ?
Yok hayır pbo limits kısmı

PPT (Package Power Tracking): 105

TDC (Thermal Design Current):85

EDC (Electrical Design Current): 120

Yok hayır pbo limits kısmı

PPT (Package Power Tracking): 105

TDC (Thermal Design Current):85

EDC (Electrical Design Current): 120
105W kısmını 75W alıp bir de öyle deneyin hocam.

105W kısmını 75W alıp bir de öyle deneyin hocam.
Millet a serisi ile sorunsuz oynuyo ben b serisinde bunları yaşıyorum iade edelim gitsin bence zaten bu sorun başka hangi parçadan kaynaklanıcak

Geri