R5 7500f rtx 3050 cpu neden %100 oluyor

Tykg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
74
RTX 3050 8 GB, R5 7500F, FSP 650W PSU, Crucial 6000MHz CL36 RAM. Sürekli bu sorunu yaşıyorum: GPU düşüyor. Önceki sistemimde de yaşıyordum. Önceki sistemimden tek kalan parça GPU. Hiçbir sorunda çıkmıyor testlerde, neden olur?

Kesin konuşmayayım ama kısa bir şey yazayım.
Ekran kartı işlemciye kıyasla düşük kaldığından olabilir, işlemci kullanımını kısıtlayabilirsin şu ayardan.
Diğer bir seçenek de bazı oyun ayarlarını düşürüp cpu kullanımını azaltman
1771798378556.webp

• Beğen
Reaksiyonlar: Tykg
görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü atar mısın sorun büyük ihtimalle sanal çekirdeği kapatmış olman olabilir

d
Ekran kartı işlemciye kıyasla düşük kaldığından olabilir, işlemci kullanımını kısıtlayabilirsin şu ayardan.
Diğer bir seçenek de bazı oyun ayarlarını düşürüp cpu kullanımını azaltman Alıntıyı görüntüle
denedim ama yine aynı 2980mhz de bile %100 oldu düştü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

görev yöneticisini açıp performans kısmının görüntüsünü atar mısın sorun büyük ihtimalle sanal çekirdeği kapatmış olman olabilir
1771798944408.webp

sorun yok sanal çekirdek aktif demek ki pubg sanal çekirdeklerin hepsini kullanıyor.

oyunla alakalı 7800x3d kullanıyorum 8+8 toplan 16 thread oyun ilk açıldığın da %70 cpu kullanıyor sonra %35 kullanıyor. Yapılacak pek bir şey yok 6+6 çekirdek yetmiyor artık eskisi gibi değil oyunlar.

Bi anda oluyor mesela gpu 95 cpu 40 bi anda gpu 21 cpu 100-90 filan oluyor
gpu düşmesinin nedeni cpu %100 kullanmasından kaynaklı oluyor cpu düştüğünde zaten darboğaz olmadığı için gpu %80 çıkıyor hemen

Diğer bir seçenek de bazı oyun ayarlarını düşürüp cpu kullanımını azaltman Alıntıyı görüntüle
Bana kalırsa ondan değil 7500f çokmu güçlüde 3050 zayıf kalsın. Bende 9800x3d ile 4060 ti kullanıyorum. Bana kalırsa ramle alakalı

RTX 3050 8 GB, R5 7500F, FSP 650W PSU, Crucial 6000MHz CL36 RAM. Sürekli bu sorunu yaşıyorum: GPU düşüyor. Önceki sistemimde de yaşıyordum. Önceki sistemimden tek kalan parça GPU. Hiçbir sorunda çıkmıyor testlerde, neden olur?

Grafikleri ultra yapıp denermisin ekran kartına yük binsin

Bana kalırsa ondan değil 7500f çokmu güçlüde 3050 zayıf kalsın. Bende 9800x3d ile 4060 ti kullanıyorum. Bana kalırsa ramle alakalı
1x16 6000mhz cl36 o kadarda kötü yapmaz nası olsa 8gb olsa neyse

1x16 6000mhz cl36 o kadarda kötü yapmaz nası olsa 8gb olsa neyse
Kral pubg işlemci oyunu sen grafikleri düşürüyosun fps artsın diye boğuluyor işlemci. Bana kalırsa o yüzden eğer başka oyunlarda yaşamıyorsan. Grafikleri yükselt cpu kullanımı düşssün

Kral pubg işlemci oyunu sen grafikleri düşürüyosun fps artsın diye boğuluyor işlemci. Bana kalırsa o yüzden eğer başka oyunlarda yaşamıyorsan. Grafikleri yükselt cpu kullanımı düşssün
Grafiklerim yüksekte zaten bu arada şimdi biosdan ekran kartını gen4 den gen3 e çektim gpu kullanımım düşmüyor cpu artmıyor iyi gibi şuan mesela pubg de uzak bir yere baktığımda gpu %70 lere düşebiliyordu şuan %99 sabit kalıyor GEN3 de birde 1 saat içinde 2355 hata bulmuştu gpu o normalmi

Grafiklerim yüksekte zaten bu arada şimdi biosdan ekran kartını gen4 den gen3 e çektim gpu kullanımım düşmüyor cpu artmıyor iyi gibi şuan mesela pubg de uzak bir yere baktığımda gpu %70 lere düşebiliyordu şuan %99 sabit kalıyor GEN3 de birde 1 saat içinde 2355 hata bulmuştu gpu o normalmi
Hata kısmından anlamıyorum ama driverde sorun olduğunu dğşünüyorsanız ddu ile ekran kartı driverlerini kökten silip temiz kurulum yapabilirsiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: Tykg
Hata kısmından anlamıyorum ama driverde sorun olduğunu dğşünüyorsanız ddu ile ekran kartı driverlerini kökten silip temiz kurulum yapabilirsiniz
Format ta attım 2-3 defa az böyle deniyeyim baktım yine yapıyor başka bi gpu ile denerim yine olursa tüm parçaları iade ederim artık

Çok saçma mesela gen4 deyken stabilite çok kötüydü gen3 e aldım baya iyi oldu GPU dan kaynaklımı oluyor bu bilginiz varmı acaba

Geri