Ddu ile daha temiz kurulum yaparsın ekran kartına. Dediğin gibi başka kartlada dene sorun sisteminde değil gibi bana kalırsa. Pubg da zaten sorunlu bir oyun. Önemli olan her oyunda olmaması.
Ddu ile daha temiz kurulum yaparsın ekran kartına. Dediğin gibi başka kartlada dene sorun sisteminde değil gibi bana kalırsa. Pubg da zaten sorunlu bir oyun. Önemli olan her oyunda olmaması.
Zaten önceki sistemlerimde i3 12100f i5 14400f full bu anakart takılıydı yine aynı sorunları yaşıyordum bu sistemimdede tüm parçalar sıfır tek önceki sorunlu pc den kalan bu gpu du bilemiyorum artık sağolun ben bi ayrı konu açayım
Kesin konuşmayayım ama kısa bir şey yazayım.
Ekran kartı işlemciye kıyasla düşük kaldığından olabilir, işlemci kullanımını kısıtlayabilirsin şu ayardan.
Diğer bir seçenek de bazı oyun ayarlarını düşürüp cpu kullanımını azaltman Alıntıyı görüntüle
Ekran kartının işlemciye göre düşük kalmasının hiçbir önemi yok
İşlemci düşük gpu yüksekse sıkıntı
Ekran kartı bilgileri işlemesi için cpuya gönderir. Bu yüzden işlemci güçlü kalabilir ekran kartı şu kadar kare gönderebiliyorum dediğinde işlemci için o “çerezmiş” diyip işler (konu sahibinin kombinasyonuna göre söylüyorum)
oyunla alakalı 7800x3d kullanıyorum 8+8 toplan 16 thread oyun ilk açıldığın da %70 cpu kullanıyor sonra %35 kullanıyor. Yapılacak pek bir şey yok 6+6 çekirdek yetmiyor artık eskisi gibi değil oyunlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
gpu düşmesinin nedeni cpu %100 kullanmasından kaynaklı oluyor cpu düştüğünde zaten darboğaz olmadığı için gpu %80 çıkıyor hemen
Oyunu directx 11 de kullanacaksın. Bu gpuya maksimum yükü verir dx11 gelişmiş işlemciyide kullanır
Bütün ayarları ortada kullanmanı sonra kademe kademe her bir ayarı tek tek yükseğe alıp denemeni tavsiye ederim. Hiçbir ayarda ultraya alma
Oyunun exesini bulup özellikler diyip tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak işaretleyip birde yüksek dpi ayarlarını değiştir kısmından en alttaki tiki seçip “uygulama” diyip ayarları kaydet
Oyunu tam ekran oyna
Hiçbir şeyin fpsini kısıtlamadığına emin ol (nvidia ve oyun içi ayarları)
Ekran kartının işlemciye göre düşük kalmasının hiçbir önemi yok
İşlemci düşük gpu yüksekse sıkıntı
Ekran kartı bilgileri işlemesi için cpuya gönderir. Bu yüzden işlemci güçlü kalabilir ekran kartı şu kadar kare gönderebiliyorum dediğinde işlemci için o “çerezmiş” diyip işler (konu sahibinin kombinasyonuna göre söylüyorum)
7500f 6/6 değil 6/12 dir
Konu sahibi arkadaşım
Oyunu directx 11 de kullanacaksın. Bu gpuya maksimum yükü verir dx11 gelişmiş işlemciyide kullanır
Bütün ayarları ortada kullanmanı sonra kademe kademe her bir ayarı tek tek yükseğe alıp denemeni tavsiye ederim. Hiçbir ayarda ultraya alma
Oyunun exesini bulup özellikler diyip tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak işaretleyip birde yüksek dpi ayarlarını değiştir kısmından en alttaki tiki seçip “uygulama” diyip ayarları kaydet
Oyunu tam ekran oyna
Hiçbir şeyin fpsini kısıtlamadığına emin ol (nvidia ve oyun içi ayarları)
Ek programlardan öncelikle bir kurtul bence. Sonrasında bir virüs taraması yap. Baktın bir şey yok sadece bu oyuna özelse dx de sıkıntı çıkarıyor olabilir. Kullanım oranları değil de değişik bir sorun var burada.
Ek programlardan öncelikle bir kurtul bence. Sonrasında bir virüs taraması yap. Baktın bir şey yok sadece bu oyuna özelse dx de sıkıntı çıkarıyor olabilir. Kullanım oranları değil de değişik bir sorun var burada.