Yük altında sistem tamamen kilitleniyor ses takılıyor PSU kaynaklı olabilir mi?

QuiNex

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

Son zamanlarda sistemim hem oyun oynarken hem de masaüstünde tamamen kilitleniyor. Donma anında mouse ve klavye hiçbir tepki vermiyor, görüntü sabit kalıyor ve ses “bzzzz” şeklinde takılı kalıyor. Bazı durumlarda birkaç saniye sonra mavi ekran oluşuyor. Zorla kapatıp yeniden açmak zorunda kalıyorum.

Sistem Özellikleri

• İşlemci: Intel i7-4770
  • Ekran Kartı: GTX 1060
  • RAM: 16 GB DDR3
  • Depolama: Windows SSD üzerinde kurulu
  • PSU: ATX-350W (eski, no-name)
  • Sistem yaşı: 6-8 yıl

Yapılan Kontroller

• Windows Bellek Tanılama testi → hata bulunmadı
  • Disk kontrolü → tüm diskler OK
  • Sıcaklık değerleri → genelde 40-60°C aralığında

Isı, RAM ve disk tarafında bir sorun görünmüyor. PSU’nun hem düşük watt değerine sahip olması hem de eski olması nedeniyle yük altında voltaj düşüşü yaşatıp sistem kilitlenmesine sebep olabileceğinden şüpheleniyorum.

Sizce PSU ihtimali yüksek midir, yoksa ekran kartı veya anakart tarafı da değerlendirilir mi?
Ayrıca 1.000 – 1.500 TL bütçe aralığında fiyat/performans PSU önerilerine de açığım.

PSU değişmeden önce yapabileceğim ek testler varsa belirtirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Aynı sistem yoktu ama i5 4460 GTX 750ti sistemimde aynı sorun vardı PSU kaynakliydi ama yeni paketler çıkmaya başlayınca artık yeni sisteme geçmem lazım diye düşünup hiç degistirmedim tahminimce PSU kaynakli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam gtx 1060 önerilen PSU 500w olarak biliyorum almadan önce hesapladinizmi

Aynı sistem yoktu ama i5 4460 GTX 750ti sistemimde aynı sorun vardı PSU kaynakliydi ama yeni paketler çıkmaya başlayınca artık yeni sisteme geçmem lazım diye düşünup hiç degistirmedim tahminimce PSU kaynakli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam gtx 1060 önerilen PSU 500w olarak biliyorum almadan önce hesapladinizmi
Evet biraz araştırdım.Genellikle 500-650 watt arası kaliteli bir PSU almam gerektiğini düşünüyorum.

Aynı sorunu bende yaşıyorum sistem yüklü çalışınca genelde bu hatayı alıyorum 2-3 saniye takılı kalıp mavi ekran sonra kapanış.

Hocam bütçeyi arttırmanın lazım çünkü 600 650wlik PSU bı yerden sonra sistem için ilerde çokta iyi olmayabilir o yüzden biraz daha bütçe lazım saatli bomba gibi düşünün 1500 TL'lik psuyu
Hocam sizin önerebileceğiniz bir PSU varmı?

Geri