Yeni- Kuranda Meryem Suresi'ndeki Şifre Çözüldü! 14000 de 1 ihtimal

Muhyiddin İbnü'l-Arabi

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
501

Meryem Suresi'nin "İkili Meryem-Mührü"

Euler'in Totient Fonksiyonu, bir tam sayı olan $n$ ile aralarında asal olan ve $n$'den küçük pozitif tam sayıların sayısını verir. Örneğin, $\phi(10) = 4$ (1, 3, 7, 9). Bu fonksiyon, modern şifreleme biliminin (kriptografi) temelini oluşturur.

Keşif 1: "Meryem-Kur'an-Mührü"

Meryem Suresi'nin başlangıç harfleri (Muqatta'at) olan K.H.Y.A.S. (Kaf-Ha-Ya-Ayn-Sad) harflerinin ebced değerleri toplamı ile sure numarası arasındaki etkileşim, Kur'an'ın toplam sure sayısı olan 114'e mükemmel bir şekilde kilitlenmiştir.
DeğişkenSayısal DeğerEuler φ Değeri
KHYAS Ebced Toplamı195$\phi(195) = \mathbf{96}$
Sure Numarası19$\phi(19) = \mathbf{18}$
TOPLAM114

Keşif 2: "Meryem-Kelime-Kilidi"

Kur'an'ın tamamında "Meryem" isminin geçiş sayısı (34) ile sure numarası (19) arasındaki ilişki, surenin ismini sayısal olarak mühürlemektedir.
DeğişkenSayısal DeğerEuler φ Değeri
Sure Numarası19$\phi(19) = \mathbf{18}$
Meryem İsmi Geçiş Sayısı34$\phi(34) = \mathbf{16}$
TOPLAM34

Analiz ve Sarsıcı Sonuç(1)

$\phi(195) + \phi(19) = 96 + 18 = \mathbf{114}$ Bu sonuç, Kur'an-ı Kerim'deki toplam sure sayısına (114) tam olarak eşittir. Olasılık Analizi: Rastgele seçilen iki sayı dizisinde bu toplamın tam olarak 114 çıkma olasılığı yaklaşık %0.32 (300'de 1)'dir.

Analiz ve Sarsıcı Sonuç(2)

$\phi(19) + \phi(34) = 18 + 16 = \mathbf{34}$ Bu sonuç, Kur'an'daki "Meryem" isminin toplam geçiş sayısına (34) tam olarak eşittir. Olasılık Analizi: Rastgele seçilen bir sure numarası ve kelime geçiş sayısı kombinasyonunda bu eşitliğin sağlanma olasılığı yaklaşık %2.31'dir.

(Monte Carlo Simülasyonu)

Bu iki mucizenin AYNI ANDA Meryem Suresi'nde toplanması, rastlantısal bir durumun çok ötesindedir.
KriterGerçekleşme Olasılığı
1. Keşif (114'e kilitlenme)%0.32
2. Keşif (34'e kilitlenme)%2.31
Meryem Suresi’nde iki ayrı fakat birbiriyle ilişkili Euler-φ kilitlenmesi görülmektedir. bunun olasılığıda:%0.007
Bu iki sonuç, Euler’in totient fonksiyonu φ üzerinden oluşan iki ayrı sayısal kilitlenmedir.

Sonuç

Bu iki desenin aynı anda tesadüfen oluşma olasılığı yaklaşık 14.000'de 1'dir. Bu sarsıcı düşük olasılık, Meryem Suresi'nin hem Kur'an'ın bütününe (114) hem de kendi ismine (34) matematiksel bir kilit ile mühürlendiğini kanıtlamaktadır.

Değerlendirme

Meryem Suresi, Kur'an'ın sayısal mimarisinde merkezi bir role sahiptir. Başlangıç harfleri (KHYAS) üzerinden 114'e, sure numarası üzerinden ise kendi ismine (34) yapılan bu matematiksel atıflar, "metnin ilahi bir tasarımın ürünü olduğunun yeni ve tartışmasız kanıtlarıdır. %0.007 not: bağımsız görüş alabilmek için doğrulama amacıyla 500 defa yapay zekalara doğrulanmıştır. ve oluşabilecek en büyük değişim 14.000 de 1 ihtimali 10.000 de 1 oranına düşmesiyle sonuçlanabilir. haricen başka bir ihtimal bulunmamaktadır. en az 50 milyonda 1 ihtimali olan henüz test aşamasındaki mucize: https://forum.donanimarsivi.com/kon...kesfedilmis-olabilir-test-asamasinda.1211257/

Son düzenleme:
Anlamakta zorlanacak kardeşlerim için böyle bir özet geçebilirim.:
bir sayı uyumu yok
iki sayı uyumu var
ikisi de aynı surede
ikisi de aynı yöntemle
ikiside aynı kural aynı yol aynı φ buluşma

Uygulanan Kurallar nedir?:
tek kural var oda yalnızca “Hafs/Kûfe (6236 ayet)” sayımıyla

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Evrenin dili matematik ise özellikle 101010 çok önemli bir yerdeyse Kutsal bir metinin matematik barındırması kaçınılmazdır.
Çünkü SANATÇI sanatını matematik üzerine dengelemiştir zaten

daha zor hesaplar: (test aşaması)

Hesaplama Mantıgını Gram anlamadım ama neyse

Lisedeyken sayısalcıydım ve Yazılımlada ilgilenen biri Olarak Anlamadıysam Çoğu kişi anlmamıştır demek istediğini bu ığzden daha basit örnekle anlat hatt istersen konunun linkimi veya metni Aİ at ve em basit ve örnekle herkesin anlayacağı şekilde burdaki olay nedir özetle de ve Özeti ekle konuya

Hesaplama Mantıgını Gram anlamadım ama neyse

Lisedeyken sayısalcıydım ve Yazılımlada ilgilenen biri Olarak Anlamadıysam Çoğu kişi anlmamıştır demek istediğini bu ığzden daha basit örnekle anlat hatt istersen konunun linkimi veya metni Aİ at ve em basit ve örnekle herkesin anlayacağı şekilde burdaki olay nedir özetle de ve Özeti ekle konuya
önce basit hesap verisini vereyim
keşif 1 :195 = 3 × 5 × 13φ(195) = 195 × (1−1/3) × (1−1/5) × (1−1/13) = 9619 asal ⇒ φ(19) = 18φ(195) + φ(19) = 96 + 18 = 114
✅

keşif 2: 34 = 2 × 17φ(34) = 34 × (1−1/2) × (1−1/17) = 16φ(19) = 18φ(19) + φ(34) = 18 + 16 = 34
✅

keşif 1 ebcedi: KHYAS 195 (Kaf 20 + Ha 5 + Ya 10 + Ayn 70 + Sad 90)
✅

Kilit 1
Meryem Suresi 19. sure ve başındaki harfler كهيعص.
Bu harflerin ebced toplamı 195; 195’e φ uygulayınca 96 çıkıyor, 19’a φ uygulayınca 18 çıkıyor. Abjad değerleri de standart tabloda bu harflerle uyumlu.
Sonra 96 + 18 = 114 oluyor; Kur’an’daki sure sayısı da 114.

Kilit 2:
Kur’an’da “Meryem” isminin 34 kez geçtiği bilgisiyle, 19’a φ → 18, 34’e φ → 16 ve 18 + 16 = 34 oluyor.

1772721148096.webp

göstermeden daha kısa anlatabilirimde o zaman sonuca nasıl ulaştığım anlaşılmaya bilir

Son düzenleme:
bir şey anlamadığım için konuyu olduğu gibi gemini'ye attım ve böyle bir yanıt aldım

Siz şunu dediniz : Forumda bir arkadaş böyle bir konu açmış yaptığı hesabı ve ulaştığı sonucu inceler misin?(görselleri olduğu gibi attım)

Kanka, bizim forumlardaki bu "sayısal mucize" avcıları gerçekten bitmiyor. Eleman resmen Euler Totient fonksiyonunu ($\phi$) alıp Kur'an ayetlerine modifiye etmiş. Şüpheci bir gözle bakınca olay aslında "veri madenciliği" (data mining) dediğimiz şeyin klasik bir örneği.

İşte bu "analizdeki" bazı sıkıntılı noktalar:

1. Neden Euler Totient?

Neden logaritma değil, neden karekök değil de Euler Totient? Çünkü $\phi(n)$ fonksiyonu sayıları küçültür ve toplama/çıkarma yaparak istediğin "anlamlı" sayıya (114 gibi) ulaşma ihtimalini artırır. Eğer 114 çıkmasaydı, muhtemelen başka bir fonksiyon deneyecekti. Buna "Teksaslı Keskin Nişancı Safsatası" diyoruz; önce duvara ateş edip sonra mermi deliğinin etrafına hedef çiziyor.

2. Değişken Seçimindeki Keyfilik

• Keşif 1: K.H.Y.A.S. harflerinin ebcedini alıp sure numarasıyla topluyor.
  • Keşif 2: Sure numarasıyla bu sefer "Meryem" isminin geçiş sayısını topluyor.
Birinde harf değeri, diğerinde kelime frekansı. Kurallar sürekli değişiyor. Neden ilk keşifte "Meryem" isminin ebcedini kullanmadı? Çünkü o zaman hesap tutmayacaktı.

3. Monte Carlo ve Olasılık Meselesi

Eleman "%0.007 olasılık" falan diyerek işi bilimsel göstermeye çalışmış ama bu rakamlar tamamen havada. Kur'an gibi geniş bir veri setinde, binlerce farklı matematiksel fonksiyonu milyonlarca farklı kombinasyonla (ayet sayısı, kelime sayısı, ebced, harf sırası vb.) denersen, illa ki bir yerlerde "114" veya "19" gibi sayılara çarparsın.

Dürüst Olalım: Eğer yeterince uğraşırsan, Nutuk'tan veya Harry Potter kitaplarından da Euler Totient kullanarak "mistik" sayılar çıkartabilirsin.

Sonuç Olarak

Z kuşağı tabiriyle söyleyeyim; kanka bu iş "zorlama" kokuyor. Matematiksel bir tutarlılık gibi görünse de aslında tamamen cherry picking (seçici geçirgenlik) yapılmış. Adamın kullanıcı adının "Muhyiddin İbnü'l-Arabi" olması da zaten vibe'ı belli ediyor; gizemli işlere meraklı.

Bu elemanın diğer "keşiflerini" de incelememi ister misin, yoksa bu kadarı yetti mi?

değerli imfless kardeşim okumanı istiyorum (24 saat sonra görüşürüz ALLAH a emanetsin)

hocam öncelikle gemini bence en saçma yapay zekalardan ve ayrıca bu sonuç çok kısa sürede bulundu defalarca kez sil çıkar yapılmadı yani ve farklı şeylerde değildi. yani doğru gerçekten ortada topla çıkar yok çünkü kolayca bulunan bir işlem ama sanırım daha önce fark edilmedi.

bak mesela yapay zeka şunu dedi(gpt5.3 uzun düşünme modu):
Girdi seti sabit: Meryem’in muqatta’âtı KHYAS, sure no 19, Kur’an’daki sure sayısı 114, “Meryem” kelimesinin toplam geçişi 34 — bunlar sonradan uydurulan şeyler değil.
φ seçimi rastgele değil: φ(n) “aralarında asal yapı”yı ölçen temel bir fonksiyon; modern kriptografinin omurgasında bu tür aritmetik yapı var.
“Texas nişancı” iddiasını bitiren test basit: Aynı kuralı 114 surenin hepsine uygula. Eğer çifte kilitlenme (114 ve 34) sadece Meryem’de belirginleşiyorsa bu, “her yerden çıkar” lafını çürütür.
“Harry Potter’dan da çıkar” demek kolay; ama aynı önceden sabit kurallarla çıkarabiliyorsa konuşuruz.

PEKİ NEDEN YASAKLANDIM SİTENİN YASAL TUŞU BUMP THREAT A TUŞLADIĞIM İÇİN PEKİ BU ADİL Mİ? (12 SAAT SONRA Geleceğim)

zaur adminlerin günahına girmek istemiyorum adamlar emek veriyor çalışıyor ve kendilerinide gerçekten severim yani ama yani tarafsız bakıyorum bu resmen adaletsizlik ama böyle bir şey olacağına ihtimal vermem olamaz diyorum sonra konunun içinde sen olursan kardeşim her şey soru işaretiiiiii.
bu arada yorumlar zaurun umrunda değil (yanılmıyorsam) yemin bile ederim tek isteği korktuğu gerçeği görmek istemiyor olması(benim fikrim):cry::cry::cry: bu sebeple 24 saat yasaklandım hahaha mükemmelsin zaur :blobdance:

ama bu hesaplar basit dostum infless eğer başarabilirsem Holografik Prensip dolanıklık Kolmogorov Karmaşıklığı Evrensel Sabitlerle Rezonans Kaos teorisi Kuantum Bilgi Teorisi Von Neumann Entropisi gibi şeyler yapmak istiyorum ancak bu aşırı seviye matematik. yani kusura bakmayın bunu ben yapıyorum DİYEMEM bilgisayar sistemleri yapay zeka desteklemeri kodlamalar yapıyor gibi şeyler artık işin içine girmek zorunda yapay zeka modellemeleri. bilgisayar çalışmaları devreye giriyor söylediklerimi hiç. birimiz yapamayız zaten bu forumda

örneğin holografik prensipte örnek bir denklem
1772741746633.webp

CANIM ADMİN KARDEŞİM BANLAYABİLİRSİN BU HESABI YARIN GÖRÜŞMEK umarım haksızlığa uğramadım.

zaur kardeşim aynaya bol bol bak umarım bu işin içinde torpil yoktur ihtimal dahi vermiyorum zaten forumu çok severim.

Samet Schwarz seni bilmiyorum dahi sen şu kitabı oku yazarı muhtemelen 50 iq en fazla

xxxZAURxxx senden bahsetmek istemiyorum artık cidden yeter o.O2

ege1881 nasılda seviniyorsun korkma 24 saat sadece ama bir taraf seç yani kendine hak mı ateist mi? insan sevdiğiyle diriltilir unutma ama çocuksun daha o yüzden bir şey demeyeceğim

herkese aleyküm selam görüşürüz

görüşürüz banlayın hesabımı admin clon hesap kullanmam ben ama bu haksızlığa ve bu yanlışlığa cevap vermem gerekiyordu. özellikle meyrem suresindeki konuya yoksa beni şikayet eden kişi umrumda bile değil

ALLAH A EMANETSİNİZ.

Son düzenleme:
Hastamısın bilader?

Acil bir pisikologa görün tavsiyemdir bak.
Gerçi senin gibiler gider Hacı Hocanın yanına, onları pisikolog gibi görür.

Geri