İnceleme ACER Nitro V 17 AI Ryzen 7-260 RTX 5070 ANV17-41-R3H8 NH.QZKEY.001 inceleme

atar1993

80+
Reaksiyon skoru
182
Merhaba Donanım Arşivi sakinleri.

Trendyol'dan almış olduğum ACER ANV17-41-R3H8 (NH.QZKEY.001) için yüzeysel incelemesini sizlerle paylaşıyorum.( https://www.trendyol.com/acer/nitro...p-1037342319?boutiqueId=689770&merchantId=968 )
Laptopta tek 16 GB DDR5 5600 MHz CL46 RAM bulunmakta. 1 TB WD SN5000S PCIe 4.0 SSD bulunmakta.
Laptopun artı ve eksilerine gelelim.
Artıları:
1- %100 DCI-P3 renk kapsamına sahip 2K 165Hz Hz 17.3 ekranı (Driver sayfasındaki özelliklerde bu şekilde belirtilmiş.).(Bende bulunan modelde ışık sızmasıda görünmemekte.) (Panel modeli: MNH301CA3-3 (CSW1704))
2- Cihazda 1 tane USB 4.0 çıkışı bulunmakta. Elimdeki DataTraveller Max Flash diskimle 1000-900 MB/s okuma-yazma hızlarına ulaşmaktayım. USB 3.2 Gen1 Type-A 1 adet, USB 3.2 Gen2 Type-A 2 adet USB'ler var. Ayrıca Micro-SD kart slotu bulunmakta.
3- Cihazda 2 tane PCI-e 4.0 NVMe SSD yuvası bulunmakta.
4- 4830mah/74 Wh batarya bulunmakta (Sitede 76 yazıyor). Gündelik kullanımda 4 saati çıkartabiliyor.(sessiz modda)
5- Kasa malzemesi konusunda bayağı sağlam. Önceki V serisi nesillere göre daha sert yapıda. Zaten ağırlığından da kendini belli ediyor. Tartıda 2.7 Kg ağırlık gösterdi. Önceki serilerde bulunan ekrana üfleyen fan sorununu düzeltip düzgün bir kasaya en sonunda geçiş yapmışlar.
6- Soğutma performansı konusunda çok başarılı. Otomatik fan hızlarında Turbo modda 5 dakikalık Stress testinde yaparken Max işlemci sıcaklığı 86 Derecelere ulaştı ekran kartı 80 derecelere ulaştı.
7- 95W RTX 5070 ekran kartı bulunması: (Sitesinde 85W yazıyor.)
Sitesindeki özelliklere buradan bakabilirsiniz:https://www.acer.com/tr-tr/support/product-support/ANV17-41/NH.QZKEY.001/details
Eksileri:
1- Fazla kalın (Ekran çerçevesi bile fazla ağır yapılmış). Tüketilmesi öngörülen güce göre fazla kalın yapmışlar.
2- Ses kalitesi her zamanki gibi yetersiz. DTS: X Ultra ile ayarları düzgün ayarlayınca ses düzeliyor fakat yine de orta seviyeye kadar bir kalitede kalıyor.
3- Ekran kartı X16 5.0 olarak değil X8 4.0 olarak çalışıyor. Performansta ciddi bir kayıp değil fakat yine de daha iyi olabilirdi.
4- Wi-Fi kartı RZ616 Wi-Fi 6E kartı fakat beklentilerimin bayağı altında kalan bir kart. Artık Wi-Fi 7 geçme zamanı geldi. Evdeki router'larımda dahil tüm cihazlar Wi-Fi 7 Cihazlar. Yeni teknolojiler gelirken eski bir kart kullanmaları eksi sayılır.
5-MUX Switch açıldığında AMD Radeon dahili ekran kartı tamamen kapanmıyor. Sadece ekran ve harici çıkışlar NVIDIA portuna bağlanır duruma geçiyor.
6- Tek Bölge RGB klavye (4 bölge RGB beklerdim.)
7- (En önemlisi) Cihaz yanında 135W adaptör geliyor. Cihaz 3 benchmark açıkken (OCCT, Aida64, Furmark) 150W civarı güç tüketiyor. Buda battery draining sorununa yol açıyor. Bir kaç saat içinde şarjın azalmasına ve alt sınırına geldiğinde performansta azalmaya gitmeye sebep olmakta. Cihazı alırken bunu düşünerek almak gerek. Ben sadece ağır yüke soktuğumda böyle bir sorunla karşılaştım. Cyberpunk gibi oyunlar oynarken azalma görülmedi fakat yinede güven vermeyen bir durum.
Aklıma geldikçe konuya ekleyeceğim.
1-Cihaz iç görseli
WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.58.webp

2-RAM (siyah şeridin içinde soğutma bloğu eklemişler)
WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.57 (1).webp

3-Wi-Fi kartı
WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.57 (2).webp

4-SSD
WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.57 (3).webp

5-Passmark Skoru
Ekran görüntüsü 2026-03-04 225739.webp

6-Valorant 2K düşük ayarlar
Ekran Görüntüsü (2).webp

7-Valorant 2K yüksek ayarlar
Ekran Görüntüsü (1).webp

8-GPU-Z NVIDIA Ekran kartı:
Ekran görüntüsü 2026-03-05 230158.webp

9-Passmark benchmark skoru (RAM dual yapılırsa 12K üzeri puana ulaşabilir.)
Ekran görüntüsü 2026-03-04 225739.webp

10-Furmark skoru(RTX 5060 masaüstüne göre %5 civarı. 5060 Laptop passmark skoru bulamadığım için 5060 laptoplara göre kıyaslama yapamadım.)
Ekran Görüntüsü (3).webp

11- Benchmark testleri sonunda HWinfo64 değerleri (işlemcinin 1.4V üzerinde değerlere çıkması garip)
Ekran görüntüsü 2026-03-04 225756.webp

Ekran görüntüsü 2026-03-04 225810.webp

12- Laptop Görselleri
WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.56 (4).webp

WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.57.webp

WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.56.webp

WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.56 (1).webp

WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.56 (2).webp

WhatsApp Image 2026-03-05 at 22.31.56 (3).webp

13- Oyun testleri:
2K ULTRA(DLSS kapalı, RT kapalı)
2K ULTRA.webp

2K ULTRA2.webp

2K ULTRA(DLSS kapalı, RT Ultra)
2K ULTRA RT.webp

2K ULTRA RT2.webp

2K ULTRA(DLSS kalite, RT Ultra)
2K ULTRA RT DLSS.webp

2K ULTRA RT DLSS2.webp

Cihazın incelemesi yüzeysel olarak bu şekilde. Temelde oyun ihtiyacından fazla LLM modelleri üzerine çalışma yapma, yazılım gibi işlerde kullanacağım için battery draining durumu beni pek endişelendirmiyor fakat yoğun kullanımda sorun yaşayacağını düşünen kişiler uzak dursa daha iyi olur. RTX 5060 115W'a göre bile daha performanslı olacağı için bu tarz bir 5070 tercih edilebilir. Şuan bu fiyatta 17.3 olup ekranı bu kadar iyi olup bu ekran kartına sahip bir laptop bulunmuyor. Eğerki bütçem var diyorsanız 17.3 arıyorsanız kesinlikle 10-15K verip daha iyi bir seçenek bakabilirsiniz.

Trendyol'dan almış olduğum ACER ANV17-41-R3H8 (NH.QZKEY.001) için yüzeysel incelemesini sizlerle paylaşıyorum.( https://www.trendyol.com/acer/nitro...p-1037342319?boutiqueId=689770&merchantId=968 )
Laptopta tek 16 GB DDR5 5600 MHz CL46 RAM bulunmakta. 1 TB WD SN5000S PCIe 4.0 SSD bulunmakta.
Artıları:
1- %100 DCI-P3 renk kapsamına sahip 2K 165Hz Hz 17.3 ekranı (Driver sayfasındaki özelliklerde bu şekilde belirtilmiş.).(Bende bulunan modelde ışık sızmasıda görünmemekte.) (Panel modeli: MNH301CA3-3 (CSW1704))
2- Cihazda 1 tane USB 4.0 çıkışı bulunmakta. Elimdeki DataTraveller Max Flash diskimle 1000-900 MB/s okuma-yazma hızlarına ulaşmaktayım. USB 3.2 Gen1 Type-A 1 adet, USB 3.2 Gen2 Type-A 2 adet USB'ler var. Ayrıca Micro-SD kart slotu bulunmakta.
4- 4830mah/74 Wh batarya bulunmakta (Sitede 76 yazıyor). Gündelik kullanımda 4 saati çıkartabiliyor.(sessiz modda)
5- Kasa malzemesi konusunda bayağı sağlam. Önceki V serisi nesillere göre daha sert yapıda. Zaten ağırlığından da kendini belli ediyor. Tartıda 2.7 Kg ağırlık gösterdi. Önceki serilerde bulunan ekrana üfleyen fan sorununu düzeltip düzgün bir kasaya en sonunda geçiş yapmışlar.
6- Soğutma performansı konusunda çok başarılı. Otomatik fan hızlarında Turbo modda 5 dakikalık Stress testinde yaparken Max işlemci sıcaklığı 86 Derecelere ulaştı ekran kartı 80 derecelere ulaştı.
7- 95W RTX 3070 ekran kartı bulunması: (Sitesinde 85W yazıyor.)
Sitesindeki özelliklere buradan bakabilirsiniz:https://www.acer.com/tr-tr/support/product-support/ANV17-41/NH.QZKEY.001/details
Eksileri:
1- Fazla kalın (Ekran çerçevesi bile fazla ağır yapılmış). Tüketilmesi öngörülen güce göre fazla kalın yapmışlar.
2- Ses kalitesi her zamanki gibi yetersiz. DTS: X Ultra ile ayarları düzgün ayarlayınca ses düzeliyor fakat yine de orta seviyeye kadar bir kalitede kalıyor.
4- Ekran kartı X16 5.0 olarak değil X8 4.0 olarak çalışıyor. Performansta ciddi bir kayıp değil fakat yine de daha iyi olabilirdi.
5- Wi-Fi kartı RZ616 Wi-Fi 6E kartı fakat beklentilerimin bayağı altında kalan bir kart. Artık Wi-Fi 7 geçme zamanı geldi. Evdeki router'larımda dahil tüm cihazlar Wi-Fi 7 Cihazlar. Yeni teknolojiler gelirken eski bir kart kullanmaları eksi sayılır.
6-MUX Switch açıldığında AMD Radeon dahili ekran kartı tamamen kapanmıyor. Sadece ekran ve harici çıkışlar NVIDIA portuna bağlanır duruma geçiyor.
7- Tek Bölge RGB klavye (4 bölge RGB beklerdim.)
8- (En önemlisi) Cihaz yanında 135W adaptör geliyor. Cihaz 3 benchmark açıkken (OCCT, Aida64, Furmark) 150W civarı güç tüketiyor. Buda battery draining sorununa yol açıyor. Bir kaç saat içinde şarjın azalmasına ve alt sınırına geldiğinde performansta azalmaya gitmeye sebep olmakta. Cihazı alırken bunu düşünerek almak gerek. Ben sadece ağır yüke soktuğumda böyle bir sorunla karşılaştım. Cyberpunk gibi oyunlar oynarken azalma görülmedi fakat yinede güven vermeyen bir durum.
1-Cihaz iç görseli
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

3-Wi-Fi kartı
Alıntıyı görüntüle

4-SSD
Alıntıyı görüntüle

5-Passmark Skoru
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

10-Furmark skoru(RTX 5060 masaüstüne göre %5 civarı. 5060 Laptop passmark skoru bulamadığım için 5060 laptoplara göre kıyaslama yapamadım.)
Alıntıyı görüntüle

11- Benchmark testleri sonunda HWinfo64 değerleri (işlemcinin 1.4V üzerinde değerlere çıkması garip)
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

12- Laptop Görselleri
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

13- Oyun testleri:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Cihazın incelemesi yüzeysel olarak bu şekilde. Temelde oyun ihtiyacından fazla LLM modelleri üzerine çalışma yapma, yazılım gibi işlerde kullanacağım için battery draining durumu beni pek endişelendirmiyor fakat yoğun kullanımda sorun yaşayacağını düşünen kişiler uzak dursa daha iyi olur. RTX 5060 115W'a göre bile daha performanslı olacağı için bu tarz bir 5070 tercih edilebilir. Şuan bu fiyatta 17.3 olup ekranı bu kadar iyi olup bu ekran kartına sahip bir laptop bulunmuyor. Eğerki bütçem var diyorsanız 17.3 arıyorsanız kesinlikle 10-15K verip daha iyi bir seçenek bakabilirsiniz.
arkadakı typec thunderbolt mu
birde başta 3070 yazmışsınız hocam

ben egpu veya vr için sormuştum ama yeterli usb4 olmasida
VR cihazı ve harici ekran için BIOS'ta uyarı veriyor zaten. Eğerki Optimus kapatılırsa Type-C üzerinden görüntü verilemez diye baştan uyarı çekiyor. Optimus açıkken dediğiniz gibi görüntü verebiliyor. Direkt olarak harici ekran kartından görüntü verseydi daha iyi olurdu.

Artıları:
7- 95W RTX 5070 ekran kartı bulunması: (Sitesinde 85W yazıyor.)
Eksileri:
3- Ekran kartı X16 5.0 olarak değil X8 4.0 olarak çalışıyor. Performansta ciddi bir kayıp değil fakat yine de daha iyi olabilirdi.
4- Wi-Fi kartı RZ616 Wi-Fi 6E kartı fakat beklentilerimin bayağı altında kalan bir kart. Artık Wi-Fi 7 geçme zamanı geldi. Evdeki router'larımda dahil tüm cihazlar Wi-Fi 7 Cihazlar. Yeni teknolojiler gelirken eski bir kart kullanmaları eksi sayılır.
5-MUX Switch açıldığında AMD Radeon dahili ekran kartı tamamen kapanmıyor. Sadece ekran ve harici çıkışlar NVIDIA portuna bağlanır duruma geçiyor.
6- Tek Bölge RGB klavye (4 bölge RGB beklerdim.)
7- (En önemlisi) Cihaz yanında 135W adaptör geliyor. Cihaz 3 benchmark açıkken (OCCT, Aida64, Furmark) 150W civarı güç tüketiyor. Buda battery draining sorununa yol açıyor. Bir kaç saat içinde şarjın azalmasına ve alt sınırına geldiğinde performansta azalmaya gitmeye sebep olmakta. Cihazı alırken bunu düşünerek almak gerek. Ben sadece ağır yüke soktuğumda böyle bir sorunla karşılaştım. Cyberpunk gibi oyunlar oynarken azalma görülmedi fakat yinede güven vermeyen bir durum.
1-Cihaz iç görseli
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

3-Wi-Fi kartı
Alıntıyı görüntüle

4-SSD
Alıntıyı görüntüle

5-Passmark Skoru
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

12- Laptop Görselleri
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

13- Oyun testleri:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

bunların 3050 4050 kasası baya düşük wattlı geliyordu ve soğutması da iyi değildi bi de çok inceydi yani soğutmayı etkiliyordu o da
en beğendiğim kasası nitro 16 ve nitro 5 4050 4060 lı olanları. Yenileri o kadar güven vermiyor sanki ama sizinkinin soğutması iyi gözüküyor

bunların 3050 4050 kasası baya düşük wattlı geliyordu ve soğutması da iyi değildi bi de çok inceydi yani soğutmayı etkiliyordu o da
en beğendiğim kasası nitro 16 ve nitro 5 4050 4060 lı olanları. Yenileri o kadar güven vermiyor sanki ama sizinkinin soğutması iyi gözüküyor
Eski V kasaları dediğiniz gibi gerçekten tam bir faciaydı (hem soğutma sorunu hem düşük güç). Bunda baya kalın bir kasa kullanmışlar. Daha önceden 3070 Ti ekran kartlı Normal Nitro modeli almıştım. Ondaki kalınlıkla aynı kalınlığa sahip bu kasada. Ayrıca dediğiniz gibi soğutma konusunda üzmedi beni. 60W işlemci kullanımı ile 95 dereceleri geçer diye bakmıştım fakat 85-86 derecelere sabitledi kendini. Fan hızı otomatik olarak ayarlıyken bu kadar iyi soğutmaya sahip olması şaşırtıcı bir durum benim için. Muhtemelen sıvı metal soğutma uygulamışlardır diye düşünüyorum. Normalde önceden kullandığım laptoplarda bu güç tüketimlerinde Max fan ayarlasam bile bir şekilde 90 dereceleri buluyordu. V serisi nitroların daha düzgün yapılmaya başlandığını düşünüyorum.

Bunun yerine tam güç 5060 alan pek de bir şey kaybetmiyor.
1772745036263.webp

Bunun yerine tam güç 5060 alan pek de bir şey kaybetmiyor. Alıntıyı görüntüle
115W 5060 için baya iyi performans vermiş TUF. Sanırım işlemci ve Dual RAM etkisiyle baya yükselmiş. Şuanda da yaptığım testte 12910 gibi benzer bir puan aldım. Dual'e çıkarttığımda test yapacağım. Normalde internette bulunan yeni nesil ( Ryzen AI 9 ile gelen) TUF 5060'lar 11K civarı bir puana sahip halde geliyor. https://www.3dmark.com/spy/56243927
Özelliklerde İşlemci ve RAM baya iyi görünüyor. 16 inç için tercih edilebilir bir seçenek gibi görünüyor.
1772747417262.webp

@atar1993 Eline emeğine sağlık iyi inceleme. Arada bir sıcak fırsatlara düşen cihazdı. Battery drain konusunda servise başvurup daha iyi bir adaptör istemek en doğal hakkınız. Bence bu şansı bir kullanın.

Almak isteyenler için şu an kuponla 59.250 TL

1773144571553.webp

@atar1993 Eline emeğine sağlık iyi inceleme. Arada bir sıcak fırsatlara düşen cihazdı. Battery drain konusunda servise başvurup daha iyi bir adaptör istemek en doğal hakkınız. Bence bu şansı bir kullanın.

Almak isteyenler için şu an kuponla 59.250 TL

Alıntıyı görüntüle
Malesef Anakarttan donanımsal yük olarak kilitli. Farklı adaptörlerde 135W kilidine takılıyor. Acer forumda baktık tüm adaptörleri denemişler. 330W adaptörde bile denemişler. Bu sebeple farklı bir adaptör işe yaramayacak. En azından iade hakkı konusunda buradan sorun çıkartmıyorlar. Kolay şekilde iade imkanı sunuyor.

Hocam öncelikle yararlı bir konu açtığını düşünüyorum kendim adına teşekkür ederim.
Uzun zamandır kafama göre cihaz bakıyorum bu cihazda çok dikkatimi çekti ama hem işlemci hem ekran kartı olarak gerçekten kısılmış bir cihaz.
Üstelik 135W battery draining sorunu baya üzerinde durulması gereken bir konu.
Anakartta sınır olduğuna dair paylaşımlar var yani 200W adaptör taksanız bile sadece sınırı kadar güç çekiyor. Ayrıca Şarj 30 seviyesine düştüğünde çok daha sıkıntı olduğunu okudum performansı tamamen kısma ve hatta oyundan direk masaüstüne atma sorunu falan oluyor tarzında paylaşımlar var.
Tabii hayırlı olsun demekten başka yapacağım şey yok.
Güzel günlerde kullanın.

Merhaba değerli üstadlar aranızda yeniyim, Bu makineyi almayı düşünüyorum bilgisayardan aradıklarım pubg steam oynamak ve youtube için ekran kaydı almak.. ufak tefek mix render işleride yapılacak... bu fiyata 17.3 ekran başka pc yok.. battery draining mevzusunu bile bile alayım mı? pubg steam oynarken ekran kaydı alsam donma kasma yapar mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,029
Üyeler
189,962
Son üye
bilye
Geri