Makine Mühendisliği okunur mu?

aslında imkanınız varsa aselsan gibi savunma sanayi için üretim yerlerine geziler vardır onlarada göz atabilirsiniz bizim okulda gezi için tomtaş a götürülmüştü öğrenciler hakkında hayırlısı olsun hocam dilediğin gibi olur umarım başarılar
Malesef adıyamanda yaşadığım için Ankara uzak kalıyor çevremde bulabildiğim yerlere gitmeye çalışacağım

Malesef adıyamanda yaşadığım için Ankara uzak kalıyor çevremde bulabildiğim yerlere gitmeye çalışacağım
kayseriye gelebilirseniz orda tomtaş var benimde staj yerimdi orayı gezebilirsiniz ama dediğim gibi gezi varmı yokmu bir fikrim yok tomtaş ilk havacılık fabrikası diye biliyorum orda staj yaparken çok fazla aselsandan kişiler geliyordu sizin içinde bir fikir olsun

kayseriye gelebilirseniz orda tomtaş var benimde staj yerimdi orayı gezebilirsiniz ama dediğim gibi gezi varmı yokmu bir fikrim yok tomtaş ilk havacılık fabrikası diye biliyorum orda staj yaparken çok fazla aselsandan kişiler geliyordu sizin içinde bir fikir olsun
Teşekkür ederim aklımda bulunacak

Hedefim ODTÜ eğer o sıralamaya ulaşamazsam Ankara Üniversitesi planlıyorum sorularım aşağıda
1-) İstanbul mu Ankara mı daha avantajlı olur staj açısından vesaire
2-) derslerin zorluğu yks de derece yapan birisi sizce derslerde zorlanır mı
3-)staj imkanı çoğu kişi kendini geliştirmek önemli diyor ben de öyle düşünüyorum sizce staj imkanları nasıldır
4-) saydığım gibi ASELSAN roketsan gibi yerlerde staj yapmak için ortalamamızın 3 üstü olması zorunlu mu yoksa 2.50-3 arası olsa da yeter mi
5-) çoğu kişi makine mühendisliği okuyorum diyor saçlarım vesaire döküldü saçlarım beyazladı falan diyor gerçekten böyle bir şey var mı
6-) bu sorum biraz özel ama şuan hangi şirkette çalışıyorsunuz zoruk var mı
7-) staj maaşları bir öğrenci için iyi bir meblağ mı

Şuanlık aklıma gelenler bunlar şimdiden çok teşekkür ediyorum
1) Bence İstanbul birçok konuda avantajlı.
2) Zorlanır, hatta çok zorlanır.
3) Boş muhabbet. Kayda değer şirketlerde pek bir şey göremezsin, diğerlerinde de amelelik yaparsın. Stajda isim maalesef önemli ama etiketten başka bir şey değil.
4) Doğrudan öyle bir zorunluluk yok ama yüksek ortalamalı öğrenciler varken neden seni tercih etsinler? Öyle düşün.
5) Var. Endüstri mühendisliği öğrencileri keyifli vakit geçirirken senin üniversite hayatın pek renkli olmaz. Beni sorarsan, şaşırtıcı derecede saçlarımda hiçbir değişim yok.
6) Forumda paylaşmamayı tercih ederim. Sonuçların çıksın, istediğin yerler olacak gibiyse bana özelden ulaş, gerekirse telefonda konuşuruz. Ben işimden memnunum.
7) Staj ücretleri değişir. Kısa dönemde pek para duymadım ama uzun stajlarda genelde öğrenci için memnun eden ücretler söz konusu oluyor.

Bazı konularda yeterince detaylı yanıt veremiyorum. Bahsettiğim üzere İTÜ/ODTÜ seviyesinde bir başarı elde edersen bana ulaş, daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

1) Bence İstanbul birçok konuda avantajlı.
2) Zorlanır, hatta çok zorlanır.
3) Boş muhabbet. Kayda değer şirketlerde pek bir şey göremezsin, diğerlerinde de amelelik yaparsın. Stajda isim maalesef önemli ama etiketten başka bir şey değil.
4) Doğrudan öyle bir zorunluluk yok ama yüksek ortalamalı öğrenciler varken neden seni tercih etsinler? Öyle düşün.
5) Var. Endüstri mühendisliği öğrencileri keyifli vakit geçirirken senin üniversite hayatın pek renkli olmaz. Beni sorarsan, şaşırtıcı derecede saçlarımda hiçbir değişim yok.
6) Forumda paylaşmamayı tercih ederim. Sonuçların çıksın, istediğin yerler olacak gibiyse bana özelden ulaş, gerekirse telefonda konuşuruz. Ben işimden memnunum.
7) Staj ücretleri değişir. Kısa dönemde pek para duymadım ama uzun stajlarda genelde öğrenci için memnun eden ücretler söz konusu oluyor.

Bazı konularda yeterince detaylı yanıt veremiyorum. Bahsettiğim üzere İTÜ/ODTÜ seviyesinde bir başarı elde edersen bana ulaş, daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.
Tamamdır abim Sağolasın aklımdaki çoğu soruyu cevaplamış oldun sınavdan sonra buraya yazacağım eğer bu seneki tyt ye kadar 80-85 nete çıkamazsam makine Teknikerliği yazabilirim o da büyük ihtimalle İstanbul ya da Ankara'da olacak

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,177
Üyeler
190,700
Son üye
skyress007
Geri