Borcuna sadık olmayan insanlar neden rahatlar?

macelian

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
291
Normalde kredi kartı ekstremi ödeyecektim genelde ekstre kesildiği gün ödüyorum bi arkadaş borç istedi maaşa kadar zaten dün maaşını aldı bugünde son günü ekstrenin kanka eksik yattı önümüzdeki ay versem olur mu diyor gerçekten çıldırmalık bir olay eksik yatacağı önceden bellidir maaşın niye böyle oluyor anlamıyorum her seferinde kime borç versem illa bir şey oluyor ve geç ödeniyor

Normalde kredi kartı ekstremi ödeyecektim genelde ekstre kesildiği gün ödüyorum bi arkadaş borç istedi maaşa kadar zaten dün maaşını aldı bugünde son günü ekstrenin kanka eksik yattı önümüzdeki ay versem olur mu diyor gerçekten çıldırmalık bir olay eksik yatacağı önceden bellidir maaşın niye böyle oluyor anlamıyorum her seferinde kime borç versem illa bir şey oluyor ve geç ödeniyor

Önümüzdeki ay da başka bir bahane öne sürer. Çözüm bell. Sadaka vermeyeceksin.

Benden kim para isterse banka kredi veriyor diyorum. Borç almam vermem diyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En yakın tanıdığım olsa bile gülerek sözümü söylerim kendisi artık ne düşünüyorsa düşünsün.

Borç verip kötü olmaktansa vermeyip kötü ol.

Bi bana mı arsızca geliyor bu borç ödememe davranışı. İster banka ister kişilere karşı olsun. Senin olmayan bir parayı almışsın ve geri ödemiyorsun, çok arsızca. Almasını biliyorsan ödemesini de bil, ödeyemeyeceğin parayı alma. Borca namus gözüyle bakıyorum ben, borcunu ödemeyen adamın lafına da ciddiye almam :D

Borç herkese verilmez. Kimi arkadaşım var, 5 istese 10 atarım, ardını sormam, ilk fırsatta döner. Kimisi var, 10 ister, 5 atarım, tarih ister o tarihte de sorarım. Birden fazla ertelemesine de izin vermem.

borç adı üstüne "YİĞİDİN" kamçısıdır...

Bro sırf bu yüzden kimseye borç vermemeye çalışıyorum. Benim de bu ay ödemem büyük. Param borsa da terste gibi bahaneler üretmeyi öğrenmen lazım.

BORÇ ALMAM, BORÇ VERMEM, KEFİL OLMAM.

Hayatınızın felsefesi olursa, kafanız ömür boyu rahat eder..

Geri