Gayet iyi suprim x modeli tam nasıl bilmiyorum ama %70 fan biraz fazla geldi çıtırdan bakım yaparsan iyi olur gibi.
Gayet iyi suprim x modeli tam nasıl bilmiyorum ama %70 fan biraz fazla geldi çıtırdan bakım yaparsan iyi olur gibi.
Bakım yaptım hocam baya iyi oldu net yüzde 10 düştüGayet iyi suprim x modeli tam nasıl bilmiyorum ama %70 fan biraz fazla geldi çıtırdan bakım yaparsan iyi olur gibi.
Müthiş olmuş şimdiMesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bakım yaptım hocam baya iyi oldu net yüzde 10 düştü
Değerli yorum ve tavsiyeniz için teşekkür ederim fikirlerinize aynen katılıyorumGayet iyi. Normal sıcaklık ile Hotspot arasında zaten 20C fark olur her zaman.
Bakım yaptıktan sonra sıcaklıklar gayet güzel düşmüş. 62C gayet kabul edilebilir bu mevsimde. 68C biraz fazlaydı çünkü daha bunun yazı var. Şu anki sıcaklığa en az +8C eklemek lazım yaz sıcakları başladığında. Ki 70C sıcaklıkta gayet kabul edilebilir olur o zaman. Başkaları ne düşünür bilmem ama işlemcide de, ekran kartında da psikolojik sınır bana göre 75C. Üstü sıcaklıklarda önlem almak lazım. Üretici TjMax sıcaklığı 95C belirledi diye 85C'de işlemci kullanılmaz mesela...Bu yönde çok yanlış bilinen şeylet var.
Fakat sizin bakım işe yaramış gözüküyor. 1.5 sene sonra falan tekrar bir bakım yaparsınız![]()
Hocam pad mm kalinlari çok farklı suprimde 10 çeşit pad var tanıdık da yok onu güvenip yaptıracak bizim buralardaGayet iyi. Normal sıcaklık ile Hotspot arasında zaten 20C fark olur her zaman.
Bu arada sadece GPU için termal macun değişimi yaptınız sanırım. Vram sıcaklıkları oldulça yüksek. Keşke termal pad değişimi de yapsaydınız.
Değerli yorum ve tavsiyeniz için teşekkür ederim fikirlerinize aynen katılıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam pad mm kalinlari çok farklı suprimde 10 çeşit pad var tanıdık da yok onu güvenip yaptıracak bizim buralarda
Hocam padlari değiştirdim vram değeri doğrudan 20 derece düştü mükemmel" Üşenmem, yaparım " derseniz termal pad değişimi de yapın bence. Vram sıcaklıkları yüksek çünkü.
Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam padlari değiştirdim vram değeri doğrudan 20 derece düştü mükemmel
İnsanlar ekran kartı fiyatından dolayı da korktuğu için cesaret edemiyor Ama aslında kullanmaya devam ederek ömrünü ve riskini mahvediyor Baya yabancı form gezdim arastirdim 2 tane 1 mm üst üste kullandım Sahibinden aracılığıyla ihtiyacım kadar pad aldığım ve sonuç kusursuz Herşeyi düzgün ve masrafsız yapmak için ayrıca uğraştım Değerli yorumlarınız için teşekkür ederimVallahi bravo...! Sizi tebrik ederim. Çoğu kişi " aman ne uğraşacağım, bir ara hallederiz " moduna girerdi ama siz üşenmemiş, termal pad değişikliği yapmışsınız. Nasıl ama sıcaklıklar çiçek gibi olmuş değil mi ? İşte bu kadar basit...Yaz mevsimi geldiğinde ekran kartı sıcaklığı 10C artsa 75C olur. Vram sıcaklıkları da 95C civarı gezinir ki yaz döneminde gayet normal değerler.
İşte insanlara bunu anlatamıyoruz biz...Geçenlerde bir YouTube videosunda şimdi marka ismi vermeyeceğim bir 5070 Ti incelemesi vardı. Ekran kartı 74C sıcaklıklarda geziniyor. Şimdi insanlar diyecek ki " ne var bunda, bu sıcaklıklar normal..." Şimdi tamam iyi güzelde, daha tam olarak yaz mevsimi gelmedi. O ekran kartı sıcaklığı yazın n'olur biliyor musun...Alev alev yanar...
Neyse konudan çokta uzaklaşmayalım. Tekrar tebrik ederim bu arada![]()