Yeni bilgisayarda beklenenin altında fps sorunu

Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım sistemim şu şekilde, ekran kartım5060ti 16gb 7500f a620m-e anakart 16gb 6000mhz ram var fakat valorant da 1080p de en düşük ayarlarda 350 500 fps alıyorum, Apex legends de ise 100-200 fps alıyorum incelemeleri izlediğimde aynı donanıma sahip kişilerden daha az fps alıyorum yardımcı olursanız sevinirim

normal hocam. fps oyunları için daha fazla istiyorsan işlemcini X3D almalısınız.

Sistemin güç seçenekleri ayarlariyla nvidia yapilandirma ayarlarını yaptin mi? Apex bana da bi tık az gibi geldi

İşlemci soğutucun ne ? En doğru ölçüm için Apex'te grafikleri düşürür müsün?

İşlemci soğutucun ne ? En doğru ölçüm için Apex'te grafikleri düşürür müsün?
Thermalright assasin peerles 120 se ayarlar en düşükte deniyorum uçakta 60fps yere indiğimde 100-200 fps arası alıyorum 240hz erkanım var hiç takılma donma yaşamıyorum fakat fps değelerim bu şekilde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Guc seceneklerinden nihai performansi sec ve nvidia ayarlari icin youtube a bak bir ton video var. Biraz fark eder fps
Nihai yok performans modunda denemiştim yine aynı

Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar topladım sistemim şu şekilde, ekran kartım5060ti 16gb 7500f a620m-e anakart 16gb 6000mhz ram var fakat valorant da 1080p de en düşük ayarlarda 350 500 fps alıyorum, Apex legends de ise 100-200 fps alıyorum incelemeleri izlediğimde aynı donanıma sahip kişilerden daha az fps alıyorum yardımcı olursanız sevinirim

en düşük ayarlarda oynama ufaktan arttır orta ayarlara al grafikleri fxaa veya msaa 8x 4x falan al varsa biraz ek kartı kullansın afterburner'dan bak nekdr işlemci kullanıyor nekdr ekran kartı kullanıyor

Knk sistemin güzel ama FPS farkının birkaç nedeni olabilir:

1. CPU/GPU darboğazı – Ryzen 5 7500F Apex gibi CPU ağırlıklı oyunlarda FPS’i sınırlayabilir. Valorant çok optimize olduğu için inanılmaz FPS alıyorsun.
  2. Sürücüler – GPU sürücün güncel mi? Eski sürücüler performansı düşürebilir.
  3. Arka plan uygulamaları – Discord, Chrome, antivirüs gibi programlar FPS’i etkileyebilir.
  4. RAM/XMP profili – RAM’in 6000 MHz, anakartta XMP profilinin aktif olduğundan emin ol.
  5. GPU sıcaklığı / termal throttling – GPU çok ısınıyorsa FPS düşer, fan profili ve termal durumu kontrol et.
  6. Oyun ayarları – Apex’te render scale ve gereksiz yüksek ayarlar FPS’i düşürebilir.

💡 Özet:

• Valorant 1080p en düşük ayarlarda 350–500 FPS normal.
  • Apex 1080p en düşük ayarlarda 100–200 FPS de normal sayılır ama birkaç ufak optimizasyonla artabilir.

🎯 Öneriler:

• GPU sürücülerini güncelle, XMP profilini aç, arka plan uygulamalarını kapat.
  • Apex’te render scale’i %100 yap, gereksiz ayarları düşür.
  • MSI Afterburner ile CPU/GPU kullanımını izle; hangisi sınırlandırıyor görebilirsin.

Bu ufak tweak’lerle Apex’te biraz daha stabil ve yüksek FPS alabilirsin 👍

Knk sistemin güzel ama FPS farkının birkaç nedeni olabilir:

1. CPU/GPU darboğazı – Ryzen 5 7500F Apex gibi CPU ağırlıklı oyunlarda FPS’i sınırlayabilir. Valorant çok optimize olduğu için inanılmaz FPS alıyorsun.
  2. Sürücüler – GPU sürücün güncel mi? Eski sürücüler performansı düşürebilir.
  3. Arka plan uygulamaları – Discord, Chrome, antivirüs gibi programlar FPS’i etkileyebilir.
  4. RAM/XMP profili – RAM’in 6000 MHz, anakartta XMP profilinin aktif olduğundan emin ol.
  5. GPU sıcaklığı / termal throttling – GPU çok ısınıyorsa FPS düşer, fan profili ve termal durumu kontrol et.
  6. Oyun ayarları – Apex’te render scale ve gereksiz yüksek ayarlar FPS’i düşürebilir.

💡 Özet:

• Valorant 1080p en düşük ayarlarda 350–500 FPS normal.
  • Apex 1080p en düşük ayarlarda 100–200 FPS de normal sayılır ama birkaç ufak optimizasyonla artabilir.

🎯 Öneriler:

• GPU sürücülerini güncelle, XMP profilini aç, arka plan uygulamalarını kapat.
  • Apex’te render scale’i %100 yap, gereksiz ayarları düşür.
  • MSI Afterburner ile CPU/GPU kullanımını izle; hangisi sınırlandırıyor görebilirsin.

Bu ufak tweak’lerle Apex’te biraz daha stabil ve yüksek FPS alabilirsin 👍
Sürücüler güncel sadece bios güncel değil expo açtım 6000mhz ben msi afterburnerla değilde nvdia app uygulamasından bakıyordum genelde kullanımlar ekran kartı %40 ı geçmiyor cpu da max%60 oluyor ekran kartı ısınmıyor bir tek işlemci sıcaklığını ölçemedim anlık olarak core temp den bakmıstım 65 avg max 71 di
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

en düşük ayarlarda oynama ufaktan arttır orta ayarlara al grafikleri fxaa veya msaa 8x 4x falan al varsa biraz ek kartı kullansın afterburner'dan bak nekdr işlemci kullanıyor nekdr ekran kartı kullanıyor
Onu da denedim ufak arttırdım ve ultra ya çektim genelde aynı oluyor sonuçlar atlamadan önce 60fps atlarken 80-90 yerdeyken 100-200 arası

Normal hocam özellikle valoda rekabetçide 300-450 arası alırsınız. Aynı işlemciyş bende kullandım çünkü. Şuan 9800x3d var anca bununla rekabetçide 800+fps alabiliyoruz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,029
Üyeler
189,962
Son üye
bilye
Geri