S25 ULTRA VS IPHONE 17

Kamera, yazılım, zamanında güncelleme gibi konularda iphone daha iyi diyorlar genelde o kafa karıştırdı
İphone'un yazılım olarak bazı yerlerde avantajı var elbette lakin samsungda gayet iyi çalışıyor özellikle amiral gemisi model alacağınızdan dolayı herhangi bir konuda üzüleceğinizi zannetmiyorum. Eğer kafanız karışıyorsa mağazaya gidip iki telefonu da incelemenizi ve kurcalamanızı öneririm zira ben elimdeki telefonu alırken o şekilde karar vermiştim.

İphone'un yazılım olarak bazı yerlerde avantajı var elbette lakin samsungda gayet iyi çalışıyor özellikle amiral gemisi model alacağınızdan dolayı herhangi bir konuda üzüleceğinizi zannetmiyorum. Eğer kafanız karışıyorsa mağazaya gidip iki telefonu da incelemenizi ve kurcalamanızı öneririm zira ben elimdeki telefonu alırken o şekilde karar vermiştim.
Aslında sadece bi heves var bi heves uğruna üzülür müyüm bu konuda o düşündürüyor

Aslında sadece bi heves var bi heves uğruna üzülür müyüm bu konuda o düşündürüyor
İphone için hevesleniyorsan güzel çünkü satın aldıktan sonra pişman olsan bile değer kaybetmeyecektir 2. el piyasası yüksek ancak samsunga hevesin varsa ve pişman olursan 2. el fiyatı iphone'a kıyasla nispeten daha düşük olduğu için üzülürsün. Dediğim gibi en mantıklı seçenek mağazaya gidip incelemektir 1. şahıs olarak deneyimlemek karar vermenize yardımcı olur. İnceleme videosu da izleyebilirsiniz kullanıcı deneyimi videoları vs lakin bi videoda iphone yerin dibine sokarlar diğer videoda samsungu yerin dibine sokarlar dolayısıyla sadece video ile karar vermeniz de uygun değil. Dediğim gibi en mantıklı seçenek gidin mağazaya deneyimleyin hangisi hoşunuza giderse onu alın.

17 al yazanları engelle

Bir de ne kadar çok düşünürseniz o kadar kararsız kalıyor insan kendimden biliyorum. Gidin mağazaya hangisi daha çok hoşunuza giderse alın ve çıkın ben dahil insanların iyi veya kötü yorumlarına çok takılmayın.

İşlemci olarak iki cihaz da neredeyse aynı seviyede sayılır. Birinde tek çekirdek performansı biraz daha iyi, diğerinde ise çoklu çekirdek performansı biraz daha önde ama aradaki fark çok büyük değil.

S25 Ultra’nın ekran çözünürlüğü ve piksel yoğunluğu daha yüksek. Ayrıca pil ömrü de genelde daha uzun gidiyor. iPhone’larda olduğu gibi pil sağlığı birkaç ay içinde hızlı düşmüyor. Ben S23 Ultra’yı yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum, pil sağlığı hâlâ %89. Ve tam şarj bana yaklaşık 10 saat götürüyor (oyun yok)

RAM konusu da önemli. Mesela arka planda 10 tane uygulama açık diyelim. Bir süre sonra geri döndüğünde iPhone çoğu uygulamayı kapatmış oluyor. Samsung tarafında ise genelde açık kalmaya devam ediyor (oyun gibi ağır uygulamalarda bazen kapanabiliyor).

Kamera konusunda iki telefon da fazlasıyla yeterli. “Bu kesin daha iyi” demek için aynı sahnede birçok farklı fotoğraf çekip karşılaştırmak gerekir. Çünkü bazen bazı renkleri ve pozlamayı Samsung daha iyi yakalıyor, bazen de iPhone daha iyi sonuç veriyor.

iPhone daha sınırlı bir kullanım sunuyor. Samsung tarafında ise sistem daha açık ve özellikle yapay zekâ özelliklerinde oldukça başarılılar. Kullanmayana anlatması zor.

iPhone’un en büyük artılarından biri ikinci el değerini daha iyi koruması. Ama ben telefonu uzun süre kullanmak istediğim için S23 Ultra aldım satmak değil amacım.

İşlemci olarak iki cihaz da neredeyse aynı seviyede sayılır. Birinde tek çekirdek performansı biraz daha iyi, diğerinde ise çoklu çekirdek performansı biraz daha önde ama aradaki fark çok büyük değil.

S25 Ultra’nın ekran çözünürlüğü ve piksel yoğunluğu daha yüksek. Ayrıca pil ömrü de genelde daha uzun gidiyor. iPhone’larda olduğu gibi pil sağlığı birkaç ay içinde hızlı düşmüyor. Ben S23 Ultra’yı yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum, pil sağlığı hâlâ %89. Ve tam şarj bana yaklaşık 10 saat götürüyor (oyun yok)

RAM konusu da önemli. Mesela arka planda 10 tane uygulama açık diyelim. Bir süre sonra geri döndüğünde iPhone çoğu uygulamayı kapatmış oluyor. Samsung tarafında ise genelde açık kalmaya devam ediyor (oyun gibi ağır uygulamalarda bazen kapanabiliyor).

Kamera konusunda iki telefon da fazlasıyla yeterli. “Bu kesin daha iyi” demek için aynı sahnede birçok farklı fotoğraf çekip karşılaştırmak gerekir. Çünkü bazen bazı renkleri ve pozlamayı Samsung daha iyi yakalıyor, bazen de iPhone daha iyi sonuç veriyor.

iPhone daha sınırlı bir kullanım sunuyor. Samsung tarafında ise sistem daha açık ve özellikle yapay zekâ özelliklerinde oldukça başarılılar. Kullanmayana anlatması zor.

iPhone’un en büyük artılarından biri ikinci el değerini daha iyi koruması. Ama ben telefonu uzun süre kullanmak istediğim için S23 Ultra aldım satmak değil amacım.
Gene benim dediğime geliyor telefonu kısa sürede satma planı yoksa samsung her açıdan daha mantıklı ama max 1 yıl içinde elimden çıkartıcam değer kaybetmesin diyen biri için iphone daha mantıklı.

Hakikaten neden ? Ben de merak ediyorum bu kadar agresif bi yorumun kaynağı nedir
iPhone kullanan birçok kişi telefonun içindeki işlemcinin adını bile bilmiyor. Zamanında bir telefoncuda çalışıyordum. O dönem iPhone 13 Pro Max yeni çıkmıştı. Genç yaşlı birçok kişi iPhone almak için geliyordu. Neden iPhone alıyorsun? Ben iPhone alacağım diyor. Neden diye sorunca da cevap şu Çünkü üzerinde elma var Çoğu kişi ne kullandığını bilmiyor.

Tabii ki iPhone telefonlar güzel ve güçlü ama kullanım tarafı oldukça sınırlı. Mesela yıllardır tüm uygulamaları tek tuşla kapatma özelliğini bile eklemediler. Arkada açık uygulamaları tek tek parmağınla kapatıyorsun.

Uygulama davranışlarında da küçük farklar var. Örneğin YouTube’da sayfayı hızlı kaydırdığında Android tarafında kaydırma hızına göre daha fazla video yüklenir. Aynı hızla kaydırdığında iPhone genelde daha az video gösterir. Bunlar küçük detaylar ama kullanım deneyiminde hissedilir

IPhone’a gelen cam efekti gibi bazı özellikler Android tarafında zaten yapılabiliyor. Sadece Samsung’da değil, genel olarak Android’de yapılabiliyor. Üstelik Android’de bu efektleri kapatabiliyorsun. iPhone’da ise kapatma seçeneği yok. Bu da Android’in özelleştirme tarafında neden daha esnek olduğunu gösteren küçük bir örnek.

Amaç sonuçta telefonu kendi istediğin gibi ayarlayıp en iyi deneyimi elde etmek.

iphone 17 al beğenmezsen satar s25u alırsın ikinci elde değer kaybetmeyen telefon yok telefonunu gidip telefoncuya satmayı deneyip fiyat alanlara kulak asma telefoncudan telefon alınıp satılmaz satarken ikisi de benzer oranda değer kaybedecek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,165
Üyeler
189,982
Son üye
Kiradise
Geri