Ailesinde %90 Engelli Raporuyla Araç Alan Var Mı?

Perfectshot06

Moderatör
Reaksiyon skoru
18,641
Dostlar başlıkta da belirttiğim gibi.
%90 engelli raporuyla araç alan veya ailesindeki aracı kullanan var mı?

Dedemin üstüne almıştık 3 sene oldu dedem kalp böbrek ameliyatı olduğu için ve tek gözü görmediği için 91 engelli gözüküyor engel almak kolay dedem hergun yürüyerek 3 km Çarşı geziyor 75 yaşında ne engeli var ne bir şeyi sadece dediklerim aldığımız araç Ford focus 2023 1.5 Tdi Eco blue titanium yani full paket olanı aracı yarı yarıya fiyattan daha düşük almıştık eskiden 5 sene satılamaz kuralı şimdi 10 oldu oyuzden satmiyacaginiz için alın alıp satmak için değil sormadan akılda olabilecekleri söyledim sorunuz nedir ?

Dedemin üstüne almıştık 3 sene oldu dedem kalp böbrek ameliyatı olduğu için ve tek gözü görmediği için 91 engelli gözüküyor engel almak kolay dedem hergun yürüyerek 3 km Çarşı geziyor 75 yaşında ne engeli var ne bir şeyi sadece dediklerim aldığımız araç Ford focus 2023 1.5 Tdi Eco blue titanium yani full paket olanı aracı yarı yarıya fiyattan daha düşük almıştık eskiden 5 sene satılamaz kuralı şimdi 10 oldu oyuzden satmiyacaginiz için alın alıp satmak için değil sormadan akılda olabilecekleri söyledim sorunuz nedir ?
engelli birey vefat ettiğinde araca ne oluyor hocam merak ettim

10 oldu mu ? o teklif sunulda da geçmedi diye biliyorum
olmuş...
Post automatically merged:

engelli birey vefat ettiğinde araca ne oluyor hocam merak ettim
çocuklarına vasiyet kalıyor diye biliyorum dedem vefat etti arabayı dayım sürüyor istersen tam öğrenebilirim

Anneannem için almak istiyoruz ama araç suremez ehliyeti yok.
3.derece seçtiği yakını surebiliyormus ama il dışına gitmek falan sorunmus galiba.
Devamlı anneannem yanımda mi olması gerekiyor şehir dışına çıkarken falan diye soracaktım.

yakın bir akrabam gazi olduğu için engelli raporuyla full citroen c3 almıştı yarı fiyatına.

Ben alamadım amcam ortak oluyor diye :) Araç seçeneklerini baya azalttılar ama yerlilik şartı ile :( en son 10 yıl muhabbeti 5 yıla düşmüştü geri.

Devamlı anneannem yanımda mi olması gerekiyor şehir dışına çıkarken falan diye soracaktım.
Evet, tek başına kullanamıyor diye biliyorum. Yürürlülük girdikten sonra başımıza denk geldi, polis insiyatifli davranmıştı yeni yasa diye

Evet, tek başına kullanamıyor diye biliyorum. Yürürlülük girdikten sonra başımıza denk geldi, polis insiyatifli davranmıştı yeni yasa diye
O zaman pek mantıklı değil. Annem anneanneme bakiyor.
Onu sabah akşam getirip götürmek için alacaktık.
Ama çok nadirde olsa agalarla akşam dışarı cikarim ya da 5-6 ayda bir arkadaşım yanına şehir dışına giderim.
Şimdi çevirme de falan sıkıntı çıkacaksa arabanın almanın en anlamı kaldı ki.

Anneannem için almak istiyoruz ama araç suremez ehliyeti yok.
3.derece seçtiği yakını surebiliyormus ama il dışına gitmek falan sorunmus galiba.
Hocam 5 tane kişi yazıyoruz onlar sürebiliyor mesela babam sayın yada amcan diğerleri ise yanında araç sahibi varken sürebilir

Hocam 5 tane kişi yazıyoruz onlar sürebiliyor mesela babam sayın yada amcan diğerleri ise yanında araç sahibi varken sürebilir
Hocam yanıtınız azıcık çorba olmuş. Netleştirmek için kısadan yaziyim.
Şimdi engelli raporu olan anneannem.
Aracı alırken araç sahibini beni gösterirse.
Anneannem olmadan heryere gidebiliyor muyum?

O zaman pek mantıklı değil. Annem anneanneme bakiyor.
Onu sabah akşam getirip götürmek için alacaktık.
Ama çok nadirde olsa agalarla akşam dışarı cikarim ya da 5-6 ayda bir arkadaşım yanına şehir dışına giderim.
Şimdi çevirme de falan sıkıntı çıkacaksa arabanın almanın en anlamı kaldı ki.
Eğer araç kullanılan kişiler listesine sen ve annen var ise sıkıntı olmaz basıp gidebilirsin eğer listede ismi olmiyan mesela bir tanıdığınız işi çıktı arabayı istedi yanında araç sahibi olmak zorunda

Kısaca evet

Şuan biz dedem olmadan kullanıyoruz çevirmede sıkıntı olmuyor çünkü babam listede

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,436
Üyeler
191,096
Son üye
alt0652
Geri