Sistemimde bir sorun var yardımcı olabilir misiniz?

bios güncel. driver ı yeni kurdum ama tekrar ddu ile silip kurarım. gidip 8k mouse alıp 2k ya çekmek istemiyorum sistemimin desteklemesi gerekiyo.
8k hz olsa ne olacak 2k olsa ne olacak dostum pro oyuncumusun ki onlar için bile öyle ahım şahım bir gereklilik değil, dona kasa kullan madem 8k hz de.

2 hafta içinde ekran kartı güncellemesi ya da windows update falan yaptınız mı?
hayır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8k hz olsa ne olacak 2k olsa ne olacak dostum pro oyuncumusun ki onlar için bile öyle ahım şahım bir gereklilik değil, dona kasa kullan madem 8k hz de.
ne boş yaptınız anlamakta sıkıntı yaşıyosunuz 2 hafta önce de aynı malı kullanıyodum sorun yoktu şuan var. sana mı sorucam neyi nasıl kullanacağımı teknik bi bilgin yoksa boş yazma

Şimdi 2 hafta içerisinde sistemde yazılımsal değişiklik olmamış. Anlattığınız üzere uzun bi süredir yüksek hz ile de yola devam ediyosunuz. Umarım sistemde arıza durumu yoktur. geçmiş olsun, kendi kendine çözülür umarım

Şimdi 2 hafta içerisinde sistemde yazılımsal değişiklik olmamış. Anlattığınız üzere uzun bi süredir yüksek hz ile de yola devam ediyosunuz. Umarım sistemde arıza durumu yoktur. geçmiş olsun, kendi kendine çözülür umarım
atk x1 in driverında ayarları kurcaladım şimdi. şu mouse u kaldırınca da sensörün okuması ayarı en düşükteydi. onu yükselttim 0.7mm den 1.7mm ye aldım max ı buydu takılma çözüldü. sanırım wraith w1 de de aynı sorun var. ayarları mı sıfırlandı artık bilmiyorum. umarım böyle çözülür

Tarayıcı sorunlarını ara sıra yaşıyorum. Genelde yapılan ince ayarlar, Windows güncellemeleri veya biriken çerezlerden de olabiliyor. Hiç kullanmadığınız bir tarayıcı indirip test edin. Eğer siyah ekran sorunu olmuyorsa diğer tarayıcı verilerini tamamen temizleyip, onarın. Onarmayı da tarayıcıyı silmeden tekrar yükleyin, yükleme işlemi eksik dosyaları ve kayıt girdilerini düzeltecektir.

2026-03-14_22-40.webp

Bazen uzantılar, DNS vb. de etkileyebiliyor. Eğer Edge falan kullanıyorsanız şu ayarları da kapatmayı deneyebilirsiniz. Uzantı olarak da tüm uzantıları geçici olarak kapatıp, reklam engelleyici Ublock Origin falanı sıfırlayıp bir test yapılabilir. Eğer çözülüyorsa tarayıcıyı çökerten uzantı bulunabilir.

2026-03-14_22-39.webp

2026-03-14_22-39_1.webp

2026-03-14_22-39_2.webp

Ekran kartı sürücüsü kaynaklı da yaşanabiliyor. Nvidia uygulamasından tekrar kurulum yap, DDU ile kaldır tekrar yükle veya eski sürücüye dönme denenebilir. Donanım hızlandırma kapatılınca da sorun çözülüyorsa GPU veya tarayıcı iletişiminde bir sorundur. Tarayıcılar bu konuda bence çok da iyi çalışmıyor. Videolarda GPU gücünden yararlanma konusunda iyi bir temel değişikliğe ihtiyaçları var.

Ben anakart ısınınca da benzer takılmalar yaşıyordum. Ama sizde olacağını sanmıyorum, yine de kasanın soğutmasında sorun olup olmadığını yan kapağı açıp test edebilirsiniz. Eğer çözülüyorsa soğutma tarafında sıkıntı vardır.

Ayrıca genel güncelleme kontrolü yapılabilir. Varsa bir eksiklik ortaya çıkar. Özellikle 3-4 ayda iki kere yeni AMD Chipset sürücüsü geldi, belki onları güncellemediyseniz çözüm sağlayabilir. Ayrıca Wintoys ayarlarını yapmadıysanız yapın veya yaptıysanız Wintoys üzerinden sıfırlamayı deneyin. Wintoys tarzı bir şey kullandıysanız da o uygulama üzerinden sıfırlama veya format da bu yaşanan sorunları çözebilir.

Geri