Ddr5 sistem almak zorunlulukmu?

Bende öyle düşünüyorum. DDR 4 sitemler 2 3 yıla sanki hiç bir oyunu açamayacıkmış gibi söylüyorlar. Bence daha 5 10 yılı var. 5 10 içindede anakartı, işlemci ve rami değişmek çokda zor olmasa gerek. Belki bellek piyasasıda normale döner.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun ve yazılım. Genellikle oyun.
suan ryzen 5 5500 veya 5600 un orta yuksek ayarlarda açamadıgı bi oyun yok gibi goruyorum ben
şahsen kendım ryzen 5 5500 ve rx 570 8gb kullanıyorum cogu oyunu 60 fps yuksek orta ayarlarda oynuyorum. vr için rtx 2060 ustu onerilmesine ramen sıkıntı yaşamadım vrda da

Şöyle bir durum var, 8400F sistem ile R5 5600 sistem arasında max 4-5K falan oynuyor. ileride hiç yükseltme yapamayacaksanız DDR4 sistem kurup güzel bir GPU almanız daha iyi olur. Ha yok ben 2-3 aya GPU değiştiririm derseniz DDR5 alın almışken. Yükseltmeye açık olur. Bu arada R5 5600 bir sistemle çok rahat 5 sene (GPU'ya da bağlı tabii) birçok oyunu oynarsınız

uyguna 5600 bulmanız lazım hocam am4ün en zor kısmı maalesef 2.el fiyatları yüzünden

İyi forum öncelikle. Yaklaşık 20k civarı bütçem var. Bu bütçeyle giriş seviyesi ddr5 sistemler anca toplanabiliyor. Parçaları ikinci el almayı düşünüyorum. İlk başta 8500g almayı düşündüm fakat sonra 8400f alıp yanınada rx 500 serisinden ekran kartı almak mantıklı geldi. Biraz ileriye doğru yatırım yapmak istiyorum. Fakat 20k bütçeye rtxli ddr4 sistemlerde ikinci elde toplanabiliyor. Ddr4 ile ddr5 arası gerçekten uçurum bir farkmı var? Bana mantıklı gelmiyor açıkçası illa ddr5 sistem almak fakat tanıdığım herkes ddr4 sistemleri almanın yanlış olduğunu söylüyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
16 GB ddr4 ram 5500 TL şuanda sifir

hocam o zaman ddr4 sistem daha uygun size
Banada uygun geliyor hocam. Ddr5 sistemler çıktığında çok araştırmamıştım ddr4 daha çok hakimim. Şuan bilen bilmeyen ddr5i dilinden düşürmüyorlar. Gerçekten çokmu fark olduğunu merak etmiştim.

İyi forum öncelikle. Yaklaşık 20k civarı bütçem var. Bu bütçeyle giriş seviyesi ddr5 sistemler anca toplanabiliyor. Parçaları ikinci el almayı düşünüyorum. İlk başta 8500g almayı düşündüm fakat sonra 8400f alıp yanınada rx 500 serisinden ekran kartı almak mantıklı geldi. Biraz ileriye doğru yatırım yapmak istiyorum. Fakat 20k bütçeye rtxli ddr4 sistemlerde ikinci elde toplanabiliyor. Ddr4 ile ddr5 arası gerçekten uçurum bir farkmı var? Bana mantıklı gelmiyor açıkçası illa ddr5 sistem almak fakat tanıdığım herkes ddr4 sistemleri almanın yanlış olduğunu söylüyor. Sizce hangisi daha mantıklı?
ddr5 sadece ileride yükseltme kolaylığı için avantaj onun dışında ddr4 ddr6lar çıkana kadar hatta onlar çıktıktan sonra bile bir süre daha dayanacaktır .

bütçe el veriyorsa ddr5 geçmek mantıklı olur ama bütçe yetmez ise ddr4 sistemler günümüzde halen taş gibi çalışıyor. ddr4 alınmaz diyenleri çok umursamamak gerek.

Banada uygun geliyor hocam. Ddr5 sistemler çıktığında çok araştırmamıştım ddr4 daha çok hakimim. Şuan bilen bilmeyen ddr5i dilinden düşürmüyorlar. Gerçekten çokmu fark olduğunu merak etmiştim.
daha hızlı ama şart değil kesinlikle , ben yeni ddr4den ddr4e geçtim mesela

ddr5 sadece ileride yükseltme kolaylığı için avantaj onun dışında ddr4 ddr6lar çıkana kadar hatta onlar çıktıktan sonra bile bir süre daha dayanacaktır .

bütçe el veriyorsa ddr5 geçmek mantıklı olur ama bütçe yetmez ise ddr4 sistemler günümüzde halen taş gibi çalışıyor. ddr4 alınmaz diyenleri çok umursamamak gerek.
evet ben de direkt ddrr6ya geçmeyi düşünüyorum ilerde

20K ya nasıl DDR5 alacaksın ki zaten o paraya DDR4 bile zor toplarsın.

20K ya nasıl DDR5 alacaksın ki zaten o paraya DDR4 bile zor toplarsın.
2. Elde toplanabiliyor. Ekran kartı düşük kalıyor fakat şuan bile toplanabiliyor. Biraz fırsat ovalayarak 17 18k ya kadar toplanabilir.

2. Elde toplanabiliyor. Ekran kartı düşük kalıyor fakat şuan bile toplanabiliyor. Biraz fırsat ovalayarak 17 18k ya kadar toplanabilir.
20ye toplayacağınız ddr4 ile her oyunu oynarsınız hocam :)

evet ben de direkt ddrr6ya geçmeyi düşünüyorum ilerde
ddr4 toplayın hocam o zaman. 2 sene önce bende ddr4 sistem aldım orta-üst segment .ddr6 çıkana kadar kullanacam. Normalde ddr5 toplamaya bütçem yetiyordu ama ddr5ten ddr6 geçmektense ddr4ten ddr6 geçerim daha iyi diye düşündüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,274
Üyeler
190,182
Son üye
arsalp
Geri