xxxZAURxxx
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 4,053
Arkadaşlar geçen güne kadar pc tıkırında çalışıyordu.
Dün işten döndüm pc yi açtım 3 saniye sonra işletim sistemi yüklerken pc sürekli restart döngüsüne girdi.
Psu güç kesiyor ve yeniden sistemi çalıştırıyordu. İlk çalıştırma 2 saniyelikti, sonraki çalıştırmalar çok kısa. yarım saniye.
1. Anakart çipsetinin ve Cpu termal macun yeniledim. Tıkırında montajladım.
2. Cmos reset attım bataryayı çıkardım yuvaya kısa devre yaptım
3. Ramleri yer değiştirdim, Tek tek hatta çıkartıp öyle çalıştırdım.
4. Anakartı masanın üstünde uzay montajı çalıştırdım. Tornavidayla.
5. üzerinde ne kadar bileşen varsa Monitör klavye vs söktüm cpu fan kontağını bile.
6. Cpu kablosunu da söktüm sadece anakart durmadan çalışsın diye.
7. Kısa devre yapan hiç bir eleman yok anakart üzerinde. CPU+ PCİ+ RAM soketleri her şey bacakları dümdüz.
Psu sorunlu diyebilirsiniz ama ataş yaptım psu hiç bir yere bağlı olmadan durmadan çalıştı kendi kendine kapanmadı.
Anakart kablosundan ataş yaptım yani 4. ve 5. pinleri kısadevre yapmakla.
WJcoolman 850watt 80 Plus gold Full modül almıştım 6-7 ay önce.
Psu içerisi ter temiz. Diş fırçasıyla da temizledim toz kısadevre yapar felan diye.
Bu kadar zamandır pc ye yapmadığım şey kalmamıştı bozulunca şıp diye düzelttiğim sistem sinirimi tepeme attırdı.
Gece 3 e kadar sök tak sök tak
Bakalım bir kasa bulmam lazım sanırım psu yu denemek için.
Dün işten döndüm pc yi açtım 3 saniye sonra işletim sistemi yüklerken pc sürekli restart döngüsüne girdi.
Psu güç kesiyor ve yeniden sistemi çalıştırıyordu. İlk çalıştırma 2 saniyelikti, sonraki çalıştırmalar çok kısa. yarım saniye.
1. Anakart çipsetinin ve Cpu termal macun yeniledim. Tıkırında montajladım.
2. Cmos reset attım bataryayı çıkardım yuvaya kısa devre yaptım
3. Ramleri yer değiştirdim, Tek tek hatta çıkartıp öyle çalıştırdım.
4. Anakartı masanın üstünde uzay montajı çalıştırdım. Tornavidayla.
5. üzerinde ne kadar bileşen varsa Monitör klavye vs söktüm cpu fan kontağını bile.
6. Cpu kablosunu da söktüm sadece anakart durmadan çalışsın diye.
7. Kısa devre yapan hiç bir eleman yok anakart üzerinde. CPU+ PCİ+ RAM soketleri her şey bacakları dümdüz.
Psu sorunlu diyebilirsiniz ama ataş yaptım psu hiç bir yere bağlı olmadan durmadan çalıştı kendi kendine kapanmadı.
Anakart kablosundan ataş yaptım yani 4. ve 5. pinleri kısadevre yapmakla.
WJcoolman 850watt 80 Plus gold Full modül almıştım 6-7 ay önce.
Psu içerisi ter temiz. Diş fırçasıyla da temizledim toz kısadevre yapar felan diye.
Bu kadar zamandır pc ye yapmadığım şey kalmamıştı bozulunca şıp diye düzelttiğim sistem sinirimi tepeme attırdı.
Gece 3 e kadar sök tak sök tak
Bakalım bir kasa bulmam lazım sanırım psu yu denemek için.