Çözüldü✓ Masaüstümde çok garip sorun patlak verdi. Belki başına gelen olmuştur.

xxxZAURxxx

80+ Silver
Reaksiyon skoru
4,053
Arkadaşlar geçen güne kadar pc tıkırında çalışıyordu.
Dün işten döndüm pc yi açtım 3 saniye sonra işletim sistemi yüklerken pc sürekli restart döngüsüne girdi.

Psu güç kesiyor ve yeniden sistemi çalıştırıyordu. İlk çalıştırma 2 saniyelikti, sonraki çalıştırmalar çok kısa. yarım saniye.

1. Anakart çipsetinin ve Cpu termal macun yeniledim. Tıkırında montajladım.
2. Cmos reset attım bataryayı çıkardım yuvaya kısa devre yaptım
3. Ramleri yer değiştirdim, Tek tek hatta çıkartıp öyle çalıştırdım.
4. Anakartı masanın üstünde uzay montajı çalıştırdım. Tornavidayla.
5. üzerinde ne kadar bileşen varsa Monitör klavye vs söktüm cpu fan kontağını bile.
6. Cpu kablosunu da söktüm sadece anakart durmadan çalışsın diye.
7. Kısa devre yapan hiç bir eleman yok anakart üzerinde. CPU+ PCİ+ RAM soketleri her şey bacakları dümdüz.

Psu sorunlu diyebilirsiniz ama ataş yaptım psu hiç bir yere bağlı olmadan durmadan çalıştı kendi kendine kapanmadı.
Anakart kablosundan ataş yaptım yani 4. ve 5. pinleri kısadevre yapmakla.

WJcoolman 850watt 80 Plus gold Full modül almıştım 6-7 ay önce.

Psu içerisi ter temiz. Diş fırçasıyla da temizledim toz kısadevre yapar felan diye.

Bu kadar zamandır pc ye yapmadığım şey kalmamıştı bozulunca şıp diye düzelttiğim sistem sinirimi tepeme attırdı.
Gece 3 e kadar sök tak sök tak

Bakalım bir kasa bulmam lazım sanırım psu yu denemek için. :(

Arkadaşlar geçen güne kadar pc tıkırında çalışıyordu.
Dün işten döndüm pc yi açtım 3 saniye sonra işletim sistemi yüklerken pc sürekli restart döngüsüne girdi.

Psu güç kesiyor ve yeniden sistemi çalıştırıyordu. İlk çalıştırma 2 saniyelikti, sonraki çalıştırmalar çok kısa. yarım saniye.

1. Anakart çipsetinin ve Cpu termal macun yeniledim. Tıkırında montajladım.
2. Cmos reset attım bataryayı çıkardım yuvaya kısa devre yaptım
3. Ramleri yer değiştirdim, Tek tek hatta çıkartıp öyle çalıştırdım.
4. Anakartı masanın üstünde uzay montajı çalıştırdım. Tornavidayla.
5. üzerinde ne kadar bileşen varsa Monitör klavye vs söktüm cpu fan kontağını bile.
6. Cpu kablosunu da söktüm sadece anakart durmadan çalışsın diye.
7. Kısa devre yapan hiç bir eleman yok anakart üzerinde. CPU+ PCİ+ RAM soketleri her şey bacakları dümdüz.

Psu sorunlu diyebilirsiniz ama ataş yaptım psu hiç bir yere bağlı olmadan durmadan çalıştı kendi kendine kapanmadı.
Anakart kablosundan ataş yaptım yani 4. ve 5. pinleri kısadevre yapmakla.

WJcoolman 850watt 80 Plus gold Full modül almıştım 6-7 ay önce.

Psu içerisi ter temiz. Diş fırçasıyla da temizledim toz kısadevre yapar felan diye.

Bu kadar zamandır pc ye yapmadığım şey kalmamıştı bozulunca şıp diye düzelttiğim sistem sinirimi tepeme attırdı.
Gece 3 e kadar sök tak sök tak

Bakalım bir kasa bulmam lazım sanırım psu yu denemek için. :(
Olay görüntüleyicisinde kernel power 41 mi veriyor? kabloların tam oturduğundan emin misin?

Olay görüntüleyicisinde kernel power 41 mi veriyor? kabloların tam oturduğundan emin misin?

Kablolar tam dibine kadar oturmuş hatta tane tane bile bastırdım pin pin yani.

İlk açlışta bios menüsüne giriyor 1 saniyelik. sonra restart döngüsü pc yi 0.5 saniyelik aç kapa aç kapa döngüsü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yani restart zamanı psu direkt kapanıyor. Röle sesi geliyor. çıt diye

Kısa devre var dicemde ama o da yok.

Psu Modül girişine sadece 8+8 pin CPU kablosu ve 24 pin anakart kablosu takılı.

Son düzenleme:
Kablolar tam dibine kadar oturmuş hatta tane tane bile bastırdım pin pin yani.

İlk açlışta bios menüsüne giriyor 1 saniyelik. sonra restart döngüsü pc yi 0.5 saniyelik aç kapa aç kapa döngüsü

Yani restart zamanı psu direkt kapanıyor. Röle sesi geliyor. çıt diye

Kısa devre var dicemde ama o da yok.

Psu Modül girişine sadece 8+8 pin CPU kablosu ve 24 pin anakart kablosu takılı.
Hmm parçaları tek tek söküp hangi parçada reset yediğine baktın mı? parça eksik olduğunda boot etmemesi gerekiyor zaten pc kendini bootta kitlenmeli

Baya garip bir problem denenebilecek her şeyi de denemişsiniz. Belki çevrenizde düşük wattlı da olsa bir güç kaynağı olan varsa sadece anakartı ona bağlayıp denemekte fayda var. Belki sende ki psu boşta güç çeken bir eleman olmadığı için gücünü kesmiyor olabilir tabi ki bu dediğim bir ihtimal dc güç elemenaları ama yapıyor bunu. Bir harici psu bulup ya sisteminde dene veya dediğin gibi psu nu başka sistemde dene şefim.

Hmm parçaları tek tek söküp hangi parçada reset yediğine baktın mı? parça eksik olduğunda boot etmemesi gerekiyor zaten pc kendini bootta kitlenmeli
İşlemci hariç her şey sökülü. Zaten ekran kartımda yok Onboard kullanıyorum i7 4790 cpuyu

Ram sökülü olduğunda bile en azından siyah ekranda beklemeli beklemiyorda

Baya garip bir problem denenebilecek her şeyi de denemişsiniz. Belki çevrenizde düşük wattlı da olsa bir güç kaynağı olan varsa sadece anakartı ona bağlayıp denemekte fayda var. Belki sende ki psu boşta güç çeken bir eleman olmadığı için gücünü kesmiyor olabilir tabi ki bu dediğim bir ihtimal dc güç elemenaları ama yapıyor bunu. Bir harici psu bulup ya sisteminde dene veya dediğin gibi psu nu başka sistemde dene şefim.
He valla hayati bir tepki alamayınca strese giriyor adam :D

sadece Psu kısa devre yapmamla çalıştı durmadan
Orada takılıp kaldım acaba anakart bozuldu mu diye.

Anakartta ilk açılışta bios görüyor bozuk olsa hiç gözükmez :D

Kısır döngü valla

Son düzenleme:
Arkadaşlar işten çalıştığına emin olduğum pc yi getirdim.

400Watt güçkaynağı var.
Anakarta bağladım Psu yu, O da aynı olay restart yedi durdu.

Kendi güç kaynağımı diğer anakarta bağladım durmadan çalıştı.

Anakartımda bir sorun var.

Güç kaynağım iyi ki sağlam. O kadar para verdim kısa süre önce.
Bozulsaydı 3 yıl gece rüyama girer dururdu. 🤣

Anakart modelim Msi H81m-p33

Dur bir dakika. Başka pc var bende onun ramlerini de deniyim. :D

Başka pc den çalışan ddr3 ram denedim yine aynı.

Sadece Anakart ve cpu kaldı.

İkisinden biri cortlamış. CPU nun bozulduğunu pek göremeyiz ama anakart sanırım 80% ihtimalle kısa devre yapıyor görünmeyen yerden.

Milim milim aradım. Ama realtek çipinin üzeri sanki bir garip. ek yazısının üzeri silinmiş mi yanmış mı belli değil çok küçük çip

hocam bende siyah ekranda donup kalıyor sistem olayda baktığımda kenel power 41 veriyor bu neyden kaynaklı
psudan olabilir yada güç kullanan cihazlardan olabilir test etmen gerek

Arkadaşlar Anakart lehim ustasının yanına götürdüm. Bir kaç devre değişti ama olmadı.

Elinde ASUS h81m-C anakart vardı. Aldım şuanda sorunsuz yazıyorum forumda.
Gemini adamın dibi. Linux Zorin OS Boot yapmıyordu Gemini yardımıyla Linux`u düzelttim.
ama windows 10 ssd`yi taktığım gibi gördü direkt açıldı uğraştırmadı.

Msi üzdün beni.

hocam bende siyah ekranda donup kalıyor sistem olayda baktığımda kenel power 41 veriyor bu neyden kaynaklı
Yani sistem windowsun anlayamacağı şekilde kapanmış (ani elektrik kesintisi gibi yani) genelde psu sorunudur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,825
Üyeler
191,175
Son üye
llSOULJAll
Geri