Öneri AMD mi? Yoksa Nvidia Ekran kartı alınmalı?

Swolziy

80+
Reaksiyon skoru
0
Ekran kartımı değiştiricem 2. El olarak alıcam Nvidia ve AMD kartlara bakıyorum 2. El piyasasında daha ucuza Nvidia dan daha iyi AMD kartlar var ama yazılım olarak beni şüpheye sokuyor AMD ekran kartlarında 2026 da hayla yazılımsal olarak sıkıntılar yaşanılıyormu?

Bütçene göre seçim yapmak daha doğru
Ya en fazla maximum çıkabileceğim bütçe 15 oda zarzor yani sistemimde de R5 5500 var zaten biraz daha bütçem olduğunda R7 5700x veya 5700x3d falan takarım gibime geliyor

RX 6900 XT tercih edilebilir ama ekran kartından ziyade işlemci yükseltmesi lazım size hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da eldekileri komple satıp am5 geçin rahatlayın.

Şu anda kullandığım pc 6500xt ofisteki rx7600 eskisi gibi değil sorun yok pek.

Ekran kartımı değiştiricem 2. El olarak alıcam Nvidia ve AMD kartlara bakıyorum 2. El piyasasında daha ucuza Nvidia dan daha iyi AMD kartlar var ama yazılım olarak beni şüpheye sokuyor AMD ekran kartlarında 2026 da hayla yazılımsal olarak sıkıntılar yaşanılıyormu?
Güncel olarak rx7800xt ile hiç sorun yaşamadım 2. elde amd tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

AMD'nin alt kartları için FSR 4.1 konuşuluyor. Eğer olurda 4.1 offical olarak gelirse ve performanstan fazla yemezse bence AMD alınabilir. Onun dışında offical 3.1 olan hiçbir amd kart alınmaz.

5070ti alınmalı ve çok basit bir işlemle 5080e dönüştürülmelidir bana göre YTD

uzun soluklu amd kullanımından sonra nvidiaya geçtim 10-20 fps için sorun yaşama ihtimaline değmez zamanının wattmanından cok cektim

RX 6900 XT tercih edilebilir ama ekran kartından ziyade işlemci yükseltmesi lazım size hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da eldekileri komple satıp am5 geçin rahatlayın.
Ya sistem fiyatları çok fuhuş olmaya başladı bütçede biraz kısıtlı şuanda staj görüyorum hani en makul bütçe ile birkaç yıl daha götürecek ne yapabilirim diye düşünüyorum umarım anlamışsınızdır belki yeni bir sistemi askerden sonra falan düşünebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,435
Üyeler
190,571
Son üye
burakefe43
Geri