Rtx 5070 mi 5060 ti 16 GB mi

yorumlara bakma sen imkanın varsa 5070 al geç amd kartla uğrasılmaz. 2 tane 5090 kullanıyor yazan arkadaşlar farkında değil ama bu olay şu an optimize değil ve çalışmalar sürüyor. 5000 serisi 16 gb herhangi bir kart yeterli olur.
ikiside iyidir hangisini alsan yeter. gidip amd kartlara yönelme.
Amdye tövbeliyim hocam zaten Nvidiadan şaşmam

• Beğen
Reaksiyonlar: umix
5070 iyi bir kart 9070xtler de iyi daha önce de bu soruya yanıt vermiştim onu yine tekrarlamak istiyorum ; Herşeyi kıyaslamak çok güç. Kıyasa şöyle bakıyorum ben; Amd'yi biraz daha saf oyun deneyimi ve bu bana yeter diyenler için öneririm. Ama 5070 ve 5070ti diğer amd kartlara göre daha önü açık geliştirilmeye müsait teknolojiler barındırıyor bu da bir gerçek. Ama teknolojilerin Nereye gideceği gerçekten kestirmek zor. Eğer Nvidia oyun dünyasının arkasından sürüklerse gerçekten DLSS gibi teknolojiler AMD tarafından ne kadar yakalanmaya çalışılsa da hep uzak kalacak. Evet ama bu gelişmeler işimize yarıyor mu? Bence 4K yaygınlaşana ve DLSS gibi teknolojiler mfg gibi teknolojiler tümüyle oturana kadar AMD kartlar hala tercih edilebilir. Hatta edilir. Ama bundan sonra ne olacağını bir sonraki seri karar verecek. Eğer 4-5 sene içinde sistem yenileme fırsatım olur diyorsanız her ikisi de çok bir fark içermiyor özellikle 2k'ya kadar. Ama ben neyin ne olacağını kestirmekle uğraşmayayım sistemi kurayım bir daha da arkama bakmayayım diyorsanız benim oyum nvidiadan olur. Ayrıca sadece FPS oynuyorsanız ya da 2k üstüne çıkmıyorsanız gerçekten fark yok. 3A oyunda 120 FPS ile 180 FPS arasında hissedilecek gecikme yoksa sıradan hikaye oyuncusu bunu kafaya takmaz. Burada daha çok rt performansı önemli. Amd'de nvidia da özellikle 2K için yeterli düzeyde güçlü. Şuan ki durumu için konuşuyorum.

1080p 240 Hz monitör var 3060 ti den 5070 e geçmeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı

yorumlara bakma sen imkanın varsa 5070 al geç amd kartla uğrasılmaz. 2 tane 5090 kullanıyor yazan arkadaşlar farkında değil ama bu olay şu an optimize değil ve çalışmalar sürüyor. 5000 serisi 16 gb herhangi bir kart yeterli olur.
asla katılmıyorum. 5060 Ti özelinde özellikle. Aslında nvidia optimizasyon için kullanmıyor 2 5090'ı sadece neyi ne kadar yapabildiklerinin limitlerini göstermeye çalışıyorlar. Nebi abi kaplama ve vektörler konusunda değindiği yerleri anlamamışsın. Kartlar öğreniyor. Şaka değil . Sen şuan bir kareyi renderlarken harcadığı enerjinin 10 da 1 iile yapabileceğine inanmıyorsun ama ben bunun olacağına eminim ancak ne zaman olacak sorusu önemli. 5060ti buna bence yetişemeyecek. kullanıcı yada yayıımcı sana bir hikaye sunmaya çalışacak ve bunu yaparken sen grafiklere müdahale edilişini kartının gücüne göre yapacaksın. (şuan atölyemde amd kart daha fazla çünkü meta bu)

hocam
5070 iyi bir kart 9070xtler de iyi daha önce de bu soruya yanıt vermiştim onu yine tekrarlamak istiyorum ; Herşeyi kıyaslamak çok güç. Kıyasa şöyle bakıyorum ben; Amd'yi biraz daha saf oyun deneyimi ve bu bana yeter diyenler için öneririm. Ama 5070 ve 5070ti diğer amd kartlara göre daha önü açık geliştirilmeye müsait teknolojiler barındırıyor bu da bir gerçek. Ama teknolojilerin Nereye gideceği gerçekten kestirmek zor. Eğer Nvidia oyun dünyasının arkasından sürüklerse gerçekten DLSS gibi teknolojiler AMD tarafından ne kadar yakalanmaya çalışılsa da hep uzak kalacak. Evet ama bu gelişmeler işimize yarıyor mu? Bence 4K yaygınlaşana ve DLSS gibi teknolojiler mfg gibi teknolojiler tümüyle oturana kadar AMD kartlar hala tercih edilebilir. Hatta edilir. Ama bundan sonra ne olacağını bir sonraki seri karar verecek. Eğer 4-5 sene içinde sistem yenileme fırsatım olur diyorsanız her ikisi de çok bir fark içermiyor özellikle 2k'ya kadar. Ama ben neyin ne olacağını kestirmekle uğraşmayayım sistemi kurayım bir daha da arkama bakmayayım diyorsanız benim oyum nvidiadan olur. Ayrıca sadece FPS oynuyorsanız ya da 2k üstüne çıkmıyorsanız gerçekten fark yok. 3A oyunda 120 FPS ile 180 FPS arasında hissedilecek gecikme yoksa sıradan hikaye oyuncusu bunu kafaya takmaz. Burada daha çok rt performansı önemli. Amd'de nvidia da özellikle 2K için yeterli düzeyde güçlü. Şuan ki durumu için konuşuyorum.
Am6 ve ddr6 yı bekliyorum çıktığı an yeni sisteme gecicem

2K'da 4060ti 16GB kullanıyorum yetiyor, 5060ti da yeter. DDR4 sistemde kullanıyorum ayrıca.

hocam

Am6 ve ddr6 yı bekliyorum çıktığı an yeni sisteme gecicem
muhtemelen ddr6 yı beklediğine değmeyecek(zaten ddr5 fazla fazla işini görecek manasında) ama am6 için bende heyecanlıyım.

Bütçen hangisine yetiyorsa onu al hocam ama bütçemi aşarım dersen RTX 5070 yerine kesinlikle 9070 XT ekran kartını öneririm.
Nakit 25k var 5070 için kredi kartına girmem gerekiyor

Adamların kendisi bile bunu tek 5090 da çalıştırmaya yetecek kadar optimize edeceğiz diyor sence 5070 veya 5060 ti bu kalitede görüntü alabilir mi ? daha adam akıllı PT bile oturmamışken.

Adamların kendisi bile bunu tek 5090 da çalıştırmaya yetecek kadar optimize edeceğiz diyor sence 5070 veya 5060 ti bu kalitede görüntü alabilir mi ? daha adam akıllı PT bile oturmamışken.
abi bişey söylicem ben senin diğer konularda ne kadar bilgili olduğunu bildiğ im biri olduğuın için sana tam da senin zaten tahmin ettiğin ama pek inanamadığını düşündüğümden ve diğer herkesin anlaması için bir analoji yapıcam. Hepimiz ilk okula gittik 1-2-3-4-5 öğrendik sonra 1+1 öğrendik, 1+1+1+1=4 olduğunu ve 2+2 yaparak daha kolay olduğunu öğrendik sonra 2+2 ninde aynı zamanda 2x2 olduğunu öğrendik ve böyle devam edecek şekilde herşeyi hesaplamanın kolay bir yol olduğunu öğrendik. Uzatmadan söyliyim şuan kartar 2x2 yada 2² eşiğindeydiler bundan sonra olacak şey şu bu kartlar artık verilerin herbirini tek tek almak yerine 2²=x diyerek kendi hesaplama modellerine geçtiler bizim sınıf atlamamız gibi. daha detay veririm ama kafa açmak istemiyorum pt mevzusunda ise kartları bir tahta olarak düşünürsen tahtaya o veriler sığmıyordu adamlar artık koca tahtadaki veriye x diyip çözecekler. Benim zannım o yönde

Son düzenleme:
Teknoloji bakımından net 5070 al frame generation bile daha stabil çalışıyor nvidia'da

Geri