Kan verme korkusunu nasıl yenerim

Reaksiyon skoru
21
merhabalar ben 16 yaşındayım ama kan vermekten hayla korkuyorum mesela aşı olurum ama hiç korkmam sadece ufak bir heyecanlanırım en son kan verdiğimde çok heycanlanmıştım sağ olsun hemşire profesyoneldi hiç hissettirmedi bile aslında olay çok eskiden sağlık ocağındaki işini bilmez hemşireler yüzünden okadar kötüydülerki önce sol kolumdan kan almya çalıştılar sonra başaramayıp sağ koluma geçtiler çok acı çekmiştim ozaman hatırladığıma göre az kalsın iğne kırılacakmış yani tam emin olmamakla birlikte ozamandan belli hep korkarım kan verdiğimde o acıdan çok o anın gerginliği ve o anın heyecanı beni çok korkutur sanki koluma bıçak sokucaklarmış gibi zannediyorum çözüm önerilerinizi beklerim

Sakin olmaya çalış, kendini sıkma, rahatla.
Hangi kolundan kan verebileceğini, önceki başarısız denemeleri, sağ kolundan alabileceklerini belirt.
Kan alınırken koluna bakma. Sağ kolundan alacaklarsa kafanı sola çevirip bir şekli, bir cismi ayrıntılı incelemeye çalış.
İğne girdi girecek diye düşünme.
Başka bir şeye odaklan.

Reis bende zargana adamım ben de yıllardır hiç vermedim kan geçen sağlık raporu için verdim hemşireye bağlı ama acitmiyor korkma damarı bulmakla alakalı ben de biraz gerildim de gerilirsen hemşire bulamaz damarı daha çok acıtır

zaten sıkıntı bende değildi bende zargana sayılırım ozamanki tecrübesiz işini bilmez hemşireler sol kolumda damarı bulup beceremedikleri için zaten sağ kola geçtiler diye hatırlıyorum bundan en fazla 1sene önce bir şikayette doktora gittim kan tahlili istedi bende korka korka verdim acı ilk girdiğinde kısa süreli oluyor bana psikolojik acı veren şey o anın heyecanı ve gerginliği travma gibi bir şey oldu hartık inşallah bundan sonraki gelecek hemşirelerin eli ağır olmaz tecrübeli olurlar sizin dedğiniz gibi dikkatı başka yere verip dağıtmak işe yaradı en son yaptığımda ama işte hayla korku var

zaten sıkıntı bende değildi bende zargana sayılırım ozamanki tecrübesiz işini bilmez hemşireler sol kolumda damarı bulup beceremedikleri için zaten sağ kola geçtiler diye hatırlıyorum bundan en fazla 1sene önce bir şikayette doktora gittim kan tahlili istedi bende korka korka verdim acı ilk girdiğinde kısa süreli oluyor bana psikolojik acı veren şey o anın heyecanı ve gerginliği travma gibi bir şey oldu hartık inşallah bundan sonraki gelecek hemşirelerin eli ağır olmaz tecrübeli olurlar sizin dedğiniz gibi dikkatı başka yere verip dağıtmak işe yaradı en son yaptığımda ama işte hayla korku var
aynısı banada oldu sağlık ocağı hemşireleri kan almayı bilmiyor artık sağlık ocağında kan vermiyorum travma oldu ben bayılıyodum ama az daha küp şekeri ben istedim yoksa onuda vermiceklerdi. dedim şeker verin bayılıcam yoksa öyle verdiler gerçekten işi bilmiyorlar sana tavsiyem dostum eğer kan aldırdıktan sonra başın falan dönüyorsa yanında bi meyve suyuyla falan git kanı verdiğin gibi iç kendine gelirsin
korku konusunda ise sağlık ocağında kan vermeyerek çözebilirsin hastanelerdeki hemşireler daha deneyimli oluyor genelde her türden hasta geliyordur ki sen zayıfsın damarı kolay bulurlar diye düşünüyorum ben kiloluyum damarıda bulamıyorlar sen beni düşün :D geçmiş olsun hayırlı bayramlar

öcelikle sanada hayırlı bayramlar hocam normal hastane olsa korkum daha az olucak ama kan alırsam muhtemelen ek binasında alıcaklar orasıda baya kötü hastaneye göre ek bina idare eder ama ana binanın yanında hiç gibi

manitaya odaklan kanka kan vermeyi çok severim bende tersine

merhabalar ben 16 yaşındayım ama kan vermekten hayla korkuyorum mesela aşı olurum ama hiç korkmam sadece ufak bir heyecanlanırım en son kan verdiğimde çok heycanlanmıştım sağ olsun hemşire profesyoneldi hiç hissettirmedi bile aslında olay çok eskiden sağlık ocağındaki işini bilmez hemşireler yüzünden okadar kötüydülerki önce sol kolumdan kan almya çalıştılar sonra başaramayıp sağ koluma geçtiler çok acı çekmiştim ozaman hatırladığıma göre az kalsın iğne kırılacakmış yani tam emin olmamakla birlikte ozamandan belli hep korkarım kan verdiğimde o acıdan çok o anın gerginliği ve o anın heyecanı beni çok korkutur sanki koluma bıçak sokucaklarmış gibi zannediyorum çözüm önerilerinizi beklerim
2 3 kere verirken ful odak bak kana böyle çıkarken birdahakilerine alışırsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

korkuyorsan kolundan elinin üstünden ver

El üstünden vermek hem daha çok acı verici diye biliyorum hemde ben tam odak bakarsam heralde bayılırım

2 3 kere verirken ful odak bak kana böyle çıkarken birdahakilerine alışırsın

korkuyorsan kolundan elinin üstünden ver
.

Geri