Laptopa monitör bağlama

metehan47

80+
Reaksiyon skoru
6
lenovo ideapad gaming 3 15IAH7 model bir laptopa sahibim. Laptopun kendi ekranı 165 hz ve ekran kartım rtx 3060. CS oynadığım için ekranın boyutu bana küçük geliyor ve rahat edemiyorum o yüzden monitör almayı düşünüyorum lakin bilgisayarımda displayport çıkışı yok ama thunderbolt 4 typc çıkışı var bir de harici ekran kartından çıkışlı hdmi çıkışım var. Sorum şu cs tarzı oyunları oynamak için hangi tarz monitörü önerirsiniz ve bağlama işini nasıl çözmem en mantıklısı olur?

Adaptör olur direk ucu aynı olan olur kaç hz kaç bit desteklediği fln filan biraz detay işler, o yüzden bilmiyorum ama işin zor değil. Monitör önerisi için bütçe belirt bir de böyle konu çok dağılır veya kişilerin ilgisini çekmez diye düşünüyorum. Bence sadece monitör önerisi başlığı aç 10-15k ya kadar Asus'un monitörlerleri vardı, yanlış değilsem en iyi onlar, en azından top 3 girer. Asus tuf monitörler tam model/kodu hatorlamıyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Gong
Displat to Type-C kablo alman lazım thunderbolt varsa. Ben paugge kablo kullanıyorum laptopun type-c çıkışınıdan monitörün display portuna bağladım 180hz alabiliyorum. ürün linkini https://www.trendyol.com/paugge/usb...8k60hz-4k144hz-2-metre-cdp14b-pro-p-829532684 burada fakat stok gözükmüyor farklı platformlardan bulabilirsin sanırım
Hocam typce to display kablo kullanırsam harici ekran kartımdan mı performans alırım yoksa işlemcinin ekran kartından mı alırım tam anlayamadım o kısmını nasıl öğrenebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Adaptör olur direk ucu aynı olan olur kaç hz kaç bit desteklediği fln filan biraz detay işler, o yüzden bilmiyorum ama işin zor değil. Monitör önerisi için bütçe belirt bir de böyle konu çok dağılır veya kişilerin ilgisini çekmez diye düşünüyorum. Bence sadece monitör önerisi başlığı aç 10-15k ya kadar Asus'un monitörlerleri vardı, yanlış değilsem en iyi onlar, en azından top 3 girer. Asus tuf monitörler tam model/kodu hatorlamıyorum.
Haklısınız hocam monitör konusunu başka bir başlıkta açsam daha iyi olur teşekkür ederim

Hocam typce to display kablo kullanırsam harici ekran kartımdan mı performans alırım yoksa işlemcinin ekran kartından mı alırım tam anlayamadım o kısmını nasıl öğrenebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Haklısınız hocam monitör konusunu başka bir başlıkta açsam daha iyi olur teşekkür ederim
Dostum harici ekran kullandığım zaman asla intel ekran kartı devreye girmiyor bende muhtemelen sende de öyledir. Ayrıca Nvidia denetim masasından yapılandırılabiliyordu sanırım arkadaşın dediği gibi önce sen monitör al daha sonra dediğim gibi bir kablo aldıktan sonra işler kendiliğinden çözülecektir bu arada ben daha önce hdmı ile bağlıyordum monitörüm 180hz olmasına rağmen 144 veriyordu hdmı 2.0 muhabbeti vardı tam hatırlamıyorum ama daha sonrasında display to hdmı dönüştürücü alıp monitöre display pc ye de dönüştürücü ile hdmı girişine takmıştım yine 144 almaya devam etmiştim sende o hataya düşme thunderbolt varsa eğer direkt display to typ c kablo kullanmaya çalış.

Geri