4k olanın tv olduğunu söylemişsin inch olarak kaç bilmiyorum ama 2k mönitörden baya bi yüksektir. Hatta monitörün yüksek olasılıkla ppl'i daha yüksektir. Tvnin daha güzel gelmesinin sebebi uzaktan bakman olabilir mi? Bulanıklıktan bahsetmişsin 2k 27 inch bir monitörde bulanıklık olması doğal gelmedi(oled panellere özel birşeyse bilmiyorum).360hz oled hızına alıştım ona rağmen hiçte sorun olmuyor 80 fps civarı bitiriyorum hikayeli oyunları. 4k da görüntü cam gibi. Hem 2k qd oled monitör hem de 4k W-Oled TV kullanıyorum. 4k daha iyi bir deneyim sağlıyor. Bulanıklık sorunu kalkıyor. Rdr2 de özellikle çok bulanıktı oyun. Taa sı sorunlu oyunları çözüyor 4k. DLSS de cabası. Bu arada Fg bile açmıyorum (sevmediğimden) requiem 80 fps civarı RT ile bitirdim. Bir kaç ayarı birazcık ultra yerine yüksek vs yaptım o kadar.
Ha yine 150 fps 200 fps seven tercih eden olacaktır. Kişiye göre değişir. Ama hem 360hz qd oled kullanan hem de valorant da immortal yücelik elmas gibi rankları gören biri olarak sorun yaşamadım. E spor seviyesi değil ama ortalama üstü ranklar bunlar. Normal bir kullanıcı 150 fps aramaz bence. 5 sene önce 150 fps hikayeli oyun mu konusuluyordu ki? Valorant değil hikayeli oyun oynayacaz hacı.
Bir de 4k 27inch monitörde 2k oynarsam, orijinali 2k 27 inch olan monitörle aynı performansı verir mi?