Asus rog xg27aqdmgr OLED Monitör 26.700TL +9 TAKSİT

Yeni kaplama çizilmeye karşı daha dayanıklı, ışık altında daha iyi siyah derinliği sağlıyor ve mor ton azaltıldı. Eski nesil modellerede uygularlar umarım.

Sol eski kaplama, sağ yeni kaplama qd oled.
Alıntıyı görüntüle

Benzersiz Dayanıklılık ve Kontrast
BlackShield™ Film
ROG Swift OLED PG32UCDM3 modelinin paneli, dayanıklılığı ve görsel kontrastı artıran son teknoloji BlackShield™ filmi ile güçlendirildi.

Çizilmeye Karşı Gelişmiş Dayanıklılık

BlackShield filmi panelin sertliğini artırarak önceki nesil QD-OLED panellere kıyasla çizilmeye karşı 2,5 kat daha dayanıklıdır. Bu yenilikçi katman, temizlik veya kullanım sırasında ekranın kazara çizilmesini önleyerek monitörün ömrünü uzatır.

Hocam çok soru soruyorum hakkını helal et. Amazon kuponum var oradan başka yerden ürün alamıyorum satıcı da Amazon olması gerekiyor. Mat ekran olması önemli değil benim için monitör arkası ışık geçirmez perde var klimalı oda amazon satmıyor ürünleri satıcıları farklı onun için asus pg27aqdp modelini aldım yada samsung alacaktım

Hocam çok soru soruyorum hakkını helal et. Amazon kuponum var oradan başka yerden ürün alamıyorum satıcı da Amazon olması gerekiyor. Mat ekran olması önemli değil benim için monitör arkası ışık geçirmez perde var klimalı oda amazon satmıyor ürünleri satıcıları farklı onun için asus pg27aqdp modelini aldım yada samsung alacaktım
Sen bilirsin ben almazdım, memnun kalmazsın demiyorum neticede oled ama glossy bence daha mantıklı. Bir de 31k ya trueblack gen 4 varken o kadar paraya gen 3 ve mat bence sacma.

Bakın Net Konuşuyorum 3 SEnedir ilk cıkan oled PG27AQDM Kuallanıyordum İlk Aldıgım Üründe Bantlanma gri Renkde sorun Vardı Servisden Degişim oldu yenisini verdiler ilk Aldıgıma Göre iyiydi kullandım Hic bir sorun yaşamadım ekranda iz kalma yanma gibi Geçen ay vatanbilgisayarın stoguna Yeni Cıkan Tandem oled olan uygun fiyatlı ürünü girdi Xg27AWMG aldım parlak ekran yeni panel Siyahlar Daha siyah diye Ama grilerde okadar batlanma varki aşırı derecede İade Ettim Magzaya gittim şuan Kullandıgım XG27ADMGR yi Aldım grilerde bantlanma yok tertemiz ama bir tane ölü piksel cıkdı geri götürdüm yenisini aldım tekrar bundada bantlanma yok girler cok düzgün veriyor ve renk dogrulugu yeni cıkan tamdem oled den daha iyi ve bu modeldede true black özelligi var siysahlar tam siyah yani bir kac model denyen biri olarak luana kddar en temiz görüntüyü bunda gördüm önceki kullandıgım 3 senedir olan model mat kaplamaydı ve beyaz ekranda cok net degildi kaplamayı hissediyordun ekranda buda 2k oda ama 2k dan 4k ya geçmiş gibi oldum parlak ekrandan dolayı bunlar benim deneyimlerim ilerleyen zmanda arıza cıkar üründe bilemem ve bu her üründe var bazıları sorunsuz yıllarca çalışır aynı ürün 5 ay sonra arıza cıkarabilir yanma gibi bunun içinde 3 sene garantisi var zaten cok da takılmayın bu modeli alın fiyatını hak eden bi ürün
+1 aynen öyle hocam bende aldım ne V2 modeli bence bütün sorunlarından arındırılmış bir woled en azından eski nesillere göre yazı okunabilirligide gayet güzel seviyede hiçbir bantlanma yada bir sorun görmedim cam gibi görüntüsü sadece shadow boost özelliği varsayılan yüksek geliyor onu 1 yada 2 yapmak en güzeli yoksa gri renkler çok beyaza çalıyor
Peki yansıması nasıl çok rahatsız ediyor mu hocam oda ışığında

Sen bilirsin ben almazdım, memnun kalmazsın demiyorum neticede oled ama glossy bence daha mantıklı. Bir de 31k ya trueblack gen 4 varken o kadar paraya gen 3 ve mat bence sacma.
Hocam ben kaçırmışım 31K ya trueblack ve gen 4 hangi monitör

Oled monitör olayını çok araştırdım çok denedim test ettim. Kendim en sonda samsung g81sf ile işi noktalandırdım.
Sebep ise:
- 4. nesil qd oled olması.
- Mat panel olması ki bu çok agresif olmuş aslında dezavantajı beyaz renkde kumlanma gibi bir efekt olması. Biraz daha normal bir mat panel olsaymış mükemmel olurdu.
- HDR 10+ gaming olması büyük bir avantaj.
- GSYNC tarafında çok başarılı, flickering olayına denk gelmedim.
- Güzel bir kalibrasyon ile zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
- Monitör hiç ısınmıyor, soğutması çok başarılı. Önceki monitörüm G70B IPS monitörüm ısınıyordu ciddi anlamda.

Asus 27 ucdm monitörü aldım denedim ve iade ettim.
Sebep:
- Panelin aşırı hassas olması, temizlemek cidden çok zor var ileriye dönük aşınma ve kılcal çizikler sıkıntı ki forumlarda bundan dolayı başı ağrıyan çok olmuş ve 1 ay dolmadan iade ettim.
- Monitör ile pencere tam paralel değil fakat gündüz ister istemez yansıma oluyor ve de siyah sahnelerde gözüme batar oldu yansımalar.
- HDR10+ gaming olayı yok fakat dolby vardı. Dolby ise kullanan oyun yok zaten.

Sonuç olarak Asus monitör daha başarılı aslında ama panel kaplaması korumalı olsa idi, biraz daha mat panel olsa güzeldi.
Yeni gen3 dedikleri monitör geliyor blackshield kaplaması var ama fiyat 1300 USD ve bizde fiyatlaması çok daha yüksek olacaktır.
Ben samsungu 800 USD ye aldım ve fiyat çok iyi, tandem gen4 qd oled olması çok çok iyi.
Samsungun paneli agresif mat olmasa ve monitörde dahili tizen işletim sistemi ile hoparlör olsa idi alıp alabileceğim en iyi oled monitör olurdu.

Görsellerde görüleceği gibi silseniz dahi çıkmayacak izler var leke gibi duruyor. Saf su ve mikrofiber bez ile temizlenmesini önermişler fakat oda çözüm değil. Ufak tefek çiziklerde mevcut görebilirsiniz.

1774340544987.webp
1774340552937.webp

Oled monitör olayını çok araştırdım çok denedim test ettim. Kendim en sonda samsung g81sf ile işi noktalandırdım.
Sebep ise:
- 4. nesil qd oled olması.
- Mat panel olması ki bu çok agresif olmuş aslında dezavantajı beyaz renkde kumlanma gibi bir efekt olması. Biraz daha normal bir mat panel olsaymış mükemmel olurdu.
- HDR 10+ gaming olması büyük bir avantaj.
- GSYNC tarafında çok başarılı, flickering olayına denk gelmedim.
- Güzel bir kalibrasyon ile zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
- Monitör hiç ısınmıyor, soğutması çok başarılı. Önceki monitörüm G70B IPS monitörüm ısınıyordu ciddi anlamda.

Asus 27 ucdm monitörü aldım denedim ve iade ettim.
Sebep:
- Panelin aşırı hassas olması, temizlemek cidden çok zor var ileriye dönük aşınma ve kılcal çizikler sıkıntı ki forumlarda bundan dolayı başı ağrıyan çok olmuş ve 1 ay dolmadan iade ettim.
- Monitör ile pencere tam paralel değil fakat gündüz ister istemez yansıma oluyor ve de siyah sahnelerde gözüme batar oldu yansımalar.
- HDR10+ gaming olayı yok fakat dolby vardı. Dolby ise kullanan oyun yok zaten.

Sonuç olarak Asus monitör daha başarılı aslında ama panel kaplaması korumalı olsa idi, biraz daha mat panel olsa güzeldi.
Yeni gen3 dedikleri monitör geliyor blackshield kaplaması var ama fiyat 1300 USD ve bizde fiyatlaması çok daha yüksek olacaktır.
Ben samsungu 800 USD ye aldım ve fiyat çok iyi, tandem gen4 qd oled olması çok çok iyi.
Samsungun paneli agresif mat olmasa ve monitörde dahili tizen işletim sistemi ile hoparlör olsa idi alıp alabileceğim en iyi oled monitör olurdu.

Görsellerde görüleceği gibi silseniz dahi çıkmayacak izler var leke gibi duruyor. Saf su ve mikrofiber bez ile temizlenmesini önermişler fakat oda çözüm değil. Ufak tefek çiziklerde mevcut görebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bende g81sf'yi asusla değiştirmeyi düşünüyordumda bu fotoğraf gerçek mi hocam parlıyor mu bu kadar ya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,474
Üyeler
190,753
Son üye
ZirtapoS
Geri