Asus rog xg27aqdmgr OLED Monitör 26.700TL +9 TAKSİT

@Tayfunns hocam sizce ASUS XG27UCDMG mi tercih etmeliyim yoksa MSI MAG 272UP QD-OLED X24 modelini mi?
g81sf'den geçeceğim ikiside glossy gen4 qd-oled demi bunların?

bende g81sf'yi asusla değiştirmeyi düşünüyordumda bu fotoğraf gerçek mi hocam parlıyor mu bu kadar ya
Güneşli bir günde güneşlik yoksa parlaklık gördüğünüz gibi. Güneşlik kullanmak şart oda da bence.
Benim için parlamasından ziyade ekranın çok narin olması sıkıntı oldu o yüzden samsuna geçtim kafa rahat olsun diye.
Çok titiz davrandığım halde böyleyse zamanla daha kötü olur diye düşünüyorum.

Asus bile yeni modellerde blackshield geçiyor ki çok şikayet oldu zaten. Glossy elbette daha güzel gösteriyor daha net görüntü ama dezavantajı çok daha fazla. Bende mat panel olsun sadece beyaz ekranda o kumlanma tarzı efekti göreyim sorun değil dedim.
Normal oyun oynarken fark edemezsiniz o mat paneli.
Keşke bu kadar agresif kullanmasalar daha iyidi elbette fakat bunlarda vur dedik öldürmüşler.

@Tayfunns hocam sizce ASUS XG27UCDMG mi tercih etmeliyim yoksa MSI MAG 272UP QD-OLED X24 modelini mi?
g81sf'den geçeceğim ikiside glossy gen4 qd-oled demi bunların?
İkiside glossy qd oled. Ucuz olanı al.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben kaçırmışım 31K ya trueblack ve gen 4 hangi monitör
Biraz zamanmış. Bence artık anlamsız olmaya başladı. 4 bin TL ekler 4k qd oled alırdım.

20 K'ya samsung LS27DG612SUXUF ODYSSEY G6 almıştım iyiki de almışım. panel servis değişendi yetkili satıştan. hiç bir sıkıntı yok hala satışı var mı bilmiyorum da 6 taksit almıştım 2 hafta önce mi ne

Oled monitör olayını çok araştırdım çok denedim test ettim. Kendim en sonda samsung g81sf ile işi noktalandırdım.
Sebep ise:
- 4. nesil qd oled olması.
- Mat panel olması ki bu çok agresif olmuş aslında dezavantajı beyaz renkde kumlanma gibi bir efekt olması. Biraz daha normal bir mat panel olsaymış mükemmel olurdu.
- HDR 10+ gaming olması büyük bir avantaj.
- GSYNC tarafında çok başarılı, flickering olayına denk gelmedim.
- Güzel bir kalibrasyon ile zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
- Monitör hiç ısınmıyor, soğutması çok başarılı. Önceki monitörüm G70B IPS monitörüm ısınıyordu ciddi anlamda.

Asus 27 ucdm monitörü aldım denedim ve iade ettim.
Sebep:
- Panelin aşırı hassas olması, temizlemek cidden çok zor var ileriye dönük aşınma ve kılcal çizikler sıkıntı ki forumlarda bundan dolayı başı ağrıyan çok olmuş ve 1 ay dolmadan iade ettim.
- Monitör ile pencere tam paralel değil fakat gündüz ister istemez yansıma oluyor ve de siyah sahnelerde gözüme batar oldu yansımalar.
- HDR10+ gaming olayı yok fakat dolby vardı. Dolby ise kullanan oyun yok zaten.

Sonuç olarak Asus monitör daha başarılı aslında ama panel kaplaması korumalı olsa idi, biraz daha mat panel olsa güzeldi.
Yeni gen3 dedikleri monitör geliyor blackshield kaplaması var ama fiyat 1300 USD ve bizde fiyatlaması çok daha yüksek olacaktır.
Ben samsungu 800 USD ye aldım ve fiyat çok iyi, tandem gen4 qd oled olması çok çok iyi.
Samsungun paneli agresif mat olmasa ve monitörde dahili tizen işletim sistemi ile hoparlör olsa idi alıp alabileceğim en iyi oled monitör olurdu.

Görsellerde görüleceği gibi silseniz dahi çıkmayacak izler var leke gibi duruyor. Saf su ve mikrofiber bez ile temizlenmesini önermişler fakat oda çözüm değil. Ufak tefek çiziklerde mevcut görebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Monitörün menü kontrol analog tuşu ortadan ikiye ayrıldı ve bu denli premium bir üst üründe bu kadar kalitesiz bir analog tuş koyacaklarını düşünmezdim.
Tuşu böyleyse ileride daha neler yaratır kim bilir. Şuan kaliteli mat panel diye o kumlanmaya mecbur katlanıyordum fakat yeni gelecek olan yarı mat panelleri bekleyeceğim ve elimdeki g81sf yi de iade ediyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,678
Üyeler
190,784
Son üye
Cahiturkan
Geri