❌İndirim Bitti! VATANBİLGİSAYAR RAMLERDE ÇOK BÜYÜK FIRSAT

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Vallahi sana şöyle söyleyeyim hiç alakası yok bizim almadığımız,
Yapay zeka milletin zekasını aldı götürdü :D

Dükkanlar zaten bu ramları kullanıcılara eski fiyattan bile satamıyordu. Bir çok adam zar zor DDR5 e geçiş yapıyordu.

Güncel fiyatla iyicene Ram bölümü çökmüş durumda.
Dükkana giren Ram tarafa yüzünü çeviremiyor cüzdanı çalınır diye. :D
Zaten çok fazla dayanamazlar satış yapamıyorlar firmalar el mecbur Ram fiyatlarını indirmeli.

istemediğimiz ramlari çatır çıatr kurumsallar satın aldı

Hatta Ram fiyatı yüzünden DDR5 sistem toplamaktan vazgeçenler olucaktır ki var. Birisi benim.

Diğer firmalar anakart üreticileri de bu durumun düzelmesini ister.

Vatanı şaha kaldırmamız lazım diğer sitelerde kıskanıp böyle bir kampanya yapsınlar
Valla ekran kartımı, kasamı ve ssd mi vatandan almıştım 41k ya 5070 ti, 6400 e 2tb 990 pro ve 4k ya msi m100r pano, bu ram fırsatını kaçırdım ama zaten 64gb ramim vardı ondan sorun yok.
Bütün siparişleri isteseler sistem hatası diyerek iptal de edebilirlerdi, şu yaptıkları jestten sonra alacağım bir ürünü 1-2k ya bakmadan yine vatandan alırım.

Normal fiyatları piyasa üstü ama indirimlerde piyasa altına ürün alıyosun, şu kıtlıkta en düşük 5070 ti 50k civarı iken 41k ya 5070 ti aldım.

Vallahi sana şöyle söyleyeyim hiç alakası yok bizim almadığımız,

istemediğimiz ramlari çatır çıatr kurumsallar satın aldı
Kurumsal diğer tarafa. Bu ürünleri aldılar bitirdiler diye olay mı var?
Üretim devam ediyor ve bence daha da fazla artacaktır sistemleri güncellemek için milletde Anakart Cpu vs alması için.

Hele Şu SSD fiyatları da ayrı komedi.

dd4lerim kargoya verildii
1774352556835.webp

Çip krizi kapıda, özellikle Nvidia bu yaz ortalığı karıştıracak. Son kullanıcı olan bizleri değil, para peşin kırmızı meşin diyen ve yapay zeka çipleri isteyen binlerce firma için üretime ağırlık verilecek. Nedenini size şöyle aktarayım, en bilindik ulusal firmalardan en bilinmedik küçük orta ölçekli işletmelere kadar herkes her işe yapay zekayı entegre etmeye çalışıyor. Bunun en ucuz yolu maalesef Nvidia'dan geçiyor çünkü büyük dil modelleri veya veri çeşitliliğinden bağımsız veri analizi için tüm sistem Cuda üzerinde optimum şekilde çalışıyor. Bugün kurumsal bir şirket H100 almak istese 1.7 milyon TL ödemesi lazım, tek seferde belki 10 tane sipariş geçecek. Tüm forum toplansak 17 milyon TL'lik ekran kartını 1 günde alır mıyız? Asıl problem burada yatıyor, arz şu an şirketlerin talebini beslemek üzerine inşa ediliyor. Bize sıra gelmesine çok zaman var.

Çip krizi kapıda, özellikle Nvidia bu yaz ortalığı karıştıracak. Son kullanıcı olan bizleri değil, para peşin kırmızı meşin diyen ve yapay zeka çipleri isteyen binlerce firma için üretime ağırlık verilecek. Nedenini size şöyle aktarayım, en bilindik ulusal firmalardan en bilinmedik küçük orta ölçekli işletmelere kadar herkes her işe yapay zekayı entegre etmeye çalışıyor. Bunun en ucuz yolu maalesef Nvidia'dan geçiyor çünkü büyük dil modelleri veya veri çeşitliliğinden bağımsız veri analizi için tüm sistem Cuda üzerinde optimum şekilde çalışıyor. Bugün kurumsal bir şirket H100 almak istese 1.7 milyon TL ödemesi lazım, tek seferde belki 10 tane sipariş geçecek. Tüm forum toplansak 17 milyon TL'lik ekran kartını 1 günde alır mıyız? Asıl problem burada yatıyor, arz şu an şirketlerin talebini beslemek üzerine inşa ediliyor. Bize sıra gelmesine çok zaman var.
Üretim proseslerini bilmediğiniz için böyle konuşmanız çok doğal. Bir çip ne kadar gelişmiş teknoloji olursa olsun %100 verimle üretilmiyor. Üretilen çiplerin sağlıklı olma oranına göre alt modellere bölünüyor. 8 Çekirdekten 6 sağlamsa 7.500F oluyor. Aynı şey ekran kartı için de geçerli. Işlemci konusunda amd'nin işlemci de başarılı olmasının en önemli nedenide bu. Aynı şey ekran kartları içinde geçerli.

Valla şöyle söyleyeyim az önce forumdan bir arkadaş istedi ne teklif verdiyse uzatmadım kabul ettim. Bence böyle şeyler kişisel değerlendirilmeli. Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Diğer fikirlere de saygı duyuyorum.
Az önce sahibinden üzerinden biri ile yazıştım 2*16 32GB'yi 10K'ya çözdüm. Böyle insanlar da var ticaret bilmeyen aç gözlülerde. Allah ıslah etsin.

Az önce sahibinden üzerinden biri ile yazıştım 2*16 32GB'yi 10K'ya çözdüm. Böyle insanlar da var ticaret bilmeyen aç gözlülerde. Allah ıslah etsin.
20K'ya 64 alanlar 50'ye satıyor kdkd

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,199,851
Üyeler
190,654
Son üye
kekeme