Toplayacağım sistem nasıl sizce ne değiştirilebilir?

talhrhyme

80+
Reaksiyon skoru
64
MSİ Ventus Rtx 4070 - İkinci El
Ryzen 5 7600 - Troy İkinci El
Gigabyte B650M S2H Anakart - Sıfır alacağım
2x16 GB Ram, Tavsiyeniz varsa açığım, Rami ikinci el mi almalıyım bilmiyorum.
1TB Gen4 SSD Tavsiyenize açığım sıfır alacağım.
Kasa,PSU Tamamen tavsiyeniz üzerine devam edeceğim, fiyatın fazla şişmesini istemiyorum, tercihen sıfır alacağım.
Belirlediğim parçalar haricinde aşırı fazla lükse kaçmak istemiyorum, sizce neler almalıyım?

ekran kartı yada işlemci gibi parçalarında uyum sorunu yok. kafan rahat alabilirsin önemli olan 2. elde kaça aldığın :D

anakartı sıfır alacaksan s2h gibi boş bi mode yerine dolu bir model önereyim akakçe bulduğum en ucuz b650 lerdendi ve soğutma anlamında wrm anlamında daha dolu bi model senin alacağın çok çok daha ucuz bulmadıysan bunu al.

ramler 2.el hiç bulaşma testleri çok zahmetli. ssd de aynı şekil bu ikisini sıfır almalısın.

ramler çok pahalandığından cl değeri düşük mhz si ortalama 6000 civarı olan en ucuz bilinen markalardan birini al okadar fiyatı arttıki öneremiyorum :D:

ama akakçeden en f/p bunu buldum: --->>> https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...ld5u16g60c38bg-rgd-ddr5-fiyati,870216953.html

ssd ye çok detaylı bakamdım ama bunu buldum.----------->>>>>>> https://www.hepsiburada.com/wd-gree...fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.58.3

kasa psu aynı anda al. https://www.akakce.com/bilgisayar-k...fanli-750-w-atx-kasasi-fiyati,1053225874.html kasanın ekran akrtı destek boyutuna dikkat et. alıcağın ekran kartı modelinin sitesinden uzunluğuuna kasanın destek uzunluğuna bak. çok uzun ekran akrtları sığmayabilir. ventus sığar bence ama sen yinede bak. alacağın psu 750w olsun bu kasanın psu sundaki faz korumaları ve koruma sertifikaları gayet yeterli kolay gelsin hocam.

ve soğutma anlamınd
Hocam doğru söylüyorsun, ekran kartı 20-22bin tl civarında, işlemcide 5.5-6.5 civarındaydı, geri kalan parçalarda minimum fiyat maks performans arıyorum, attığın kasayı beğendim fakat ram fiyatları cidden çok uçuk, rami ikinci elden alacağım gibi, testlerin kısa bir yöntemi var mıdır veya ne önerirsin almadan önce, 16gb alacağım gibi şu anlık.

Hocam doğru söylüyorsun, ekran kartı 20-22bin tl civarında, işlemcide 5.5-6.5 civarındaydı, geri kalan parçalarda minimum fiyat maks performans arıyorum, attığın kasayı beğendim fakat ram fiyatları cidden çok uçuk, rami ikinci elden alacağım gibi, testlerin kısa bir yöntemi var mıdır veya ne önerirsin almadan önce, 16gb alacağım gibi şu anlık.
Alicagin ksiiden memtest sonuclarini video sekl8nde iste goruntu deilde video olsun ki gercekden onun oldugu anlasilsin ama memtest urastirici bir test saticilar yapmakla urasmaz genelde :D recep balrasin kanalinda var ordan bakabilirsin. Memtest sonuclarina gore almayi kabulet.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Attigim kasa ve anakart gordugum suanda en f/p kaliteli urunler onun disinda ssd dede anlim gordugum en iyi urunu attim ama ssd de kesinlikle 2.el alma cok kolay olen bir parca. Ramlersede testle 2.el alabilorsin :)

Alicagin ksiiden memtest sonuclarini video sekl8nde iste goruntu deilde video olsun ki gercekden onun oldugu anlasilsin ama memtest urastirici bir test saticilar yapmakla urasmaz genelde :D recep balrasin kanalinda var ordan bakabilirsin. Memtest sonuclarina gore almayi kabulet.

Attigim kasa ve anakart gordugum suanda en f/p kaliteli urunler onun disinda ssd dede anlim gordugum en iyi urunu attim ama ssd de kesinlikle 2.el alma cok kolay olen bir parca. Ramlersede testle 2.el alabilorsin :)
Tamamdır hocam sağolasın, pazarlıkla temiz bir rtx4070 düşürdüm 20 bine, sence ederi bu mudur?

Hocam kasa ve psuyu ayri ayri almaniz daha sağlıklı olur bir de 20ye 4070 yerine 9060xt daha mantıklı olur .

Hocam kasa ve psuyu ayri ayri almaniz daha sağlıklı olur bir de 20ye 4070 yerine 9060xt daha mantıklı olur .
Performans olarak RTX4070 daha iyi değil mi hocam?

Evet ama 0 taksitli ve güncel olduğu için 9060xt tercih ettim :)
Doğru diyorsun hocam, ikinci el piyasası hakkında bilgin var mı kaça bitirmem daha mantıklı pazarlığı? Ne kadar uygun olursa o kadar iyi benim için.

Doğru diyorsun hocam, ikinci el piyasası hakkında bilgin var mı kaça bitirmem daha mantıklı pazarlığı? Ne kadar uygun olursa o kadar iyi benim için.
Kısmen Yüksek kartlarin 2.ellerini bilmiyorum çünkü bütçe min 20yse zaten 0 almak var .

Kısmen Yüksek kartlarin 2.ellerini bilmiyorum çünkü bütçe min 20yse zaten 0 almak var .
Hocam kart için çıkabileceğim maks 23 24 bin, o bütçeyede sağlam bir kart almak istiyorum ikinci el, yine araştırmadayım.

Tamamdır hocam sağolasın, pazarlıkla temiz bir rtx4070 düşürdüm 20 bine, sence ederi bu mudur?
2.el hakkında pekde bilgim yok malesefki takip etmeyi bıraktım sana mantıklı geleni al :)

2.el hakkında pekde bilgim yok malesefki takip etmeyi bıraktım sana mantıklı geleni al :)
tek önerim amd almaman :D herkes sırf daha ucuza benzer performans sebebiyle amd önerir ama 10k gibi düşük 2.el bakmıyosan 20k civarlarında kesinlikle nvdia öneririm. saf güçte benzer olsalarda teknolojilerle nvdia arayı 1 nesil uçuruyor amd kullancılıarnın yarısında olan driver donma gibi çözülemeyn sorunlarda ayrı dert kimsenin fanboyluğunu yapmak istemem ama durum bu aşırı ucuz ve temiz bulmadıkça amd önermem :/

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,491
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri